کانونهای ملخ بومی استان تا شهریور فعال هستند
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: به این دلیل که رگبارها متنوع و پراکنده هستند، امسال تا شهریور کانونهای ملخ بومی را خواهیم داشت که به تدریج فعال میشوند.

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: به این دلیل که رگبارها متنوع و پراکنده هستند، امسال تا شهریور کانونهای ملخ بومی را خواهیم داشت که به تدریج فعال میشوند.
فاطمه حلاجنیا در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه ملخ جنوب کشور به ما نمیرسد اما ما ملخهای بومی در استان خراسان رضوی داریم، اظهار کرد: هر ساله حدود ۲۰ هزار هکتار با آنها مبارزه میکنیم که حاصل زحمات دوستان ما در شبکه مراقبت است که مرتب پایش میکنند و در مکانهایی که لازم باشد، عملیات مبارزه را بر اساس اصول فنی انجام میدهند.
وی با بیان اینکه این ملخها، بومی خود استان هستند و حداقل پایه مبارزه ما در این سالها حدود ۲۰ هزار هکتار است، عنوان کرد: ما باید برای این مقدار سم را تأمین کنیم که همیشه باید آماده باشد.
از استانداری درخواست اعتبار کردیم تا سم را خریداری کرده و در انبار نگه داریم که هر زمان اتفاقی رخ داد، سریعاً نیروها و دستگاه سمپاش را همراه با سم اعزام کنیم.
منطقه آماجگاه ملخ در استان در مشهد واقع شده و علاوه بر اینکه استان را پوشش میدهد، اگر در مکانی در سطح کشور لازم باشد، به استانها کمک میکند.
حلاجنیا گفت: امسال سال ملایمی داشتیم، از بهمن ماه همچنان در حال پایش بوده و درگیر مبارزه هستیم که هنوز تمام نشده است.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی خراسان رضوی بیان کرد: مدت زمانی که در حال عملیات مبارزه هستیم بسیار طولانی است و این طولانی بودن الزامی برای ما ایجاد میکند که همیشه آماده باشیم.
به این دلیل که سمها اکثراً وارداتی هستند و باید از خارج کشور وارد شوند، روالش زمان میبرد.
ما قصد داریم زودتر اقدام کنیم تا در انبار سم داشته باشیم.
استانداری دستور دادند که ما تنخواه سال آینده خود را زودتر دریافت کنیم تا ۳ یا ۴ ماهی که برای خرید سم لازم است زودتر اتفاق بیفتد.
وی با اشاره به اینکه حضور ملخها در سال و مبارزه با آنها بستگی به رگبارهای پراکنده دارد، تصریح کرد: زمانی که رطوبت خاک تأمین شود، ملخها ظاهر میشوند.
زمانی که رگبار بهاری به کانونهایی که کپسولهای ملخ وجود دارند، میزند، ملخها ظاهر میشوند و شروع به تغذیه میکنند.
امسال بارشهای زیادی داشتیم.
به محض اینکه در هر منطقهای بارندگی صورت میگیرد، کپسولهای ملخ را بررسی کرده و مبارزه را شروع میکنیم.
حلاجنیا ادامه داد: به این دلیل که رگبارها متنوع و پراکنده هستند، امسال تا شهریور کانونهایی خواهیم داشت که به تدریج فعال میشوند.
لازم است کشاورزان، اعضای شبکه مراقب و مردم عادی در هر مکانی از جمله کانون بیابانها و کوهها که ملخ دیدند، به ما اطلاعرسانی کنند تا ما سریعاً مبارزه را شروع کرده و آفت را کنترل کنیم.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: ما در خصوص این ملخهای بومی خسارتی نداشتیم زیرا آنها را در همان محلی که ظاهر میشوند، از بین میبریم و اجازه نمیدهیم به مزرعه نزدیک شوند.
بیشتر تلاش و زحمات دوستان ما این است که مکانهای صعب العبور و مناطقی که دسترسی سخت است را پایش میکنند و عملیات مبارزه را انجام میدهند.
انتهای پیام