ابلاغ دستورالعمل رعایت نکات ایمنی در مراسم محرم به هیئتها - تسنیم
دستورالعمل رعایت نکات ایمنی ویژه ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) به هیئت های مذهبی سطح شهر کرج ابلاغ شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، رئیس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرج از صدور و ابلاغ دستورالعمل رعایت نکات ایمنی به هیئتهای مذهبی سطح شهر همزمان با ورود به ماه محرم خبر داد.
محمد یساولی، گفت: همه ساله با فرارسیدن ماه محرم، مراسم عزاداری و سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در سراسر کشور برگزار میشود و به همین منظور از روزهای قبل، بسیاری از هموطنان نسبت به آمادهسازی اماکن مذهبی و تکایا برای پذیرایی از عزاداران آن امام همام و یاران باوفایش اقدام میکنند.
وی افزود: بسیاری از نقاط مانند مساجد، شبستانها، حسینیهها، مهدیهها و غیره به دلیل همیشگی و دائمی بودن تا حدی از آمادگی و ایمنی لازم برخوردار هستند، اما از آنجایی که این نقاط، به تنهایی پاسخگوی جمعیت مشتاق عزادار نیستند، در محلات سطح شهر، اماکنی تحت عنوان "تکیه" برپا میشود که مردم در آن تجمع کرده و به مراسم عزاداری خود میپردازند.
رئیس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرج بیان کرد: تکیهها محلهای موقتی هستند که فقط به همین منظور و در همین چند روزه برپا شده و پس از آن نیز به سرعت جمعآوری میشوند، غیردائمی و موقتی بودن این تکایا باعث میشود که در بسیاری از آنها ایمنی کمی وجود داشته باشد و با توجه به جمعیت زیادی که در این شبها در این تکایا حاضر میشوند از ریسک بالایی برخوردار بوده و یک اشتباه کوچک میتواند منجر به یک حادثه بزرگ شود.
دستورالعمل مذکور شامل توصیههای زیر است
1- تکایای عزاداری و ایستگاههای صلواتی باید در موقعیتی قرار گیرند که امکان دسترسی نیروهای عملیاتی آتشنشانی به آن میسر باشد و باعث سد معبر و یا مختل شدن عبور و مرور خودروها نشود.
2- بهمنظور پیشگیری از ایجاد ترافیک و وقوع حوادث احتمالی از برپایی تکایای عزاداری و ایستگاههای صلواتی در میدانها خودداری شود.
3- تکایا و ایستگاههای صلواتی نباید در زیر تیرهای چراغبرق و یا در مجاورت منازل مسکونی برپا شوند، زیرا در صورت بروز هرگونه حریق احتمالی امکان سرایت آتشسوزی به منازل مسکونی همجوار، وجود دارد.
4- برق محل باید از انشعابات استاندارد تأمین شده و سیستم برقرسانی مذکور به طور حتم مجهز به فیوز متناسب با آمپر مصرفی باشد.
5- جهت انتقال برق فقط از کابلهای متناسب با آمپر مصرفی استفاده شود و حداقل سایز کابل مورد استفاده 4 در3 میلیمتر مربع پیشنهاد میشود و همچنین کابلها از مکانی ایمن و عاری از هرگونه مواد قابل اشتعال انتقال داده شوند.
6- از عبور دادن سیمها و کابلها از لابهلای داربستهای فلزی و چادرهای برزنتی بهصورت عریان، خودداری شود، چرا که در صورت وقوع کوچکترین تماس الکتریکی، احتمال بروز آتشسوزی و یا برقگرفتگی وجود خواهد داشت.
7- استفاده از پوششهای نامناسب جهت اتصالات الکتریکی، مغایر با اصول و ضوابط ایمنی است و باید بهجای آن از ترمینالهای چینی یا بستهای مخصوص استفاده کرد.
8- ضروری است از روشناییهای با توان پایین، مجهز به حفاظ (با رعایت فاصله مناسب از مواد قابل اشتعال) جهت روشنایی محل استفاده شود.
9- ضرورت دارد هر یک از دستگاهها و ادوات برقی مانند سیستم صوتی، نورافکن و غیره دارای پریز برق مستقل به خود باشند.
10- در صورت برگزاری هرگونه مراسم در فضاهای بسته، ضمن رعایت پروتکلهای بهداشتی، از آذینبندی و یا مسدود کردن درهای خروجی خودداری به عمل آید.
11- در صورت برگزاری هرگونه مراسم در فضاهای بسته نصب برچسب و یا تابلو راهنمای راههای خروج در نقاط مختلف الزامی است تا در مواقع اضطراری و بروز حریق و حوادث، افراد را به معبر عمومی مناسب راهنمایی کند.
12- در زمان قطع روشناییها جهت برگزاری مراسم، ضروری است روشناییهای معابر و دسترسیهای منتهی به خروج روشن نگهداشته شوند تا کلیه افراد بتوانند راه را بهدرستی تشخیص داده و مسیر خروج را بهراحتی طی کنند.
13- قطع برق تمام قسمتها در پایان مراسم از تابلو اصلی الزامی است.
14- حداکثر طول شیلنگ گاز مورداستفاده برای تمامی وسایل گازسوز 120 سانتیمتر است و هر یک از وسایل گازسوز باید به یک شیر مجزا مجهز باشد.
15- به منظور ایجاد هرگونه شعله روباز برای طبخ غذا، چای و غیره، ضرورت دارد با در نظر گرفتن جهت وزش باد، فضای مذکور با ایستگاه صلواتی و تکایا حداقل 9 متر فاصله داشته باشد.
16- در صورت نیاز به تأمین سیستم سرمایشی، ضمن بررسی استحکام محل نصب و استقرار این تجهیزات، رعایت کلیه نکات ایمنی مربوطه از قبیل انتخاب سیم مناسب و استاندارد، نصب و راهاندازی توسط افراد دارای صلاحیت، نصب دریچه حفاظ مناسب جهت کولرهای آبی و سایر دستورالعملهای مربوط به شرکت سازنده دستگاه ضروری است، همچنین اتصال سیم زمین(ارت) به کلیه دستگاهها الزامی است.
17- محل استقرار منابع ذخیره سوخت باید حتیالامکان از محیط برپایی تکایا دور بوده و در مسیر ورود و خروج عزاداران حسینی قرار داده نشود.
18- ضروری است با توجه به ظرفیت محل تعدادی خاموشکننده آتشنشانی تعبیه و در فواصل مناسب جانمایی شود و در ضمن نصب حداقل یک دستگاه خاموشکننده پودروگاز 6 کیلوگرمی و یک دستگاه خاموشکننده گازکربنیک(co2) 6 کیلوگرمی در مجاورت درب اصلی الزامی است.
19- در صورت بروز آتشسوزی توصیه میشود ضمن حفظ خونسردی بلافاصله «آتشنشانی» را از طریق سامانه 125 مطلع کرده و اقدام به کنترل آتشسوزی با استفاده از وسایل آتشنشانی موجود در محل کنند.
انتهای پیام/