خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 23 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

دارابی: رتبه پنجم ثبت آثار میراث ناملموس را داریم

تسنیم | استان‌ها | دوشنبه، 11 تیر 1403 - 15:31
قائم مقام و معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران پرچم دار ثبت جهانی افطاری بود، گفت: رتبه پنجم ثبت آثار میراث ناملموس را داریم.
ايران،اراك،ميراث،ثبت،مرمت،استان،تاريخي،حفظ،آثار،بازار،جهاني، ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، علی دارابی ظهر امروز در آیین انعقاد تفاهم‌نامه همکاری مشترک و تشکیل شورای راهبردی و راهبری حفظ، مرمت و احیای بازار تاریخی اراک اظهار داشت: اگر چه همه جای ایران سرای من است اما دنیای ایران و ایران بدون اراک را نمی‌توان تصور کرد، افتخار دارم در این استان متولد شده‌ام، بیش از 30 درصد از مفاخر و مشاهیر کشور در استان مرکزی متولد شدند و بزرگانی چون امام راحل معمار کبیر انقلاب زاده این استان هستند.
وی افزود: اهتمام بالای استاندار، فرماندار، اعضای شورای اسلامی شهر اراک، شهردار اراک، مدیرکل اوقاف و میراث فرهنگی استان به ویژه هیات امنا، خیرین، کسبه و بازاریان بازار اراک در حفاظت، احیا و بازسازی بازار تاریخی اراک ستودنی است.
قائم مقام و معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تصریح کرد: ایران عزیز امروز در حوزه میراث ملموس جزو 10 کشور نخست دنیا است، 20 سال به دلیل شرایط انقلاب و جنگ آثاری از ایران در یونسکو ثبت نشد و سفیر یونسکو در ایتالیا به بنده گفت اگر پرونده‌های 29 سال را برای ثبت جهانی اعلام می‌کردید الان یا اول بودید یا مشترکن اول بودیم.
دارابی بیان کرد: در حوزه میراث ناملموس وقتی برای ثبت جهانی شب چله به یونسکو رفتیم به دنیا نشان دادیم این شب چله فقط مطلق به مردم ایران نیست و متعلق به کل دنیا است، سال گذشته افطاری را ثبت جهانی رساندیم و جمهوری اسلامی ایران پرچم‌دار ثبت جهانی افطاری بود، در دولت سیزدهم موفق شدیم در ثبت آثار میراث ناملموس رتبه هفتم را کسب کنیم و امروز رتبه پنجم را داریم و برای ادامه راه رتبه چهارم را کسب خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران کشوری با تاریخ و قدمت بیش از هفت هزار سال است، گفت: بازار اراک علاوه بر اشتغال و همزیستی نیز معماری و بناهای بزرگی دارد که از نیاکان ما برجا مانده و قابل افتخار است و امروز وظیفه حفاظت و مرمت آن را عهده دار هستیم.
اگر تمام بودجه و اعتبار دولت را برای حفظ و مرمت آثار تاریخی قرار دهیم نمی‌توانیم تمام آثار را حفظ و مرمت کنیم.
بنابراین باید خیرین در این عرصه وارد شوند.
در ایتالیا 5 هزار خیر و سمن برای حفظ و مرمت آثار تاریخی فعال شدند که امیدواریم‌ این مهم در استان مرکزی و ایران رقم بخورد.
قائم مقام و معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره در پیش بودن دور دوم انتخابات چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: پانزدهم تیرماه وظیفه و استیفای حقوق شهروندی خود را انجام می‌دهیم و به طور حتم حضور پرشوری را در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری رقم خواهیم زد.
انتهای پیام/711/