ریزگرد به یک بحران ملی تبدیل شده است
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار البرز گفت: فرهنگ دوست بودن با طبیعت و حفاظت از محیط زیست را نمیتوان با آمپول تزریق کرد و باید با برنامه ریزی و اجرای طرحهای مختلف تفکر دوستی با طبیعت را در مردم نهادینه کنیم.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار البرز گفت: فرهنگ دوست بودن با طبیعت و حفاظت از محیط زیست را نمیتوان با آمپول تزریق کرد و باید با برنامه ریزی و اجرای طرحهای مختلف تفکر دوستی با طبیعت را در مردم نهادینه کنیم.
به گزارش ایسنا، علی درویش پور امروز دوشنبه ۲۷ خرداد در همایش روز جهانی مقابله با بیابانزایی و پدیده گرد و غبار اظهار کرد: به طور کلی ۲۰ درصد از بیابانهای جهان در مناطق خشک قرار گرفته ولی این آمار در ایران ۶۱ درصد است.
وی با اشاره به دلیل ایجاد بیابان و بیابانی شدن بسیاری از زمینها در طول دهههای گذشته افزود: اگر از اقلیم خشک و نیمه خشک ایران بگذریم، مهمترین عاملی که باعث توسعه بیابانها در طول دهههای اخیر شده، خود ما بودهایم، انسانها با زیاده خواهی باعث افزایش شوری خاک، کاهش پوشش گیاهی و در نهایت رشد بیابانها شدهاند.
معاون استاندار البرز گفت: در حال حاضر یک ششم از جمعیت جهان در ۷۰ درصد از ۶.۳ میلیارد هکتار اراضی خشک این کره خاکی زندگی میکنند که این شرایط مستقیم ناشی از عملکرد خود آنهاست.
وی با اشاره به ضرورت جدی گرفتن پدیده گردوغبار در کشور افزود: ریزگرد و گرد و غبار به بحرانی ملی در کشور تبدیل شده و در حال حاضر ۱۸۹ منطقه، ۷۹ شهرستان و ۱۸ استان کشور با آن درگیر هستند.
معاون استاندار البرز با اشاره به وسعت بیابانهای ایران افزود: درحال حاضر ۲.۱ درصد خشکی و ۳.۸ درصد از مناطق بیابانی جهان در ایران است و این به آن معناست که باید برای کاهش بیابان و مقابله با توسعه آن فکر جدی کنیم.
وی با بیان اینکه بیشتر عرصههای بیابانی البرز در شهرستان اشتهارد است، گفت: بیش از ۴۵ هزار هکتار از سطح استان بیابان است که ۲۴ هزار هکتار آن در اشتهارد و مابقی در نظرآباد قرار دارد.
درویش پور با اشاره به اینکه برای کاهش روند توسعه بیابانها باید حرف را کنار بگذاریم و وارد عمل شویم، توضیح داد: جلوگیری از استفاده بی رویه از جنگلها، خودداری از شخم اراضی شیب دار، مقابله با بهره برداری بی رویه از منابع آب زیرزمینی و حفر بی اندازه چاههای غیرمجاز و جلوگیری از عدم تعادل میان چرا و مراتع از جمله راهکارهای تحقق این هدف است.
وی گفت: متأسفانه تا کنون اقدامات اساسی برای مقابله با بیابانزایی در کشور صورت نگرفته و آسیب شناسی تخصصی در این حوزه نداشته ایم.
این مسئول ابراز کرد: فرهنگ دوست بودن با طبیعت و حفاظت از محیط زیست را نمیتوان با آمپول تزریق کرد و باید با برنامه ریزی و اجرای طرحهای مختلف تفکر دوستی با طبیعت را در مردم نهادینه کنیم.
درویش پور در پایان با اشاره به برخی اقدامات برای مقابله با بیابانزایی در البرز گفت: هشت هزار هکتار از مناطق بیابانی استان تا کنون احیا شده که برای این اقدامات از سوی استانداری اعتبارات ویژه ای اختصاص خواهد یافت.
انتهای پیام