۳۳ هزار هکتار از اراضی بیابانی استان بوشهر تثبیت شد
بوشهر- مدیرکل منابع طبیعی استان بوشهر گفت: ۳۳ هزار هکتار از اراضی بیابانی استان تثبیت شده است و ۱۸ هزار هکتار آن نیز نهال کاری شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا منتظری پیش از ظهر دوشنبه در نشست با خبرنگاران با گرامی داشت ۲۷ خرداد سالروز جهانی مقابله با بیابان زایی، اظهار داشت: بر اساس تعریف بین المللی بیابان شامل مناطق خشک و نیمه خشکی است که تحت تأثیر آب و هوای و انسانی قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه استان بوشهر مستعد بیابان زایی است، افزود: بارندگی نامنظم، رگبار زودگذر و بیشتر بودن میزان تبخیر از بارندگی از جمله موارد است که این میزان در استان بوشهر متوسط بارش باران ۲۵۰ میلی متر و تبخیر نیز ۲ هزار و ۸۰۰ میلی متر است.
منتظری با اشاره به اینکه ۱۴ درصد از مساحت استان را اراضی بیابانی تشکیل میدهند، گفت: این ۱۴ درصد بالغ بر ۳۳۱ هزار هکتار از اراضی استان بوشهر است.
وی عنوان کرد: اراضی بیابانی در سه سطح ماسهای، شور و فاقد هرگونه پوشش گیاهی است که در استان بوشهر عمده اراضی در سطح سوم قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه از سال ۱۳۵۱ تا کنون فعالیتهای مختلفی در راستای تثبیت این کانونهای بحران انجام شده است که این اقدامها در سالهای اخیر سرعت بیشتر گرفته است گفت: ۱۶ مرکز کانون بحران بادی در استان وجود دارد که ۴۰۹ هزار هکتار از اراضی استان را شامل میشود و ۴۵۴ هزار هکتار نیز تحت تأثیر فرسایش باد قرار دارد.
منتظری تصریح کرد: ۳۳ هزار هکتار از اراضی بیابانی استان تثبیت شده است و ۱۸ هزار هکتار آن نیز نهال کاری شده است.
وی افزود: در سال گذشته ۷۵۰ میلیارد تومان در این راستا اعتبار تخصیص یافته که امسال این میزان به بیش از دو برابر و بالغ بر ۱۶ میلیارد ۶۰۰ میلیون تومان رسیده است.
وی خاطر نشان کرد: در این راستا لازم است در کنار حمایتهای دولتی مردم نیز در کنار ما باشند.
منتظری در ادامه با اشاره به اینکه لازم است در کنار حمایتهای دولتی مردم نیز در کنار ما باشند، گفت: توانمند سازی جوامع محلی و فرهنگ سازی های مختلف میتواند مانع توسعه و گسترش بیابان شود چرا که این موضوع موجب ضررهای زیست محیطی و اقتصادی میشود.
مدیرکل منابع طبیعی استان بوشهر تصریح کرد: طرح ترسیب کربن یکی از طرحهایی است که در راستای بیابان زدایی انجام شده و در استان بوشهر نیز جز استانهای پیشرو در این راستا بوده است.
وی در ادامه گفت: بر اساس این طرح با آموزشها و ظرفیت سازی مشاغل جایگزین به افراد معرفی میشود و مشاغل جدید جایگزین شغلهایی که موجب آسیب به منابع طبیعی میشود میگردد.