خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 06 مرداد 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

رونمایی از طرح مطالعاتی نمایشگاه دائمی شهر‌ها در تخت جمشید - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | دوشنبه، 21 خرداد 1403 - 21:53
با حضور معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی طرح مطالعاتی نمایشگاه دائمی شهرها و روستاهای جهانی صنایع دستی ایران در پایگاه جهانی تخت جمشید رونمایی شد.
دستي،صنايع،جهاني،فرهنگي،ميراث،ايران،گردشگري،طرح،جمشيد،تخت،پا ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، مریم جلالی در آیین رونمایی طرح مطالعاتی نمایشگاه دائمی شهر‌ها و روستا‌های جهانی صنایع دستی ایران در پایگاه جهانی تخت جمشید، اظهار کرد: میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی انسجام درون بخشی را کامل می‌کنند.
وی با بیان اینکه با اجرای چنین پروژه‌هایی قصه و روایت جدید و در واقع زاویه دید تازه‌ای برای پایگاه جهانی تخت جمشید ایجاد خواهد شد، با تاکید بر اینکه قدرت ایران در صنعت فرهنگی است، ابراز امیدواری کرد که این پروژه، پایگاه و کانون رویداد‌های مختلفی صنایع دستی شود چرا که بازدیدکنندگان می‌توانند با حضور در این مجموعه، از نزدیک با تنوع و غنای فرهنگی صنایع دستی ایران آشنا شوند و محصولات متنوعی را خریداری کنند وعلاوه بر بخش نمایشگاهی، این طرح شامل بخش‌های تولید و آموزشی و ترویج نیز است.
معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همچنین با اشاره به اینکه عزم جمعی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مبتنی بر تدبیر، تدارک و تقدیر نیکو است، تاکید کرد: مجمو‌عه‌های جهانی ظرفیت‌های فوق‌العاده برای نمایش جهانی قصه‌های ما دارند که باید از آنها بهره‌برداری شود و تنها به اطلاق شهر و پایگاه جهانی اکتفا نشود.
امید است اطلاق جهانی بودن با همه مولفه‌های جهانی، برند شهری اتفاق بیفتد.
وی همچنین با اشاره به اینکه عزم جمعی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مبتنی بر تدبیر، تدارک و تقدیر نیکو است، تاکید کرد: مجمو‌عه‌های جهانی ظرفیت‌های فوق‌العاده برای نمایش جهانی قصه‌های ما دارند که باید از آنها بهره‌برداری شود و تنها به اطلاق شهر و پایگاه جهانی اکتفا نشود.
جلالی با تأکید بر اینکه قدرت ایران در صنعت فرهنگی است، ابراز امیدواری کرد که این پروژه، پایگاه و کانون رویداد‌های مختلفی صنایع دستی شود چرا که بازدیدکنندگان می‌توانند با حضور در این مجموعه، از نزدیک با تنوع و غنای فرهنگی صنایع دستی ایران آشنا شوند و محصولات متنوعی را خریداری کنند وعلاوه بر بخش نمایشگاهی، این پروژه شامل بخش‌های تولید و آموزشی و ترویج نیز است.
معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه با اجرای این طرح شاهد افتتاح یک بازارچه و یک عزم ملی برای تحقق یک ایده در تخت جمشید که ریشه محسوب می‌شود، هستیم، گفت: صنایع دستی باید بتواند خود را معاصر سازی کند و به واسطه آن در شهر‌ها و روستا‌های جهانی ایران، همگرایی و انسجام ملی حفظ شود.
استان‌های ما باید در کنار همدیگر زنجیره ارزش اقتصاد فرهنگ و اقتصاد هویت بنیان که صنایع دستی مصداق بازر آن است را تحقق ببخشند.
وی ادامه داد: این طرح علمی که به کمک اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس و پایگاه جهانی تخت جمشید محقق شده، گام نخست مطالعاتی است که بنا‌های تاریخی با صنایع دستی حیثیت خود را پیدا کنند و در عین اینکه به روز می‌شوند و بازخوانی مجدد روایت‌ها می‌شود، می‌توان زنجیره ارزش را هم کامل کرد.
گام اول مطالعه این پروژه، بررسی و نگاه کارشناسانه بوده که انجام شده و گام‌های بعدی به حوزه اجرا، بودجه و عزم درون و برون سازمانی نیاز دارد.
جلالی با بیان اینکه اجرای این طرح برای همگرایی و هم‌جوشی بین 16 شهر و روستای جهانی کشور گام بلندی است، یکی از سیاست‌های مقام عالی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را توجه ویژه به بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری بخشی خصوصی در حوزه حفظ میراث، رونق گردشگری و توسعه صنایع دستی عنوان کرد.
معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه آنچه که میراث فرهنگی امروز ما محسوب می‌شود، صنایع دستی دیروز ما تلقی می‌شود، افزود: بنابراین صنایع دستی امروز ما میراث فرهنگی فردایی است که ما به آن تعهد داریم.
نمایشگاه دائمی شهر‌ها و روستا‌های جهانی صنایع دستی، پایگاهی برای استان‌های مختلف برای معرفی محصولات، ترویج و آموزش خواهد شد.
در ادامه این‌ مراسم محمد ثابت اقلیدی نیز گفت: نقش استان فارس در اجرای این طرح، ایجاد زیرساخت‌های این مهم است و در واقع این طرح پایگاهی برای استان‌های مختلف جهت معرفی محصولات، ترویج و آموزش خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس با بیان اینکه این طرح سال قبل آماده شده، اما نیازمند به‌روزرسانی مالی است و پس از آن مناقصه برگزار می‌شود، گفت: این پروژه متشکل از 55 غرفه خواهد بود.
به گزارش تسنیم، طرح مطالعاتی نمایشگاه دائمی شهر‌ها و روستا‌های جهانی صنایع دستی ایران در محل پردیس تخت جمشید رونمایی شد.
این طرح با هدف آموزش، ترویج، معرفی و تولید صنایع دستی ایران به گردشگران داخلی و خارجی طراحی و اجرا شده است.
از جمله استان‌های شرکت‌کننده در این نمایشگاه می‌توان به فارس، اصفهان، تبریز، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، زنجان، گیلان، کرمان، همدان، خوزستان، سیستان و بلوچستان، کردستان و یزد اشاره کرد.
هر غرفه میزبان هنرمندان و صنعتگران آن شهر است که به معرفی و فروش محصولات خود می‌پردازند.
علیرضا عسکری چاوردی در سخنانی به اهمیت صنایع دستی در اقتصاد ایران و لزوم حمایت و توسعه این بخش اشاره کرد و بر نقش این نمایشگاه در معرفی و ترویج فرهنگ و میراث هنری ایران تأکید کرد و گفت: بازدیدکنندگان می‌توانند با حضور در این مجموعه، از نزدیک با تنوع و غنای فرهنگی صنایع دستی ایران آشنا شوند و محصولات متنوعی را خریداری کنند و علاوه بر بخش نمایشگاهی، این پروژه شامل بخش‌های تولید و آموزشی و ترویج نیز است.
وی گفت: در این بخش‌ها، کارگاه‌هایی برای آموزش فنون و تکنیک‌های مختلف صنایع دستی برگزار می‌شود و بازدیدکنندگان می‌توانند در این کارگاه‌ها شرکت کرده و مهارت‌های خود را در زمینه صنایع دستی افزایش دهند.
مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید ابراز امیدواری کرد: این نمایشگاه بتواند نقش مؤثری در حفظ و توسعه این هنر‌های ارزشمند ایفا کند و گامی مهم در جهت توسعه اقتصادی و صنعتی این بخش باشد.
گفتنی است بازدید از محوطه میراث جهانی تخت جمشید، کارگاه مرمت کاخ آپادانا و افتتاح نمایشگاه عکس در محل کاخ تچر،(کاخ اختصاصی داریوش هخامنشی) در تخت جمشید از دیگر بخش‌های جنبی این مراسم افتتاح بود.
انتهای پیام/424/