خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 06 مرداد 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

جعبه خاتم� 190 ساله شیراز به موزه پارس اهدا شد

تسنیم | استان‌ها | دوشنبه، 21 خرداد 1403 - 14:53
همزمان با بزرگداشت روز جهانی صنایع دستی تنها جعبه خاتم 190 ساله شیراز به موزه پارس اهدا شد.
دستي،صنايع،ثبت،بافي،روستا،شيراز،ملي،خاتم،جعبه،تعهد،گردشگري،م ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، طی مراسمی که با حضور معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی، مدیر کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس و هیات همراه در موزه پارس شیراز برگزار شد، از سوی غلام فلاح پور از اساتید هنرمند خاتم ساز شیراز جعبه منحصربه فرد خاتم با قدمت بیش از 190 ساله به این موزه اهدا شد.
وی با بیان اینکه این جعبه قدیمی با هدف حفاظت و نگهداری بهتر به موزه پارس اهدا شد، گفت: سبک ساخت این اثر شاخص هنری خاتم شیراز است و مواد اولیه آن از چوب‌های قرمز و مشکی، صدف، استخوان شتر، عاج فیل و نقره است.
ابعاد این جعبه نیز 55 در 45 سانتی متر است.
ثبت ملی صنایع دستی از حالت فرمایشی خارج شود
معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با تصریح بر اینکه ثبت صنایع دستی یک امتیاز نیست، بلکه مسئولیت است، گفت: باید تعهد شهروندی، تعهد اهالی روستا و تعهد سیاستگذاران در کنار ثبت صنایع دستی ایجاد شود.
مریم جلالی در سفر به شهرستان اقلید و در حاشیه بازدید از کارگا‌های صنایع دستی در روستا‌های امامزاده اسماعیل (ع) و حسن آباد این شهرستان با تاکید بر این موضوع که شاخص‌های ملی و جهانی شدن شهر‌ها و روستاها، شاخص‌های مشخصی است، افزود: ثبت صنایع دستی با ثبت میراثی متفاوت است.
وی ادامه داد: ثبت میراثی در راستای حفظ و نگهداری آثار صورت می‌گیرد، اما ثبت صنایع دستی در راستای توسعه است و باید تعداد کارگاهها، میزان اشتغال، میزان درآمدزایی و محل‌های فروش در زنجیره اقتصادی تعریف شود.
جلالی تاکید کرد: ثبت ملی باید از حالت فرمایشی خارج شود و یک عزم منطقه‌ای شکل بگیرد.
وی ابراز امیدواری کرد که جوانان بتوانند فضایی ایجاد کنند تا یک جوشش درونی برای نسل نوجوان ایجاد شود.
به گزارش تسنیم ترکه بافی و گلیم بافی دو هنر اصیل و قدیمی در روستای امامزاده اسماعیل (ع) است که همچنان اصالت و رونق خود را حفظ کرده به طوری
که 300 خانوار در این روستا در رشته ترکه بافی کار می‌کنند.
همچنین در روستای حسن آباد این شهرستان دست بافت های، چون قالی و گلیم با نام اختصاصی این روستا بافت می‌شود و هم اکنون بخشی از مستند نگاری قالی بافی روستا برای تهیه پرونده ثبت ملی این محصول صنایع دستی انجام شده است.
انتهای پیام/424