خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 03 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ابتلای ۱۰ نفر به تب کریمه کنگو از ابتدای ۱۴۰۳/ سه نفر فوت کرده‌اند

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | شنبه، 29 اردیبهشت 1403 - 00:00
رئیس گروه مدیریت بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوانات مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: مردم از ذبح دام خارج از کشتارگاه بپرهیزند.
دام،ذبح،مديريت،انسان،واگير،حيوانات،توصيه،بهداشت،انتقال

در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛
محمدرضا شیرزادی، رئیس گروه مدیریت بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوانات مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: از ابتدای سال تاکنون ۱۰ نفر به تب کریمه کنگو مبتلا شده اند که از این تعداد متاسفانه سه نفر فوت کرده اند.
او بیان کرد: به مردم توصیه می‌شود از خرید گوشت‌هایی که خارج از نظارت شبکه سازمان دامپزشکی ذبح و عرضه می‌شوند، خصوصا کنار جاده‌ها و معابر خودداری کنند.
رئیس گروه مدیریت بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوانات مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تاکید کرد: باید دام زنده را از میادین عرضه مجاز دام خریداری کرد؛ چرا که این مراکز تحت نظر سازمان دامپزشکی هستند.
ذبح دام باید در کشتارگاه‌ها انجام شود.
در تمامی کشتارگاه‌های مجاز دام، دامپزشکان حضور دارند و دام را قبل و بعد از ذبح بررسی و معاینه می‌کنند.
برخی از انواع بیماری در دام‌ها علائم ظاهری مشخصی ندارند و فقط دامپزشکان و کارشناسان بهداشتی قادر به تشخیص آن ها هستند.
وی افزود: مردم به هیچ عنوان دام را در منازل و معابر عمومی ذبح نکنند؛ چرا که خونابه‌های جاری می‌توانند منجر به آلودگی محیط و افزایش بروز و شیوع بیماری‌های منقله از دام به انسان شوند.
افرادی که به ذبح دام مشغول هستند باید از وسایل محافظت کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح، ضدعفونی کنند.
همچنین، خونابه‌ها نیز به طریق بهداشتی دفع شوند.
رئیس گروه مدیریت بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوانات مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت ادامه داد: گوشت دام ذبح شده باید به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۲ تا ۸ درجه سانتی گراد در یخچال قرار داده شود که این فرآیند باعث می‌شود چنانچه ویروسی در گوشت وجود دارد، از بین برود.
شیرزادی گفت: توصیه می‌کنیم جگر و سایر امعاء و احشای دام، پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای ۲ تا ۸ درجه سانتی گراد در یخچال، مصرف شوند.
توصیه اکید می‌شود مردم از مصرف جگر خام خودداری کنند.