خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 16 خرداد 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

اعتماد مردم به لیست قالیباف و شورای ائتلاف/ طنین انفجار موشک‌های "وعده صادق" در گوش لیدر اصلاحات

مشرق | سیاسی، برگزیده | یکشنبه، 23 اردیبهشت 1403 - 08:31
"بانیان تحریم انتخابات" می‌خواستند به بهانه مشارکت پایین انتخاباتی بگویند نظام حمایت اکثریت را ندارد. اما عملیات "وعده صادق" که ناشی از قدرت حمایت اکثریت بود این رؤیا را پریشان کرد.
مجلس،انتخابات،شانا،سياسي،كشور،كارآمدي،قاليباف،ائتلاف،گرانفرو ...

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و اتفاقات کشور است.
ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم.
۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
"ریاست قالیباف" و ضرورت پاسخ به خواسته سیاسی مردم
اعتماد مردم به لیست قالیباف و شورای ائتلاف
با پایان دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم و مشخص شدن فهرست ۳۰ نامزد پیروز در تهران و سایر منتخبان در سراسر کشور؛ مشخص شد که بیشترین اقبال مردم به نامزدهای معرفی شده از سوی "شورای ائتلاف نیروهای انقلاب"(شانا) بوده است.
از فهرست شانا در پایتخت؛ ۹ نفر بصورت اختصاصی و ۵ نفر بصورت اشتراکی (نامزدهایی که در فهرست شانا و سایر فهرست‌ها حضور داشته‌اند) به مجلس دوازدهم راه یافته‌اند.
[۱]
گفته می‌شود در مجموع کل کشور نیز اکثریت نامزدهای پیروز متعلق به فهرست‌های شانا هستند.
پیروزی بلامنازعی که هیچیک از فهرست‌ها و ائتلاف‌های دیگر حتی به گرد پای آن هم نرسیده‌اند.
اکنون اما موسم پاسخ به یک سؤال است و آن اینکه ائتلاف شانا چگونه توانست در بحران کاهش مشارکت، تخریب کارآمدی قالیباف و انقلابی بودن مجلس یازدهم و نیز دشمنی‌های سیاسی اما همچنان امین مردم باشد و این پیروزی چشمگیر را در تهران و ایران به دست آورد!؟
*شورای ائتلاف نیروهای انقلاب یا به اختصار "شانا" در این انتخابات از ۲ شاخصه مهم برخوردار بود.
۲ شاخصه‌ی کاملا ملموس و گردن‌افراشته که البته تخریب‌ها و دشمنی‌ها نیز قادر به پوشاندن و شکستن آنها نمی‌شدند.
شاخص اول "اصالت سیاسی، بزرگ‌منشی و توجه به مصلحت مردم" بود.
عمده دیگر ائتلاف‌ها و فهرست‌های انتخاباتی واجد این ارزش نبودند زیرا یا برای وزن‌کشی سیاسی به عرصه آمده بودند یا برای تخریب کارآمدی قالیباف و یا برای پا گذاشتن به عرصه قدرت!
و از همین رو از اصالت سیاسی فاصله گرفتند، به دور از بزرگ‌منشی با هر کس و ناکسی ائتلاف کردند و برای دیده‌شدن، حرف‌هایی را تحت عنوان خواسته‌های مردم مطرح کردند که مغایر مصلحت مردم و کارآمدی بود.
(از توهین‌ها و طعنه‌ها و تهمت‌ها نیز بگذریم!)
این گروه‌ها و ائتلاف‌ها نمی‌دانستند که بزرگ‌منشی و اصالت سیاسی ضروری‌ترین خواسته مردم است و جامعه به راحتی می‌فهمد ائتلاف‌های شب انتخاباتی و قارچ‌گونه و سخنران‌محور واجد اصالت نیستند.
شاخص دوم شانا البته "کارنامه خوب و کارآمدی" بود.
شانا که عملا اکثریت نمایندگان مجلس یازدهم و ریاست آن را در اختیار داشت؛ پس از طی شدن ۴ سال عمر این پارلمان و پایان آن از کارنامه‌ای خوب و ملموس برای مردم برخوردار بود.
مردم به راحتی لمس می‌کردند که یک ائتلاف سیاسی معقول و دارای اسلوب چگونه می‌تواند با قوانینی مثل کالابرگ، اخذ مالیات از خانه‌های خالی، تسهیلات طرح جوانی جمعیت، قانون ساخت مسکن، قوانین مربوط به اجاره، افزایش حقوق سربازان و...
در زندگی آنها و فرزندانشان تأثیر مثبت بگذارد.
این کارآمدی که دومین امتیاز واضح و اختصاصی شانا بود نیز به راحتی از سوی مردم دیده می‌شد.
جالب آنکه بر اساس همان عقلانیت و اصالت بود که قالیباف، ‌ بعنوان رئیس مجلس یازدهم؛ در پایان دوره نمایندگی و ریاستش در مجلس؛ وعده‌های زمان آغاز به کار خود را برای مردم فهرست و میزان تحقق هریک از آنها را در قالب یک گزارش رسانه‌ای بدون شبهه بیان کرد.
از ۲۱ وعده او به مردم، ۱۹ وعده کاملا عملی شده و ۲ وعده هم ناتمام مانده بود.
[۲]
در اینجا شاید این سؤال مطرح باشد که چرا علیرغم کارآمدی مجلس یازدهم و شخص قالیباف اما مردم همچنان دست به گریبان مشکلات اقتصادی و گرانی هستند!؟
پاسخ این سؤال را باید در اعتماد مجدد مردم به فهرست انتخاباتی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب جستجو کرد.
مردم می‌دانستند که مجلس علیرغم تمام کارآمدی و انقلابی بودنش اما هیچ اختیار اجرایی ندارد و سؤالات اجرایی را باید از دولت پرسید.
فلذا باید با رأی خوب و شکل دادن به یک مجلس قوی؛ جایگاهی کارآمد و همدل و در عین حال ناظر و منتقد را در کنار دولت ایجاد کرد.
بماند که قالیباف هم با تمام تأکیدش بر همکاری با دولت اما بخاطر مردم ساکت نماند و دیدیم که چگونه در برخی قضایا مثل "لجام گسیختگی نرخ ارز" صراحتا لب به انتقاد از ناکارآمدی دولت گشود.
و این رفتارها بود که اعتماد مردم را شکل داد و نیروهای انقلابی که مجلس یازدهم را مدیریت کرده بودند؛ اکنون به پشتوانه اعتماد دوباره مردم وارد مجلس بعدی شدند.
دقت شود که بیت‌الغزل این "فرایند کارآمدی و اعتماد" طبعا ریاست دوباره قالیباف بر مجلس جدیدِ دوازدهم است.
همه منتخبان مجلس دوازدهم که اکنون در موضع تعیین ریاست پارلمان جدید قرار دارند؛ باید به همدلی مردم و اعتماد خاص آنها به فهرست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب پاسخ مثبت داده و آن را به یاد داشته باشند تا ثابت کنند که به فکر مردم هستند.
***
رضایت مسکن و خودرو از جریمه یک "بنّای گرانفروش"!
مدیر کل تعزیرات حکومتی استان زنجان گفت: پرونده تخلف یک بنّا به جرم گرانفروشی در دیوارچینی به ارزش ۵۸۱ میلیون ریال در شعبه پنجم بدوی تعزیرات حکومتی زنجان رسیدگی شد.
رضا مظفری در مصاحبه با ایرنا افزود: گزارش این تخلف با دریافت شکایت مشتری برای رسیدگی به شعبه پنجم تعزیرات حکومتی ارسال شده بود.
او تصریح کرده است: شعبه با توجه به مدارک موجود در پرونده و نظریه هیأت کارشناسان دادگستری، متهم را برای گرانفروشی به پرداخت پنج میلیارد و ۸۱۵ میلیون ریال جزای نقدی معادل ۱۰ برابر ارزش تخلف محکوم کرد.[۳]
*"مبارزه با گرانفروشی در خدمات" اقدام مبارکی است که در سازمان تعزیرات حکومتی زنجان انجام شده و امیدواریم شاهد تسرّی بیشتر آن در تمام استان‌های کشور باشیم.
گرانفروشی در خدمات؛ اقدامی ننگین است که تحت تأثیر "گرانی بیقاعده" انجام می‌شود و تأثیرات بسیار بدی بر ذهن اقتصادی جامعه می‌گذارد.
ضمن اینکه می‌دانیم گرانفروشی در برخی خدمات مثل خدمات ساختمانی؛ تأثیر زیادی بر قیمت ملک دارد و این به ضرر همه آحاد مردم است.
در عین حال باید تأکید کرد که "خانه از پای‌بست ویران است" و اگر دولت عزمی برای مبارزه با گرانی بیقاعده دارد؛ این عزم در برخورد با یک بنّای گرانفروش در یک شهرستان عملی نمی‌شود و دولت باید با "عزمی کارا، مدبّرانه و میدانی" وارد کارزار با گرانفروشی در صنعت خودرو، لوازم خانگی، غذا و...
شود و در عین حال دستورات کاهنده گرانی از قبیل قانون کالابرگ، مصوبات مسکنی مجلس و دستور خودِ رئیس‌جمهور برای تعیین سقف بر اجاره‌بها را به ضرب تبیین و شمشیر اجرا کند.
راه مبارزه با گرانی بیقاعده صرفا از همین مسیر می‌گذرد و هر طرح جایگزینی غیر از این؛ رهزن خواهد بود.
***
طنین انفجار موشک‌های "وعده صادق" در گوش لیدر اصلاحات
محمد خاتمی، لیدر اصلاح‌طلبان اخیراً طی اظهاراتی پساانتخاباتی گفته است: انتظار این بود که جمهوری اسلامی که از فرصت موفقیت نسبی در درگیری با اسرائیل برای ایران ایجاد شده و مورد تأیید بسیاری از جریانات سیاسی و بخش زیادی از مردم قرار گرفته است؛ در حل مشکلات خود در حوزه سیاست خارجی و نیز داخلی استفاده کند و آن را مبنایی برای وحدت ملی در داخل کشور و ارتباطات منطقی با جهان قرار دهد، ولی متأسفانه خلاف این رخ می دهد و برای جوانان منتقد و معترض احکام سنگین حتی اعدام صادر می شود و یا با زنان و دختران جوان در خیابانها، دانشگاهها، ورزشگاهها و سایر مکانها به بهانه بی‌حجابی برخورد سخت صورت می گیرد و برای کسبه و نهادهای رسمی و غیر رسمی دردسر درست می شود و از ایران چهره ای خشن به نمایش گذاشته می شود.
به گزارش جماران، او با بیان این که اینک کشور با تهدیدهای جدی و چالش ها و بحران هایی روبروست، مهمترین تهدید را وضع زندگی مردم و ناامیدی از آینده دانست و گفت: حاکمیت با این اقتصاد نابسامان و تورم و گرانی افسارگسیخته و افزایش بی رویه فقر، ...
نباید فرصت ها را از دست بدهد و بهتر است این پیروزی را مستمسکی برای ارتباط عزت مندانه با جهان و آشتی ملی در داخل کشور قرار دهد و درصدد رفع نارضایتی های جامعه که اتفاقا در کاهش مشارکت در انتخابات اخیر بروز و ظهور پیدا کرد، باشد.
خاتمی گفته است: نظام حکمرانی متوجه باشد بسیاری از کسانی که در انتخابات ١١ اسفند رأی ندادند، برانداز نیستند بلکه معتقدند وضعی که دارند قابل تحمل نیست و فقط می خواهند زندگی کنند.[۴]
*آقای خاتمی پس از اینهمه سال ریاست‌جمهوری و کار سیاسی نفهمیده که پیروزی الهی ما بر اسرائیل ثمره همان عقلانیت‌ها در سیاست داخلی و تلاش برای پیاده‌سازی دین خداست.
همان عقلانیتی که با فتنه ۸۸ به مبارزه و مقابله برخاست، متعرّضان به امنیت و نوامین مردم را به طناب دار سپرد و در تلاش برای رفع تبعیض اقتصادی از جامعه؛ اغنیا را مجبور به پرداخت مالیات کرده است.
اینکه آقای خاتمی و دوستانشان در ستاد اصلاحات با این عقلانیت‌های بدیهی مخالف‌اند و قصد دارند از پیروزی عقلانی نظام که در اثر آن اقدامات عقلانی عارض شده است؛ ابزار فشار بسازند؛ البته یکی از تألمات و شوربختی‌های زمانه ماست.
مسئله کاهش مشارکت در انتخابات نیز به نظام اسلامی یا مشکلات کشور هیچ ربطی ندارد و ما صرفا با دستپخت فتنه‌گون آقای خاتمی و دوستانشان مواجهیم که توطئه "تحریم انتخابات" را کلید زده‌اند و فکر می‌کنند با فریب دادن کسانی از مردم برای حضور نیافتن در انتخابات؛ می‌توانند کار ناتمام خود در سال ۸۸ را به پایان برسانند!
البته صدای عملیات الهی "وعده صادق" این رؤیا را کاملا مشوّش کرد.
لازم به تأکید است که ژست دلسوزی برای مردم و مشکلات از جانب هرکس مسموع باشد اما از "بانیان تحریم انتخابات" پذیرفته نیست.
زیرا اینان به یگانه راه تلاش مردم برای حل مشکلات کشور یعنی انتخابات و صندوق رأی "نه" گفته‌اند و اسلحه را انتخاب کرده‌اند.
طبعا مردم نیز متوجه این نمایش خواهند شد و دوست و دشمن خود را به خوبی خواهند شناخت...
خاتمی باید بداند که نظام جمهوری اسلامی حتی به آنها که رأی ندادند نیز احترام می‌گذارد و هرگز آنها را برانداز نمی‌داند اما این قاعده برای بانیان تز تحریم انتخابات جاری نیست و آنها حتما برانداز بوده‌اند که به تصمیم عبور از صندوق رأی رسیده‌اند!
***
1_ mehrnews.com/x34SQD
2_ mshrgh.ir/1576720
3_ https://irna.ir/xjQwYv
4_ https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1631434