هجوم دسته های جدید ملخ صحرایی به کرمان /سمپاشی شبانه آغاز شد
کرمان – هجوم دسته های جدید ملخ های صحرایی به جنوب کرمان موجب شده طرح های مبارزه با این آفت به صورت شبانه روزی انجام شود و مردم نیز به کمک کارمندان جهاد کشاورزی آمده اند.

خبرگزاری مهر – گروه استانها: از بهمن ماه سال ۹۷ گزارش ابتدایی در خصوص ورود دستههای میلیونی ملخ به جازموریان از فائو دریافت شد و دستههای کوچک ملخ وارد شهرستانهای جنوبی کرمان شدند اما از اواخر نخستین ماه سال ۹۸ بود که به یکباره هجوم ملخهای صحرایی از عربستان به سمت جنوب ایران به ویژه تالاب جازموریان افزایش یافت.
بلافاصله آمادگاه مبارزه با ملخ در جنوب کشور در کرمان تشکیل و طرحهای مقابله با استفاده از خودروهای ویژه و هواپیماهای سم پاش اجرا و یک فرودگاه موقت برای ادامه عملیات مبارزه با ملخها احداث شد.
دستههای جدید ملخ وارد جنوب کرمان شدند
اما به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی با وجود تخم گذاریهای مکرر ملخها در جازموریان و ورود دستههای ملخ کار مبارزه با ملخها در حال اتمام بود و آفت کنترل شده که از یک هفته قبل دستههای جدید ملخ وارد جنوب کرمان شدند و عملاً طرحهای مبارزه مجدد آغاز شد.
به دلیل افزایش تهدید آفت ملخ که گزارشهای محلی از نزدیک شدنشان به مزارع به خصوص نخلستانها خبر میدهند کار مبارزه با ملخ از امروز به صورت شبانه روزی انجام میشود.
به دلیل افزایش تهدید آفت ملخ که گزارشهای محلی از نزدیک شدنشان به مزارع به خصوص نخلستانها خبر میدهند کار مبارزه با ملخ به صورت شبانه روزی انجام میشود
محمد احمدی یکی از کشاورزان استان کرمان است که در گفتگو با مهر میگوید: کشاورزان جنوب استان کرمان به خصوص در قلعه گنج در کنار مسئولان در حال کمک رسانی هستند و با استفاده از سم پاش ها و با بهره برداری از امکانات مردمی و دولتی در حال سم پاشی شبانه مزارع و باغها و مراتع هستیم.
این کشاورز میگوید: هجوم ملخها افزایش یافته است و بعضاً این حشرات حتی به نخلستانها هم رسیدهاند و در حال تخریب نخلها هستند و باید از همین نقطه با آنها مبارزه کنیم تا سایر باغها و مزارع آلوده نشوند.
کیانوش میرزایی نیز در گفتگو با مهر بیان کرد: در سالهای اخیر هجوم به مزارع در این سطح بی سابقه بوده است و ملخها بعد از حضور در جازموریان در قسمتهای مرطوب اقدام به تخم ریزی کردهاند و علاوه بر ملخهایی که از راه دریا به جنوب کرمان رسیدهاند شاهد زاد و ولد این حشرات هستیم.
وی تصریح کرد: از مسئولان در سطوح ملی میخواهیم برای حراست و نگهداری از گنجینه کشاورزی جنوب کرمان به کمک کشاورزان بشتابند و سم و وسایل مورد نیاز را تامین کنند.
میرزایی ادامه داد: در موارد محدودی که ملخها وارد مزارع شدهاند به کلی محصول را تخریب کردهاند و در صورتیکه به صورت جدی با این آفت برخورد نشود شاهد صدمه شدید به کشاورزی خواهیم بود.
سعید برخوری، رئیس جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان در گفتگو با مهر اظهارداشت: با اقداماتی که طی ماههای اخیر انجام شده است تقریباً در حال اتمام مبارزه با ملخها بودیم و انتظار داشتیم پرونده این ماجرا به زودی رفع شود اما طی روزها اخیر موج جدیدی از ملخها به استان کرمان وارد شده است.
کلونیهای ملخ شبانه نابود میشوند
وی تصریح کرد: باید برای کنترل وضعیت فعلی مرحله جدید مبارزه با ملخها نیز آغاز شود و به دلیل گرمای بیش از حد هوا در روزهای اخیر تصمیم گرفته شد که کار سمپاشی در ساعات استراحت کلونیهای ملخ انجام شود.
وی تصریح کرد: کار سم پاشی از ۱۰ شب شروع میشود و تا ساعت ۶ صبح ادامه خواهد یافت و انتظار داریم نتیجه بهتری برای کنترل جمعیت میلیونی ملخها در جنوب کرمان بگیریم.
برخوری گفت: کار سمپاشی از طریق زمینی و هوایی ادامه دارد و سم پاشی هوایی نیز هر روز صبح قبل از گرم شدن هوا آغاز میشود.
رئیس جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان افزود: تاکنون در جنوب استان کرمان ۱۳۷ هزار هکتار از مراتع سم پاشی شده است و انتظار داریم به زودی هشت هکتار دیگر از مراتع و اراضی سم پاشی شود.
تیرماه دستههای جدید ملخها وارد کشور میشود
برخوری بیان کرد: امیدواریم این آخرین دسته ملخ باشد که به مراتع جازموریان هجوم میآورد با این وجود به نظر میرسد مطابق گزارشهای فائو در تیتر ماه نیز یک موج جدید از ملخها وارد استان کرمان شود.
وی از آمادگی بالای جنوب کرمان برای مقابله با ملخها خبر داد و گفت: با وجود تمام اقدامات انجام شده اما بدون شک برای کنترل این آفت باید همه مردم جوامع محلی و مسئولان دستگاههای مختلف همکاری لازم را با یکدیگر داشته باشند.
طی یک قرن اخیر هجوم ملخها از سه بعد بی سابقه است یکی حجم بالای ریزشهای به لحاظ تعداد ملخها، دیگری تعداد ریزشها و در آخر تدوام این پدیده که کشاورزان را با چالش جدی مواجه کرده است
رضا اسماعیلی یکی از کارشناسان جهاد کشاورزی در جنوب کرمان است که با ابراز نگرانی از وضعیت هجوم ملخها به جنوب کرمان میگوید: طی یک قرن اخیر هجوم ملخها از سه بعد بی سابقه است یکی حجم بالای ریزشهای به لحاظ تعداد ملخها، دیگری تعداد ریزشها و در آخر تدوام این پدیده که کشاورزان را با چالش جدی مواجه کرده است.
وی با اشاره به روند مبارزه با ملخهای دریایی گفت: طبق آمار فائو ریزش ملخ در جنوب کرمان از بهمن ماه ۹۷ شروع شده و آخرین پیش بینی از ادامه ریزشها در تیرماه خبر میدهد که نگران کننده است.
نگرانیهای زیست محیطی در خصوص سم پاشی مراتع
وی افزود: طبیعتاً سم پاشی در عرضه بزرگی مانند جازموریان که محل زندگی صدها گونه جانوری است و یکی از بزرگترین چراگاههای ایران محسوب میشود میتواند موجب بروز خسارتهای زیادی در ابعاد مختلف باشد و اما اگر این کنترل صورت نگیرد بخش قابل توجهی از محصولات کشاورزی از بین میرود و در نهایت تامین اقلام خوراکی برای مردم سخت میشود.
اسماعیلی بیان کرد: میتوان هجوم ملخها را در اطراف جازموریان به صورت موردی در مزارع مشاهده کرد اما این مشکل به صورت گسترده گزارش نشده است و به خوبی آفت تاکنون کنترل شده است.
وی گفت: متاسفانه ورود دستههای جدید ملخها به جنوب کرمان بر نگرانیها افزوده است و امیدواریم با گرمتر شدن هوا حضور ملخها در جنوب کرمان کاهش یابد.
هم اکنون صدها هکتار از مراتع و زمینهای کشاورزی جنوب کرمان برعلیه ملخهای مهاجر سم پاشی شده است اما کشاورزان نگران هستند ادامه ریزشهای این آفت موجب خسارت به محصولاتشان در فصل برداشت شود.