خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 29 اردیبهشت 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

فقط 10 درصد ماماها پروانه مطب دارند

تسنیم | اجتماعی و حوادث | یکشنبه، 16 اردیبهشت 1403 - 13:12
رئیس کل سازمان نظام پزشکی با بیان این که اگر بخواهیم از سیاه چاله جمعیتی خارج شویم باید قدردان جامعه مامایی کشور باشیم، گفت: از 76 هزار نفر جمعیت مامایی کشور تنها 10درصد آن ها پروانه مطب دارند.
مامايي،جمعيت،كشور،كاهش،جامعه،درصد،1401،مواليد،جشن،پزشكي،تجرب ...

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمد رئیس‌زاده؛ رئیس کل سازمان نظام پزشکی در جشن روز ماما که با حضور پرشکوه نمایندگان جامعه مامایی از سراسر کشور برگزار شد، اظهار کرد: زیربنای اصلی توسعه پایدار و اقتدار هر کشور تناسب مستقیم با نیروی جوان مولد دارد و حتماً یکی از مولفه‌های تقویت جمعیت سالم مولد، عملکرد جامعه عظیم 76 هزار نفری مامایی کشور است.
از این منظر جامعه مامایی ارزش بالایی دارد و باید برای تحقق آینده کشور برای جامعه مامایی سرمایه گذاری‌های کلان در بعد علمی و کارکردی انجام شود.
این سرمایه گذاری‌های کلان لازمه توسعه و تعالی و جوانی جمعیت است.
اگر ما می‌خواهیم از این سیاه چاله جمعیتی بیرون بیاییم و از آن پنجره طلایی جمعیت استفاده کنیم، حتما باید قدر جامعه مامایی را بدانیم.
رئیس‌زاده همچنین به آمار قابل توجه کاهش جمعیت در سال‌های گذشته اشاره و بیان کرد: ما در سال‌های 92 تا 400 یک شیب وحشتناک رو به نزول جمعیتی داشتیم.
در سال 98 نسبت به سال 97، 12 و 4 دهم درصد کاهش موالید داشتیم.
این کاهش را هنوز داریم اما سرعت شیب کمتر شده است با اقدامات خوبی که در این دولت و با تلاش وزارت بهداشت شده است سرعت نزول کمتر شده است.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور تصریح کرد: در سال 1400، یک میلیون و 114 هزار تولد داشتیم.
طی سال 1401 یک میلیون و75 هزار و در سال 1402، یک میلیون و 57 هزار بنابراین کاهش1401 نسبت به 1400، به میزان 3.6 درصد بوده اما درصد کاهش موالید سال 1402 نسبت به 1401 به میزان 1.6 بوده و جلوی سقوط آزاد کاهش موالید گرفته شده است.
وی با استناد به آخرین آمار سازمان نظام پزشکی گفت: از 76 هزار نفر جمعیت مامایی کشور تنها 10درصد آن‌ها پروانه مطب دارند.
یعنی 7هزار و 712 پروانه فعال مامایی داریم.
یکی از مهم‌ترین مولفه‌های تشویق به فرزندآوری این است که دوران زایمان و بارداری به تجربه خوشایند و مطمئنی تبدیل شود و هرقدر این تجربه شیرین باشد، تکرار آن محتمل‌تر خواهد بود و جمعیت عظیم جامعه مامایی در ایجاد این تجربه خوشایند نقش مهمی دارند که باید به کار گرفته شوند و این واقعیت‌ها را باید مسئولان عزیز کشور بدانند.
جشن روز ماما باید یک جشن واقعی افزایش جمعیت سالم و قوی باشد وحتما ما باید به آینده امیدوار باشیم و موظفیم که به نسل جدید امید و نشاط بدهیم.
انتهای پیام/