خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 02 خرداد 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

اقدامات سازمان بوستان‌ها برای مبارزه با سفیدبالک‌ها در فصل بهار

باشگاه خبرنگاران | اجتماعی و حوادث | چهارشنبه، 12 اردیبهشت 1403 - 10:01
مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران درباره مبارزه با آفت سفیدبالک توضیحاتی ارائه داد.
سبز،فضاي،آفات،شهر،تلفيقي،خسارت،كلان،سفيد،زيست،شهري،افزايش،تهران

علی محمد مختاری اظهار کرد: افزایش شهرنشینی و رشد جمعیت در کلان شهر‌هایی نظیر تهران و وجود آلودگی‌های زیست محیطی در این کلان شهرها، نیاز به فضای سبز و گسترش آن را به عنوان یکی از مهمترین عوامل موثر در کاهش آلاینده‌ها مطرح می‌کند.
وی افزود: آفات و بیماری‌ها یکی از عوامل خسارت برای فضای سبز شهری هستند که در صورت عدم کنترل می‌توانند سالانه خسارت جبران ناپذیری را وارد سازند.
از این رو یکی از مسائل پر اهمیت در حوزه نگهداری و حفظ فضای سبز شهری حفاظت از گیاهان در برابر خسارت آفات و بیماری‌ها است که یکی از چالش‌های حائز اهمیت برای دست اندرکاران فضای سبز شهری است.
سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران در راستای حفاظت از محیط زیست و درختان در برابر آفات و بیماری‌های موجود، اقدام به انجام مدیریت تلفیقی با آفات و بیماری‌ها (IPM) نموده که مقابله با آفات و بیماری‌ها تنها از طریق مبارزه تلفیقی و مکانیکی و بیولوژیکی انجام می‌پذیرد و در موارد حساس از سموم گیاهی استفاده می‌شود که برای عموم شهروندان و محیط زیست مضر نباشد.
وی با تاکید بر اینکه سال‌های اخیر به دلیل افزایش بیماری‌های ناشی از آلودگی‌ها، گرم شدن کره زمین، نبود زمستان‌های سرد تا حد زیادی بیماری‌های موجود در فضای سبز را افزایش داده است، ادامه داد: بیماری‌های مهمی همچون سفیدک ها، شانکر‌ها و آفاتی همانند سفید بالک، سوسک برگ خوار نارون پسیل، زیتون سوسک چوبخوار و پوستخوار، شته و.
در این کلان شهر شیوع یافته اند که با انجام اقدامات تلفیقی مهار و تحت کنترل قرار میگیرند.
مختاری در ادامه برخی از آفات و بیماری‌های شایع در فضای سبز شهر تهران را معرفی کرد و گفت: سفید بالک‌ها علائمی در زیر برگ‌ها و اطراف رگبرگ‌ها گیاه میزبان (توت زیتون) هستند و از شیره گیاه مکیده و از خود ماده چسبناک عسلک بجا می‌گذارند.
بنا براعلام سایت شهر، وی درخصوص روش‌های مبارزه با سفید بالک‌ها هم تصریح کرد: این کار دو روش دارد؛ مکانیکی و زراعی و از طریق پایش مستمر با نصب کارت و نوار‌های زرد، آبشویی مستمر و منظم، روغن پاشی بهاره، حذف و امحاء پاجوش‌ها و تنه جوش‌ها و سرشاخه‌های آلوده، تغذیه و کوددهی و مواردی از این دست انجام می‌شود.