خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 14 اردیبهشت 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تبدیل اراضی کشاورزی کهریزک به کارگاه‌های تفکیک پسماند - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | شنبه، 01 اردیبهشت 1403 - 12:53
یک هزار قطعه زمین کشاورزی در کهریزک به کارگاه های تفکیک پسماند و تولید پلاستیک تبدیل شده است؛ در این کارگاه ها که در اجاره اتباع است، شست وشوی پلاستیک با آب و اسید و سوزاندن پسماندها صورت می گیرد که آلودگی آب و خاک و هوای منطقه را در پی دارد.
تفكيك،پسماند،پلاستيك،اتباع،غيرمجاز،كارگاه،كهريزك،كشاورزي،ارا ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ری، اراضی کشاورزی روستاهای بخش کهریزک شهرستان ری به‌واسطه هم‌جواری با مجتمع پردازش پسماند آرادکوه، در سال‌های اخیر و در سایه بی‌توجهی مسئولان شهرستان، به مراکز تفکیک پسماند و پلاستیک تبدیل شده است.
به گفته رئیس حوزه قضایی بخش کهریزک، تاکنون یک هزار زمین کشاورزی که پیش از این محل تولیدات محصولات کشاورزی بود، به کارگاه‌های تفکیک پسماند، پلاستیک و دپوی ضایعات پلاستیکی تبدیل شده است.
امروز وقتی وارد برخی روستاهای بخش کهریزک می‌شویم، ( البته اگر سایه رعب و وحشت حاکم بر این مناطق اجازه ورود به آنها را بدهد)، تنها چیزی که قابل‌رؤیت است حجم زیادی از ضایعات پلاستیکی و تعداد بالای کارگاه‌های تفکیک پسماند و در کنار آن انبوه جمعیت اتباع و به‌ویژه اتباع غیرمجاز است.
تغییرکاربری غیرمجاز اراضی کشاورزی برای سود بیشتر
در این منطقه با توجه به نزدیکی به آرادکوه، تعداد کارگاه‌های غیرمجاز تفکیک پسماند به‌صورت قارچ‌گونه افزایش یافته و زمین‌های‌کشاورزی یکی پس از دیگری، به کارگاه‌های تفکیک پسماند تبدیل شده و مافیای پلاستیک در روستاها شکل گرفته است.
در روستاها، اراضی کشاورزی که دارای انشعاب آب و برق هستند با قیمت‌های قابل‌توجهی به اتباع اجاره داده می‌شود تا کار تفکیک پلاستیک توسعه پیدا کند و پول خوبی نیز بدون زحمت نصیب کشاورز می‌شود.
در سال‌های قبل وقتی یکی از بخشداران قصد برخورد با چند مرکز غیرمجاز در روستای قمصر را داشت، مافیای پلاستیک چنان هوشمندانه با تجمع کشاورزان و ایستادگی در مقابل دستگاه‌های تخریب عمل کرد که مسئولان عقب‌نشینی کردند و کارگاه‌های غیرمجاز به کار خود ادامه دادند.
مهاجرت به ایران برای کار در کارگاه‌های پسماند کهریزک
اغلب کارکنان این کارگاه‌های تفکیک پلاستیک اتباع افغانستانی هستند که به صورت خانوادگی و فامیلی و فقط با هدف کار در این کارگاه‌ها به ایران مهاجرت می‌کنند؛ ادعایی که از یکی از اتباع در یک کارگاه تفکیک پسماند شنیدیم که در پاسخ به این پرسش ما وقتی از او پرسیده شد: چه طور شده همه افراد یک فامیل در این کارگاه گردآمده و مشغول به کار شده‌اید؟
به خبرنگار تسنیم گفت: ابتدا من پس از ورود به ایران به این منطقه برای کار در کارگاه پسماند آمدم، پس از اینکه متوجه شرایط خوب کاری و درآمد خوب آن شدم، به بقیه افراد خانواده و فامیل پیام دادم که برای کار در این کارگاه‌ها به ایران بیایند.
در بازدیدی که از کارگاه‌ها داشتیم متوجه شدیم اتباع به‌صورت مستقیم مسئولیت کارگاه را بر عهده دارند و کارگاه در اجاره اتباع است.
بیشتر اتباع غیرمجاز در این مراکز کار می‌کنند؛ زیرا تردد در داخل شهر ندارند و اغلب خانوادگی در مراکز مشغول فعالیت هستند.
در این مراکز پلاستیک‌ها از پسماند جدا و سپس بر اساس رنگ، تفکیک و پس از شست‌وشو با اسید و آب آسیاب می‌شود.
محصولات این کارگاه‌ها اغلب مشتریان خوبی نیز دارد.
نابودی خاک و آب و هوا
کارگاه‌ها که زیاد شدند، رفته‌رفته اسید ناشی از فرآیند تفکیک و تجزیه پلاستیک در اراضی کشاورزی نفوذ کرده و به گفته کارشناسان، این اراضی به‌هیچ‌وجه قابل‌کشت نخواهند بود.
اما این مراکز مشکلات دیگری از جمله دپوی زباله و زباله‌سوزی نیز برای روستائیان ایجاد کرده‌اند.
باقیمانده غیرقابل‌ تفکیک زباله‌ها شبانه در این کارگاه‌ها سوزانده می‌شود و بوی نامطبوع آن اغلب تا محدوده شهر هم می‌رسد و این معضلی است که در تابستان‌ها شدت بیشتری نیز دارد.
.
شهرداری تهران البته در اخباری از کاهش حجم زباله‌های انتقالی به آرادکوه خبر داده، اما نکته قابل‌توجه اینجاست که گرچه زباله‌های ورودی به آرادکوه کاهش داشته؛ اما بخشی از آن همچنان توسط زباله‌گردها به روستاهای بخش کهریزک منتقل و به بدترین شکل ممکن تفکیک و بقایای آن سوزانده می‌شود.
مسئول یکی از کارگاه‌های نسبتاً کوچک روستای قمصر به تفکیک ماهانه 40 تن پلاستیک در کارگاه اشاره کرد و گفت درآمد خوبی از این راه کسب می‌کنند.
اخیراً اخباری مبنی بر جرم بودن زباله گردی از سوی مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران مطرح شد و شورای شهر تهران نیز از وضعیت زباله‌گردی و ظاهر نازیبای شهر در اثر فعالیت این افراد گلایه داشت، با این حال در کهریزک یک هزار کارگاه تفکیک پلاستیک وجود دارد که زندگی را برای ساکنان منطقه دشوار کرده و به‌راحتی و بدون هیچ‌گونه نظارت و برخوردی در حال فعالیت هستند و جرمی هم متوجه آن‌ها نیست!
لازم به ذکر است که تهیه تصاویر از فعالیت این کارگاه‌های غیرمجاز به دلایلی ممکن نبود؛ لذا با همکاری فرماندهی انتظامی شهرستان ری و رئیس و عوامل کلانتری باقرشهر موفق شدیم وارد کارگاه‌ها شده و از چگونگی فعالیت آن‌ها تصاویری را تهیه کنیم و اگر کمک و همراهی عوامل نیروی انتظامی نبود عمق و شدت این فاجعه زیست‌محیطی نیز به تصویر کشیده نمی‌شد.
انتهای پیام/