بررسی نقشه راه سیاستگذاری علم و فناوری کشورهای عضو عدم تعهد در یک کارگاه بینالمللی
رییس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور از برگزاری کارگاه بینالمللی با موضوع "ترویج علم" با حضور نمایندگان کشورهای عضو عدم تعهد خبر داد و گفت: در این رویداد بینالمللی تجربیات کشورهای عضو در خصوص نقشه راه سیاستگذاری علم و فناوری بحث و تبادل نظر خواهد شد.
رییس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور از برگزاری کارگاه بینالمللی با موضوع "ترویج علم" با حضور نمایندگان کشورهای عضو عدم تعهد خبر داد و گفت: در این رویداد بینالمللی تجربیات کشورهای عضو در خصوص نقشه راه سیاستگذاری علم و فناوری بحث و تبادل نظر خواهد شد.
به گزارش ایسنا، دکتر وحید احمدی در نشست خبری امروز که در مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور برگزار شد، با اشاره به برگزاری کارگاه بینالمللی سیاستگذاری ترویج علم، فناوری و نوآوری با بیان اینکه این کارگاه با محوریت مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور و با مشارکت مرکز علم و فناوری جنبش عدم تعهد برگزار میشود، اظهار کرد: در روز ۲۶ جولای ۲۰۱۸ پیشنهادی در زمینه برگزاری این کارگاه بینالمللی از طرف مرکز علم و فناوری جنبش عدم تعهد به کشورهای عضو این جنبش ارسال شد.
وی با بیان اینکه این پیشنهاد در خصوص برگزاری این کارگاه بینالمللی از سوی جمهوری اسلامی ایران بوده است، گفت: با تصویب این پیشنهاد برگزاری این کارگاه در روزهای ۲۷ تا ۲۹ خردادماه در تهران خواهد بود.
احمدی با تاکید بر اینکه این کارگاه اولین رویداد در حوزه علم و فناوری در میان کشورهای جنبش عدم تعهد است، یادآور شد: این رویداد با هدف شناسایی موضوعاتی برای تحقیقات و فرصتهای مالی معتبر، کمک به ایجاد شبکهای رسمی و غیررسمی از افراد ذینفع در حوزههای مرتبط، کمک به ایجاد گروههای فعال و تاثیرگذار برای حمایت از نهادهای حوزههای علم و فناوری برگزار میشود.
رییس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور با اشاره به موضوعات مطرح در کارگاه بینالمللی مطرح کرد: در این کارگاه بینالمللی در خصوص موضوعاتی چون شناسایی زمینهها و راهبردیهای آموزش برای ترویج علم، فناوری و نوآوری، توسعه زیرساختهای علم و فناوری برای ترویج علم، ترویج علم از طریق سنتهای فرهنگی بومی، نقش آموزش رسمی و غیررسمی در ترویج علم و فناوری و شناسایی چالشهای ترویج علم بحث و تبادلنظر خواهد شد.
احمدی، خروجی این کارگاه را آشنایی با نقشه راه سیاستگذاری علم و فناوری و نوآوری و یادگیری دانش و درک سیاستگذاری ترویج علم ذکر کرد.
وی با اشاره به حضور نمایندگان ۱۶ کشور عضو عدم تعهد، اظهار کرد: مدعوین از کشورهای کلمبیا، اندونزی، سریلانکا، توگو، فلسطین، کوبا، نیجریه، مالزی، میانمار، زیمبابوه، زامبیا، هند، پاکستان، بوتان و موریس هستند.
مشاور وزیر علوم برگزاری اولین روز این کارگاه را در روز دوشنبه، ۲۷ خردادماه با حضور وزیر علوم دانست و ادامه داد: روز سهشنبه نیز این کارگاه در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار خواهد شد و در طی پنلهای آن ۴۰ سخنران ایرانی و خارجی در خصوص موضوعات مطرح سخنرانی خواهند کرد.
احمدی، ترویج علم را یکی از موضوعات اساسی در دنیا مطرح کرد و یادآور شد: ما در این حوزه به دنبال این موضوع هستیم که آیا حوزه علمی به عنوان لایه منفک از جامعه است و یا لایهای در تعامل با جامعه.
رییس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور یکی از دلایل توسعهیافتگی کشورها را درهم آمیختگی لایههای علمی با بدنه جامعه دانست و خاطر نشان کرد: در غیر این صورت جامعه علمی به فعالیتهای تحقیقاتی خود ادامه میدهد و در نتیجه توسعهیافتگی به جامعه منتقل نمیشود و در مقابل نیز مردم با شبه علم و خرافه مواجه میشوند؛ از اینرو در کشورها تلاش میشود تا یافتههای علمی به سمت زندگی مردم هدایت شود.
وی بررسی نقشه راههای سیاستگذاری علم و فناوری را از موضوعات اصلی این کارگاه نام برد و افزود: در پنلهای این کارگاه نقشه راههای کشورهای مختلف از جمله ایران و هند مورد بررسی قرار میگیرند و از آنجایی که کشورهای عضو عدم تعهد در یک سطح نیستند، تجربیات کشورهای پیشرو در این زمینه به اشتراک گذاشته خواهد شد.
انتهای پیام