مجلس در رأس امور نیست/نتیجه انتخابات آینده همه را متعجب میکند!
نماینده مردم شیراز در مجلس با بیان اینکه مجلس در رأس امور نیست، کشور را نیازمند گفتوگو در تمام عرصهها دانست و گفت: قرار نیست نماینده ملت از حرف زدن و اظهارنظر هراس داشته باشد.

نماینده مردم شیراز در مجلس با بیان اینکه مجلس در رأس امور نیست، کشور را نیازمند گفتوگو در تمام عرصهها دانست و گفت: قرار نیست نماینده ملت از حرف زدن و اظهارنظر هراس داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، فرجالله رجبی ظهر امروز در جمع خبرنگاران به تشریح وضعیت داخلی و بینالمللی کشور و نقش مجلس در این راستا پرداخت و با بیان اینکه برای رد شدن از بحرانها، بیشازپیش نیازمند گفتوگو هستیم، اظهار داشت: روزگاری با پول نفت و درآمدهای نفتی مشکلات را حل میکردیم اما امروز حجمی از مشکلات رویهم جمع شده و برای حل آن نیازمند گفتوگو و تعامل ملی در تمام زمینهها هستیم.
وی با بیان اینکه مجلس باوجود تمام محدودیتها تلاش خود را برای حل مشکلات به کار گرفته است، افزود: اینگونه نیست که مجلس در رأس امور باشد چراکه کاستیهایی وجود دارد که بیشتر آن مربوط به مجلس نیست لذا در این شرایط مجلس بهاندازه وزن و امکانات خویش وارد عمل شده است.
رجبی قضاوتها در مورد مجلس را بعضاً منصفانه ندانست و گفت: بههرحال مجلس با تمام محدودیتها، نماد دموکراسی در کشور است.
*همه امور را نباید امنیتی کرد
این نماینده مجلس با بیان اینکه نباید به هر دلیلی فضای کشور را امنیتی کرد، یادآور شد: اگر فضای گفتوگو و تعامل را باز نکنیم مجبوریم در هر زمینهای از اقتصادی گرفته تا فرهنگی فضا را امنیتی کنیم و این نگاه اشتباه در وظایف نیروهای امنیتی نیز اخلال ایجاد خواهد کرد لذا از قِبَل گفتوگو میتوان بسیاری از مشکلات را حل کرد.
وی در توضیح بیشتر در مورد گفتوگوی ملی بهعنوان نمونه به بحثهای فرهنگی و مشخصاً بحث حجاب اشاره کرد و گفت: اگر ما به گفتوگو و ایجاد محتوا در عرصههای گوناگون اهمیت ندهیم مجبوریم پس از 40 سال از گذشت انقلاب، جلوی بیحجابی را با گشت ارشاد بگیریم و این مسئله بدین معناست که در ایجاد فضای گفتوگو موفق نبودهایم.
رجبی معضل بانک شبه ربوی را نیز معلول عدم ایجاد فضای گفتوگو دانست و افزود: ما بهغیراز عرصه فرهنگی، در اقتصاد نیز تولید محتوا نداشتیم لذا با گذشت 4 دهه از انقلاب، مشکل بانک شبه ربوی همچنان پابرجاست و جالب اینجاست که همه افراد نیز مشکل را گردن شخص ثالثی میاندازند که معلوم نیست آن شخص چه کسی است.
نماینده شیراز در مجلس شورای اسلامی مشکل بزرگ دیگر کشور را «سیاسی دیدن همه امور» عنوان کرد و گفت: مردم را باید در فضای گفتوگو مشارکت دهیم و از این مشارکت نیز دلچرکین نشویم تا بتوان با تضارب آرا گامهای اساسی را در تمام عرصهها برداریم.
*مجلس چقدر اختیار دارد؟
رجبی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به پرسشی به بحث اختیارات مجلس در تصویب طرحها و لوایح اشاره کرد و گفت: قرار نیست نماینده مجلس از حرف زدن و اظهارنظر هراس داشته باشد لذا اگر اینگونه شد معلوم است که وظیفه وکالت خود را درست انجام نداده است اما باید بپذیریم که ما عادت داریم که خدمت افراد را لوث کنیم؛ یعنی مجلس مصوبهای را رد کند یا نکند، عدهای در 2 حالت میگویند خیانت شده است و این نوع تفکر برای کشور سم است.
وی با مثال زدن بحث لایحه «اف ای تی اف» و نگاه مثبت قاطبه نمایندگان مجلس به آن اظهار داشت: مجلس تشخیص داد که این لایحه به نفع کشور است و تبعات آن را نیز پذیرفت اما اگر مجمع تشخیص مصلحت یا شورای نگهبان آن را تائید نمیکنند، تبعات آن را نیز باید بپذیرند چراکه معتقدم نباید همواره مردم را در حالت دودلی و شک و تردید نگاهداریم.
نماینده شیراز در مجلس شورای اسلامی افزود: امروز هیچکس نمیداند بالاخره قرارداد برجام خیانت بود یا نه؟
چراکه فضای مشخصی وجود ندارد که پاسخگو باشد.
رجبی درعینحال گفت: دخالت در اختیارات مجلس باید متوقف شود و اگر قرار است در این راه هزینهای پرداخت کرد نیز باید پرداخت چراکه در همین شرایط نیز اختیارات مجلس به دلایل متعددی ازجمله مصوبات شورای امنیت ملی، شورای عالی انقلاب فرهنگی و نهادهایی ازایندست، محدودیتهایی دارد لذا نباید اضافه بر سازمان برای مجلس محدودیت قائل شد.
*دولت پنهان آری یا نه؟
وی در پاسخ به پرسش دیگری در موردادعای وجود دولت پنهان و اختیارات فراقانونی آن نیز گفت: مجلس در سال به لحاظ مالی برای مبلغی حدود 450 هزار میلیارد تومان تصمیمگیری میکند اما آنچه گردش مالی کشور در حوزه اقتصاد است، بسیار فراتر از این مبلغ بوده که این مبالغ در حوزه اختیارات و قضاوت نمایندگان مجلس قرار نمیگیرد و تأثیرات خود را در تمام عرصهها نیز نشان میدهد.
این نماینده مجلس در تشریح نظر خود در مورد دولت پنهان افزود: در خارج از حوزه اختیارات مجلس، اتفاقاتی بزرگی میافتد که رادار مجلس آن را پوشش نمیدهد و امکان رصد آن نیز برای نمایندگان وجود ندارد.
وی در خصوص موضع نمایندگان استان بوشهر در مورد اعتراض به اختصاص عوارض آلایندگی منطقه عسلویه به استان فارس نیز گفت: مواضع نمایندگان جنبه محلی دارد و قانون پیشبینیهای لازم را در این خصوص انجام داده است.
* مذاکره با آمریکا
رجبی در پاسخ به پرسش دیگری در مورد مذاکره مجدد با آمریکا و نظر مجلس در این خصوص نیز گفت: در شرایط فعلی مذاکره معنا ندارد چراکه بستر برابر آن فراهم نیست مگر آنکه شرایط تغییر کند.
نماینده شیراز در مجلس تصریح کرد: البته ما باید نگاه سیاهوسفید به دنیا را نیز تغییر دهیم و بر اساس منافع ملی خود تصمیمگیری کنیم چراکه هیچ مورد از پیش تعیینشدهای وجود ندارد.
وی با بیان اینکه نباید فضایی ایجاد کنیم که کشورهای دیگر با برگ برنده ما منافع خود را در منطقه تأمین کنند، بیان داشت: بهعنوان نمونه ما در سوریه هزینه دادیم و نباید کشور دیگری که این هزینه را نداده، از منافع آن بهره ببرد لذا نیاز به تجدیدنظر در برخی روابط نیز داریم.
*به دنبال حکم عفو حاجتی هستیم
رجبی در پاسخ به پرسش دیگری در مورد وضعیت مهدی حاجتی عضو شورای شهر شیراز که به 2 سال حبس محکومشده است نیز گفت: ما به دنبال این هستیم که در ابتدا شرایط حبس برای وی محترمانه باشد و این توقعی است که از مدیرکل دادگستری استان فارس میرود و در مرحله دوم در اسرع وقت برای وی از رئیس قوه قضاییه عفو بگیریم.
*بالش گرم زیر سر کسی نیست!
نماینده شیراز در مجلس در پاسخ به پرسش دیگری در مورد انتخابات دوره آینده خانه ملت و حضورش در این انتخابات نیز اظهار داشت: تحولات جدید بهویژه در عرصه فضای مجازی، فضای انتخابات را به سطح دیگری برده است و نباید فکر شود که این انتخابات نیز مانند انتخابات پیشین است لذا هیچکس بالش گرم زیر سرش نخواهد بود!
رجبی تأکید کرد: نتایج انتخابات دور آینده مجلس شورای اسلامی ممکن است خیلیها را متعجب کند.
انتهای پیام/76018/ر