پرداخت غرامت 50 میلیاردی به سیلزدگان گنبدی
شهردار گنبدکاووس از احداث و راه اندازی دهکده سبز توریستی و گردشگری در جاده گنبدکاووس به اینچهبرون به وسعت 43 هکتار خبر داد.
شهردار گنبدکاووس از احداث و راه اندازی دهکده سبز توریستی و گردشگری در جاده گنبدکاووس به اینچهبرون به وسعت 43 هکتار خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس از گنبدکاووس، شهر گنبدکاووس دومین شهر استان از نظر جمعیت، وسعت منطقه شهری و اهمیت در معادلات مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی بوده و همواره نقش مهمی را در توسعه استان گلستان در برهههای مختلف تاریخ ایفا کرده است.
شهرداریها همواره مهمترین نقش را در توسعه شهری چه از لحاظ زیرساختی و تاسیسات زیربنایی چه در حوزه مسائل روبنایی و اقدامات کالبدی در سطح شهرها داشتهاند و عموم مردم شهرداری را متولی و مسؤول پیشرفت شهر حداقل در ظاهر و کالبد آن میدانند.
شهرداری گنبدکاووس که در سالهای اخیر با در پیش گرفتن سیر صعودی و ارتقای درجه اعتباری خود توانسته مسیر امیدبخشی را در افق خود ترسیم کند در طی دو سال گذشته و با مدیریت جدید اقدامات بسیاری را به مرحله اجرا درآورده و در سیل اخیر نیز با چند اقدامات اساسی و درست به طور نسبی رضایت مردم را جلب کرده است.
به همین منظور در آستانه پایان دومین سال مدیریت منصور طعنه گنبدی در مسند شهردار گنبدکاووس گفت و گویی پیرامون کلیات عملکرد شهرداری به ویژه در سیل اخیر با وی صورت دادهایم که مشروح آن را در ادامه مشاهده میکنید:
ظرف 48 ساعت وضعیت شهر را ساماندهی کردیم
فارس: اقدامات شهرداری در سیل اخیر را تشریح میکنید؟
طعنه گنبدی: قبل از تشریح اقدامات باید این نکته را به خوبی تشریح کنیم که گنبدکاووس نخستین شهری بود که در برابر سیل قرار گرفت و تقریبا فرصتی برای مقابله و یا کمک سایر شهرستانها و استانها نبود ولی ما با استفاده از تجارب گذشته و علم روز توانستیم فضا را به خوبی مدیریت کنیم.
یکی از اقدامات مهم و اثرگذار در حادثه سیل اخیر حفظ سلامت سه پل استراتژیک شهر گنبدکاووس بود که با همت و رشادت پرسنل شهرداری در اوج خطر و بر روی عرشه پلها با بیل مکانیکی شکل گرفت.
علم روز به ما گفت به جای بستن راه سیل و افزایش آسیب باید مسیر سیل را باز کرده تا از مجرای رود به راحتی عبور کند زیرا مقابله با آن کار بیهوده است و تنها باید با انحراف مسیر و یا لایروبی رودها از آسیب سیل به مناطق مسکونی و کشاورزی بکاهیم.
شهرداری گنبدکاووس ظرف 48 ساعت بعد از وقوع سیل توانست شرایط عمومی شهر را به وضعیت عادی برگرداند که در بازدید وزیر کشور و اقتصاد از شهر گنبدکاووس از این اقدام فوقالعاده شهرداری تقدیر کردند.
از همان ابتدای وقوع سیل در کنار اقداماتی نظیر رهاسازی مردم به تخلیه آب محلات و خیابانهای شهر و البته هدایت آبها به سمت رودها و مسیرهای خروجی آب از شهر پرداختیم و تا روز پایانی رفع همه مشکلات در کنار مردم در مناطق مختلف سیلزده شهر گنبدکاووس بودیم که به جز در منطقه کوی پلیس که به دلیل ریزش کانال هدایت آب یکی دو روزی تخلیه آب به طول انجامید سایر مناطق سیلزده به سرعت از هرگونه مشکلی عاری شد.
فارس: کدام موضوع را مهمترین خدمت شهرداری به مردم در سیل اخیر میدانید؟
طعنه گنبدی: قطعا باید اقدام خوبی که پس از حضور بنده در مدیریت شهرداری و با حمایت اعضای شورای شهر شکل گرفت یعنی بیمه کردن منازل مسکونی و واحدهای تجاری شهرستان در برابر حوادث طبیعی را به عنوان مهمترین خدمت شهرداری به مردم دانست که باعث شد تا به عنوان نخستین و تنها شهری در استان گلستان باشیم که مردم در کنار همه کمکهای دولت از غرامت بیمه نیز بهرهمند شوند.
تا کنون نیز در مرحله نخست بالغ بر 5 میلیارد تومان غرامت به بخشی از مردم عزیز پرداخت شده است که در مرحله بعدی نیز به سایر افراد پرداخت خواهد شد.
تحقق بودجه بیش از پیشبینی در 2 سال اخیر
فارس: درجه و اعتبار بودجهای شهرداری گنبدکاووس در سال جاری در چه سطحی است؟
طعنه گنبدی: همه میدانید که یکی از عوامل مهم درجهبندی و تعیین اعتبار شهرداریها جمعیت شهر است، جمعیت گنبدکاووس در حال حاضر حدود 178 هزار نفر و درجه شهرداری گنبدکاووس درجه 9 است است که تا زمانی که زیر 200 هزار نفر باشد نمیتوانیم درجه بالا و اعتبارات کشوری و ملی بیشتری دریافت کنید.
بنده از نیمه مرداد سال 1396 بر مسند مدیریت شهرداری نشستم و در سال 96 که بودجه ما 47 میلیارد تومان بود که توانستم بالاتر از این مبلغ یعنی 55 مییارد تومان درآمد را محقق کنم.
در سال 97 بودجه ما 61 میلیارد تومان مصوب شده بود که در نهایت 63 میلیارد تومان محقق کردیم در حالی که در بسیاری از شهرهای استان تنها 75 درصد بودجه مصوب محقق شده بود.
در سال جاری نیز بودجه مصوب ما 82 میلیارد تومان است که 58 درصد آن عمرانی و 42 درصد برای مصارف جاری در نظر گرفته شده است که در دوماهه سال نخست پیشبینیهای ما به طور کامل تحقق یافته است.
فارس: بزرگترین مشکل خود را در حوزه تحقق بودجه و درآمدها چه میدانید؟
طعنه گنبدی: یکی از مشکلات ما این است که ما به طور کامل در سال به 178 هزار نفر خدمات میدهیم اما اداره مالیات بر اساس آمار سرشماری سال 95 به ما اعتبار مصوب مالیاتها را پرداخت میکند که یکی از دغدغههای ماست.
در کنار این موضوع تاخیر و یا عدم پرداخت عوارض شهرداری توسط برخی از شهروندان نیز یکی از دغدغههای ما در تامین بودجه است.
افزایش 22 هزار متر مربعی فضای سبز در گنبدکاووس
فارس: سرانه فضای سبز گنبدکاووس در سالهای متمادی بسیار پائین بوده است، برای این موضوع چه برنامهای دارید؟
طعنه گنبدی: از ابتدای زمان حضورم در شهرداری تلاش کردم یکی از اقدامات جدی خود را افزایش فضای سبز در سطح شهر گنبدکاووس قرار دهم و خدا را شکر که اقدامات بسیار خوبی در این حوزه انجام دادیم که ایجاد پارکهای خطی، بوستانهای محلهای و توسعه کشت درخت از جمله این اقدامات بوده است.
در حال حاضر گنبدکاووس دارای 35 بوستان فعال و در حال بهره برداری است که به زودی دو بوستان بزرگ و مهم دیگر به این مجموعه اضافه خواهد شد که بوستان بزرگ محیط زیستی «دکتر بسکی» پدر طبیعت ایران زمین یکی از این دو پروژه است.
نکته جالب توجه و مهم این است که در پارک دکتر بسکی درختان جنگلهای هیرکانی با نظارت برترین کارشناسان کاشته خواهد شد و با مراقبت رشد خواهند کرد و این مجموعه محیط زیستی را به یکی از زیباترین و مهمترین بوستانهای استان تبدیل خواهد کرد.
به طور کلی در زمان مدیریت بنده در شهرداری یزان فضای سبز در گنبدکاووس از 82 هزار متر مربع به بیش از104 هزار متر مربع افزایش یافته است.
فارس: مهم ترین اقدامات دوره مدیریتی خود را چه می دانید؟
طعنه گنبدی: از مهمترین اقدامت در طول حدود 22 ماه گذشته میتوان به 4 هزار متر طول لوله گذاری در مناطق کوی جهاد، میدان آزادگان، 30 متری مقداد، بولوار زادی، شهرک بهارستان، خیابان شهید دستغیب، خیابان خواجه عبدالله انصاری و خیابان عدل با اعتباری بالغ بر 40 میلیارد تومان، راهاندازی کارخانه آسفالت شهرداری با تولید سالانه 120 تن آسفالت، نصب 48 دوربین مداربسته، اجرای طرح پارکبان الکترونیک، اجرای پارکینگ طبقاتی خیام، نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی و بیش از 17 هزار متر جدولکشی اشاره کرد.
کمربندی جنوب به شمال گنبدکاووس تکمیل میشود
فارس: پروژههای دردست اقدام شهرداری گنبدکاووس چه پروژههایی است؟
طعنه گنبدی: پروژههای بسیار زیادی را در دست اقدام داریم اما اگر بخواهیم به مهمترین آنها اشاره کنیم باید ایجاد دهکده سبز گردشگری در کیلومتر 10 جاده اینچهبرون در 43 هکتار از اراضی منابع طبیعی که در حال تملک شهرداری است اشاره کنیم که بالغ بر 14 هکتار آن درختکاری شده و به زودی به یکی از مجموعههای بزرگ گردشگری استان گلستان تبدیل خواهد شد.
بازگشایی و تکمیل کمربندی گنبدکاووس و اتصال ورودی شهر در جنوب به ورودی شمال در جاده اینچهبرون یکی از بزرگترین پروژههاست که در صورت حصول نتیجه میتواند اقدام بسیار توسعه بخشی برای شهر گنبدکاووس باشد.
احیای پروزه تصفیه خانه و شبکه جمعآوری فاضلاب شهری هرچند به صورت ذاتی برعهده وزارت نیرو است ولی به عنوان یکی از پروژههای اولویتدار شهرداری برای همکاری تمام قد تعریف شده است زیرا این پروژه که از سال 1374 آغاز شده ولی بعد از 24 سال هنوز به 30 درصد پیشرفت فیزیکی نرسیده است عملا عمر مفید پروژهای خود را طی کرده و همان میزان اجرای پروژه نیز دیگر باید اسقاط شود.
تکمیل پروژه پایانه مسافربری شهر گنبدکاووس نیز یکی دیگر از اولویتهای عمرانی ماست که کار اجرای فونداسیون آن به پایان رسیده است.
ایجاد خانه محله در محلات «سیدآباد» و «بدلجه» و راهاندازی ایستگاه آتش نشانی در خیابان خدایوسفی و مناسبسازی پیاده راهها از جمله سایر اقدامات و پروژههای در دست اقدام ماست.
فارس: سرنوشت ایجاد یک تقاطع غیرهمسطح در گنبدکاووس به کجا رسید؟
طعنه گنبدی: چندین ماه است که پروژه ایجاد تقاطع غیرهمسطح به شرکت مشاور سپرده شده تا در میدان امام حسین (ع) و میدان امام علی (ع) مطالعات لازم صورت لگیرد و اولویت اجرای طرح در یکی از این مناطق معرفی و کار اجرایی آن آغاز شود.
تلاش ما این است که امسال این پروژه را به سرانجامی خوب و در صورت امکان تا پایان سال به بهره برادری و افتتاح برسانیم.
راهاندازی سنگ شکن بزرگ شهرداری گنبدکاووس
فارس: برای افزایش درآمد شهرداری و کاهش هزینه ها چه کرده اید؟؟
طعنه گنبدی: در ین راستا دو اقدام بسیار بزرگ و خوب انجام دادهایم که نخستین اقدام راهاندازی سنگشکن شهرداری گنبدکاووس به همراه یکی از معادن منطقه با اعتبار یک میلیارد و 900 میلیون تومان و دیگری چابک سازی شهرداری با هدف کاهش هزینهها بوده است.
در بخش نخست، راهاندازی سنگشکن به عنوان پشتوانه فعالیت عمرانی شهرداری و تضمین تهیه مصالح عملیاتهای اجرایی بوده که میتواند ضمن اشتغالزایی و ایجاد درآمد برای شهرداری از خروج بسیاری از اعتبارات از مجموعه جلوگیری کند.
این مجموعه با 8 هزار متر مربع زمین در حال اخذ سند برای شهردرای است که با همکاری سازمان همیاری شهرداریها در نزدیکی روستای «بایلر» گنبدکاووس خریداری شده است.
در حوزه چابکسازی شهرداری نیز بالغ بر 35 نفر از همکاران که سالها از سن بازنشستگی آنها نیز میگذشت و به علت کمبود اعتبار بازنشسته نشده بودند را با تکریم و احترام و با پرداخت همه مطالبات قانونی آنها بازنشسته کرده و به همین علت در هر ماه بالغ بر 150 میلیون تومان از هزینههای شهرداری به صورت مستقیم و میلیونها تومان به صورت غیرمستقیم کاهش دادیم.
انتهای پیام/83014/ق