خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 16 خرداد 1405
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

احتمال کاهش یک ثانیه از ساعت جهانی به‌علت افزایش سرعت چرخش زمین

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | جمعه، 10 فروردین 1403 - 21:53
تغییر سرعت چرخش زمین می‌تواند احساس ما از زمان، ساعت‌ها و دنیای کامپیوتری ما را تهدید کند؛ البته فقط برای یک ثانیه.
ثانيه،زمين،سرعت،كبيسه

حالا برای اولین‌بار در این دنیای کامپیوتری، احتمالاً باید در سال ۲۰۲۹ یک ثانیه از ساعت‌های جهان کم کنیم، چون زمین سریع‌تر از قبل می‌چرخد.
این پدیده «ثانیه کبیسه منفی» نام دارد.
طبق گزارش AP، ثانیه کبیسه منفی یک پدیده بی‌سابقه است و می‌تواند به یک مسئله بزرگ تبدیل شود.
برای هزاران سال، سرعت چرخش زمین به دور خودش به‌تدریج کاهش یافته است.
این کاهش به‌دلیل جزر و مد ناشی از گرانش ماه رخ می‌داد و نرخ آن نیز در طی زمان تغییر می‌کرد.
از طرف دیگر، در ۵۰ سال گذشته، فعالیت‌های هسته و صفحات پوسته زمین به گونه‌ای تغییر یافتند که سرعت چرخش آن بیشتر شود.
اما ذوب‌شدن یخ‌های دو قطب زمین اثر کشندی ماه را بیشتر می‌کرد و مانعی بود در برابر سرعت گرفتن چرخش زمین.
دانشمندان می‌گویند از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ کاهش سرعت زمین متوقف شد و حالا به‌طور اجتناب‌ناپذیری به ثانیه کبیسه منفی نزدیک می‌شویم.
نتایج پژوهشی که به‌تازگی در ژورنال Nature منتشر شده نشان می‌دهد که احتمالاً در سال ۲۰۲۹ باید یک ثانیه از ساعت‌های جهان کم شود.
یعنی مثلاً در یک روز مشخص، ساعت از ۱۱:۵۹ و ۵۸ ثانیه به ۰۰:۰۰:۰۰ بپرد و ۱۱:۵۹ و ۵۹ ثانیه حذف گردد.
منبع: دیجیاتو