وزارت خارجه در موضوع بمباران شیمیایی سردشت مقطعی ورود میکند
نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی گفت: وزارت امور خارجه کشورمان در رابطه با پیگیریهای حقوقی قربانیان و بازماندگان بمباران شیمیایی سردشت به شکل مقطعی وارد میشود.

نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی گفت: وزارت امور خارجه کشورمان در رابطه با پیگیریهای حقوقی قربانیان و بازماندگان بمباران شیمیایی سردشت به شکل مقطعی وارد میشود.
به گزارش خبرگزاری فارس از ارومیه، رسول خضری امروز در دومین جلسه هماهنگی برنامههای هفت تیر در سالن فرمانداری سردشت اظهار کرد: وزارت امور خارجه کشورمان در رابطه با پیگیریهای حقوقی قربانیان و بازماندگان بمباران شیمیایی سردشت به شکل مقطعی وارد میشود.
وی افزود: باید پیگیریهای حقوقی در دادگاههای بینالمللی و دستگاه دیپلماسی استمرار داشته باشد تا به صورت جدی از این موضوع دفاع شود.
نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: کشورهایی که سلاح شیمیایی را در اختیار رژیم بعث عراق قرار دادند هنوز در دادگاههای بینالمللی محاکمه نشده و همچنین غرامتی را که باید به بازماندگان و قربانیان این فاجعه ضد بشری پرداخت میکردند باقی مانده است.
کمکاری در قبال فاجعه بمباران شیمیایی سردشت پذیرفتنی نیست
وی تصریح کرد: در این رابطه نشستهای متعددی با وزارت امور خارجه و مسؤولان مربوطه در تهران برگزار شده و گلایهها نیز منتقل شده است.
خضری با بیان اینکه پس از گذشت سه دهه از فاجعه بمباران شیمیایی سردشت کم کاریها پذیرفتنی نیست، تاکید کرد: کشورمان و سردشت قربانی تروریسم بینالملل بوده و استکبار جهانی با فشار بر مجموعههای دلسوز انقلابی سعی در تروریست خواندن آنها دارد که باید وزارت خارجه از فرصت سردشت در مجامع جهانی استفادههای به جا و درستی داشته باشد.
وی در رابطه با احراز جانبازی مدعیان مصدومیت شیمیایی گفت: خطیب موقت تهران در سال 1366 تعداد مصدومان شیمیایی سردشت هشت هزار و 44 نفر معرفی کرده بود اما پس از گذشت سه دهه و برگزاری چندین کمیسیون پزشکی، تعدادی کمتر از یک هزار و 600 نفر احراز جانبازی شده است که در این خصوص وضعیت شفاف نیست.
اختلاف بنیاد شهید و وزارت بهداشت مانع تجهیز کلینیک جانبازان
نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی در خصوص کلینیک جانبازان شیمیایی سردشت اذعان کرد: در مورد واگذاری و تجهیز این کلینیک قولهایی داده شد اما اختلافات وزارات بهداشت و بنیاد شهید مانع پیشرفت آن شد.
وی اضافه کرد: بانک دی که با سرمایه خانواده شهدا میچرخد از پرداخت هزینههای پزشکی و فاکتورهای مصدومان تعلل میکند و این موضوع به اداره کل بنیاد شهید آذربایجانغربی مربوط میشود که دولت باید با تدبیر و اراده لازم اشکهای جانبازان و خانوادههایشان را جبران کند.
خضری با بیان اینکه حوزه اختیارات معاونتهای ریاست جمهوری از وزراء بیشتر است، گفت: تعلل در رفع مشکلات و کاستیها پذیرفتنی نیست و انتظار است رییس جمهور در مورد ریاست بنیاد شهید و امور ایثارگران تجدید نظر کند و یا تدبیری انجام دهد که با این سؤ مدیریتها، دردهای خانوادههای معظم شهدا و مصدومین شیمیایی کمتر شود.
دولت تدبیر امید را جایگزین اشکهای جانبازان شیمیایی کند
وی افزود: اگر دولت تدبیر و امید است با تدبیر و درایت، امید را جایگزین اشکهای جانبازان و بازماندگان قربانی کنند نه اینکه با تعلل و سؤمدیریت مشکلاتی ایجاد کنند که این خود پذیرفتنی نیست.
خضری با بیان اینکه سردشت میتواند قطب اقتصادی و گردشگری باشد، اضافه کرد: در این مورد بنا به دعوت از وزیر کشور، معاون اقتصادی و منطقهای وزیر کشور و دبیر توسعهای شرق و غرب کشور در جلسه شورای ساماندهی مرزها در سردشت حاضر شدند.
وی تصریح کرد: دولت با مصوباتی غیر ضروری و نامربوط که در واقع زیرساختهای آنها هم در این منطقه وجود نداشته در خصوص معابر کولبری و مرزی تصمیم گیری کرده است که ضمن درخواست به اصلاح مصوبات بر بازگشایی معابر اشکان، قاسم رش و ایجاد بازارچه دوله هم تاکید شد.
انتهای پیام/ 1021 /ن/ر