خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 29 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ماهواره‌های کوثر و هدهد آماده پرتاب به فضا شدند + فیلم

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | یکشنبه، 05 فروردین 1403 - 13:06
مدیرعامل شرکت دانش بنیان سازنده کوثر و هدهد اعلام کرد: در اوایل سال ۱۴۰۳ برنامه پرتاب با پرتابگر بین المللی را داریم.
ماهواره،پرتاب،هدهد،كوثر،كشاورزي

متخصصان یک شرکت دانش بنیان موفق شدند با هدف تکمیل منظومه شهید سلیمانی دو ماهواره مکعبی کوثر و هدهد را طراحی و تولید کنند.
این دو ماهواره که در دسته نانو ماهواره‌ها قرار می‌گیرند در حوزه‌های سنجشی، تحلیل اراضی کشاورزی و توسعه اینترنت اشیاء کاربرد دارند و آماده پرتاب به فضا هستند.
این دو ماهواره قرار بود در آذر سال ۱۴۰۲ با پرتابگر روسیه‌ای پرتاب شوند، اما به دلیل اینکه محموله اصلی موشک روسیه تأخیر داشت، احتمالا این پرتاب با ۶ ماه تأخیر و در سه ماه اول سال ۱۴۰۳ توسط پرتابگر بین‌المللی انجام می‌شود.
ماهواره کوثر ساخت محققان یک شرکت دانش‌بنیان، یک ماهواره سنجشی با وضوح ۳.۵ متر است که قرار است به ارتفاع ۵۰۰ کیلومتری در مدار لئو پرتاب شود.
تصاویر دریافت‌شده از این ماهواره برای کاربرد‌های کشاورزی، نقشه‌برداری و حد‌نگاری مناسب است و عمر مداری این ماهواره ۲ ساله خواهد بود.
ماهواره هدهد نیز یک ماهواره با کاربری IOT است که در ابعاد استاندارد "کیوب‌ست" و ابعاد 3U طراحی و ساخته شده است؛ کاربرد‌های خدمات این ماهواره برای حوزه‌های کشاورزی، حمل‌ونقل و مدیریت بحران است.
گزارش كامل توليد ماهواره‌های كوثر و هدهد را می‌توانيد در ويدئوی زير مشاهده كنيد.