خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 15 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

صدور هشدار سیلاب در خراسان رضوی

تسنیم | استان‌ها | یکشنبه، 20 اسفند 1402 - 17:53
هواشناسی خراسان رضوی با صدور اطلاعیه ای نسبت به پیامدهای کاهش دما و وقوع سیلاب بر اثر بارشهای برف و باران از فردا، دوشنبه در این استان هشدار داد.
رضوي،خراسان،استان،كاهش،وزش،باد،صاعقه،برف،نقل،همراه،باخرز،رعد ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی هواشناسی خراسان رضوی، بر اساس تحلیل نقشه‌ها و مدل‌های پیش‌یابی از عصر دوشنبه بر شدت و حجم بارش‌ها در بیشتر نقاط استان افزوده می‌‌شود، همچنین بارش‌ها به شکل رگبار همراه با رعدوبرق و در برخی از نقاط صاعقه بارش تگرگ، وزش باد شدید و در ادامه از اوایل وقت سه‌شنبه در نواحی سردسیر و کوهستانی بارش به شکل برف رخ خواهد داد.
بر این اساس، وقوع آبگرفتگی، سیلاب، خسارت به علت وزش باد، کولاک برف، تشکیل مه، کاهش دید و اختلال در سیستم حمل و نقل استان خراسان رضوی رخ خواهد داد.
در توصیف این سامانه و اثرات مخاطره آمیز آن آمده است: نفوذ جریانات مرطوب جنوبی و گسترش امواج مرطوب و سرد شمالی به استان موجب بارش‌های رگباری همراه با رعدوبرق در برخی از نواحی صاعقه، وزش باد شدید، کاهش محسوس دما در طول روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه هفته جاری خواهد شد.
در این مدت کاهش بین 10 تا 12 درجه دمای روزانه و پنج درجه حداقل دمای شبانه و همچنین یخ زدگی و لغزندگی محورها، تشکیل مه، کاهش میدان دید و اختلال در سیستم حمل و نقل استان خراسان رضوی را موجب خواهد شد.
در ادامه این اطلاعیه آمده است؛ بیشترین حجم بارش‌ها با احتمال آبگرفتگی، روانآب و سیلاب در شهرستانها و توابعی همچون تایباد، خواف، باخرز، گناباد، کاخک‌گناباد، رشتخوار بجستان، مه‌ولات، خلیل‌آباد، کاشمر، بردسکن، تربت‌جام، صالح‌آباد، فریمان، سرخس، تربت‌حیدریه، طرقبه- شاندیز، مشهد، نیشابور، فیروزه، چناران، گلبهار، جوین، جغتای، داورزن، خوشاب، قوچان، درگز و کلات خراسان رضوی پیش بینی شده است.
همچنین بیشترین ارتفاع برف نیز در شهرستانها و توابع فریمان، بینالود، چناران، قوچان، درگز، کلات، ارتفاعات و دامنه‌های هزار مسجد و بینالود، باخرز، زاوه و توابع تربت‌حیدریه پیش‌بینی شده است.
مرکز پیش بینی هواشناسی خراسان رضوی نسبت به خودداری از تردد و توقف در حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، خودداری از صعود به ارتفاعات و عملیات کوهنوردی با توجه به افزایش شدت وزش باد با احتمال وقوع صاعقه، پرهیز از سفرهای غیر ضروری و تردد در محورهای استان، به همراه داشتن تجهیزات زمستانی و خسارات احتمالی ناشی از کاهش محسوس دما تاکید کرده است.
انتهای پیام/282