خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 27 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

نخست‌وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین : حماس باید طبق قواعد ما بازی کند - تسنیم

تسنیم | بین‌الملل | یکشنبه، 29 بهمن 1402 - 15:13
نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین اعلام کرد که جنبش حماس باید خطوط سیاسی ما را بپذیرد و مطابق قواعد ما بازی کند.
فلسطين،خودگردان،تشكيلات،حماس،سياسي،روز،اسرائيل،باختري،كرانه، ...

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «محمد اشتیه» نخست‌وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین در نشست امنیتی مونیخ گفت: اگر حماس می‌خواهد بخشی از سازمان آزادیبخش فلسطین باشد، باید خطوط سیاسی ما را بپذیرد.
نخست‌وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین افزود: جنبش مقاومت اسلامی فلسطین بخشی از عرصه سیاسی فلسطین است و باید چارچوب سیاسی ما را قبول کند.
محمد اشتیه در ادامه گفت: ما نباید به آنچه در 7 اکتبر (طوفان الاقصی) روی داد تمرکز کنیم.
تشکیلات خودگردان فلسطین نهادی است که بعد از توافق اسلو در سال 1994 تشکیل شد تا مذاکرات میان فلسطین و اسرائیل را برای دستیابی به ایده دو دولتی نهایی کند؛ بعد از خروج رژیم اسرائیل از نوار غزه در سال 2005 و در دست گرفتن این باریکه از سوی جنبش حماس در سال 2007، تشکیلات خودگردان محدود به کرانه باختری رود اردن شد و اکنون مسئولیت اداره روستاها و اردوگاه‌های فلسطینی آنجا را برعهده دارد.
پس از تأسیس تشکیلات خودگردان و به بن بست رسیدن مذاکرات ناموفق اسلو و ابتکارات سیاسی، روند سیاسی اسرائیل و فلسطین نیز به بن‌بست رسید؛ این بن‌بست موجب شده تا شکاف میان سازمان آزادیبخش فلسطین و جنبش‌هایی همچون حماس و جهاد اسلامی، افزایش پیدا کند؛ تشکیلات خودگردان که مسئول مدیریت زندگی روزمره فلسطینی‌ها در کرانه باختری است، روز به روز در حال از دست دادن قدرت و مشروعیت خود است، در حالی‌که اندیشه تعیین سرنوشت فلسطینیان از سوی خود مردم فلسطین و جهاد در حال رشد بوده است.
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) موضوع دو دولتی را قبول ندارد و در این سالها، فارغ از غوغای چانه‌زنی‌های تشکیلات خودگردان و اسرائیل، روز به روز درحال تقویت قابلیت‌های نظامی خود، تحکیم نفوذ بر کرانه باختری و استفاده از اتفاقات مسجدالاقصی برای تهییج جوانان فلسطینی در جهت تشدید مقاومت و عملیات در اراضی اشغالی بود.
بعد از عملیات طوفان‌الاقصی و شکست سنگین رژیم صهیونیستی، ارتش اشغالگر تصمیم به ورود زمینی به غزه برای نابود کردن زیرساخت‌های حماس کرد.
بعد از صدو سی و پنج روز و علی‌رغم برجا گذاشتن خرابی‌های بسیار زیاد و آواره شده بیش از یک و نیم میلیون نفر و شهادت 28 هزار و 985 نفر و زخمی شدن 68 هزار و 883 نفر، تاکنون توفیقی در نابود کردن زیرساخت‌های حماس نداشته است و وضعیت گروگان‌ها کماکان نامشخص است و شهرهای فلسطین اشغالی شاهد تظاهرات هر روزه خانواده‌های گروگان‌هاست.
انتهای پیام/