خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 06 مرداد 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

طرح "کاشت یک میلیارد نهال" در کشور تنها جنبه شعاری دارد

تسنیم | اجتماعی و حوادث | چهارشنبه، 18 بهمن 1402 - 16:12
رییس دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه آزاد علوم تحقیقات گفت: طرح "کاشت یک میلیارد نهال" در کشور بیشتر جنبه شعارگونه دارد و اجرای چنین طرحی بدون برنامه ای برای کاشت و نگهداشت منطقی نیست.
كاشت،طرح،نگهداشت،برنامه،كشور،نهال،اهميت،شعارگونه

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، هادی کیادلیری؛ رییس دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه آزاد علوم تحقیقات در یک برنامه تلویزیونی در رابطه با طرح کاشت یک میلیارد نهال در کشور کشور اظهار کرد: در خصوص این طرح و چگونه و چرایی کاشت این نهال‌ها سؤالات زیادی مطرح است که مجری طرح باید به آن پاسخ بدهد.
وی ادامه داد: کاشت نهال و درخت در هر صورتی خوب است اما باید بر اساس یک برنامه مدون و مشخص باشد.
گفته شده برای کاشت یک میلیارد نهال یک بازه زمانی 4 ساله مشخص شده است که از این 4 سال یک سال گذشته اما کار بسیار از برنامه عقب است.
این طرح در ابعاد یک میلیارد درخت شعارگونه است اما در تعداد کمتر می‌توان آن را اجرا کرد، ضمن اینکه قضیه کاشت به اندازه نگهداشت اهمیت ندارد و در واقع نگهداشت است که اهمیت زیادی دارد و باید برای آن برنامه‌ای داشته باشیم.
رییس دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه آزاد علوم تحقیقات تاکید کرد: اعتقاد بر این است که این نهالکاری باید بر اساس طرح و برنامه انجام شود و نگهداشت آن نیز باید برنامه داشته باشد اما متاسفانه تاکنون نه در خصوص کاشت و نه در خصوص نگهداشت آن برنامه‌ای اشاره نشده است و به نظر می‌رسد که این طرح فقط به صورت شعارگونه انجام می‌شود.
کیادلیری افزود: در گذشته بسیاری از درخت‌هایی که کاشته‌ایم به دلیل عدم نگهداری مناسب از بین رفته است و اگر الان هم برنامه‌ای برای نگهداشت نداشته باشیم، همین اتفاق خواهد افتاد.
به نظر بنده ابتدا نگهداشت و سپس کاشت اهمیت دارد و در قانون هم به ترتیب ابتدا به حفظ، احیا و سپس توسعه درختکاری تاکید شده است اما متاسفانه بخش اول و دوم قانون در اولویت‌های کشور ما نیست و تنها به بخش انتهایی که توسعه است، چسبیده‌ایم.
وی با بیان اینکه انتظار می‌رود که قبل از هر اقدام ابتدا زمینه‌های انجام آن فراهم شود و سپس دست به عمل بزنیم، خاطرنشان کرد: برای اجرای این طرح قرار است که از بیت‌المال هزینه بشود و حتی اگر خیرین هم کمک کنند باز هم مبلغی است که می‌تواند در جای دیگری از کشور استفاده شود و بیت المال است و لذا باید در جای درستی هزینه بشود اما متاسفانه می‌بینیم که به این مسئله توجهی نشده است.
انتهای پیام/