خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 30 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

یک میلیارد دلار برآورد حجم قاچاق پوشاک در کشور است

باشگاه خبرنگاران | اقتصادی | پنجشنبه، 05 بهمن 1402 - 23:53
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: طبق آمار‌های وزارت صمت میزان مصرف پوشاک براساس مرکز آمار ایران ۵ و نیم میلیارد دلار و میزان تولید ۴ ونیم میلیارد دلار است.
قاچاق،پوشاك،كالا،شناسه،عرضه،وزارت،كد،محرز،ستاد،مبارزه،ادامه، ...

برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری امشب به بررسی قاچاق پوشاک با حضور دهقانی نیا سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ،گرجی مدیرکل دفتر صنایع و پوشاک و منسوجات وزارت صمت، جلالی قديری دبیر اتحادیه پوشاک و منسوجات پرداخت.
دهقانی نیا سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا گفت: بعد از نهایی شدن ۱۲۵ نشان محرز قاچاق اقدامات لازم در خصوص جلوگیری از واردات قاچاق صورت گرفت چراکه از سال ۹۷ واردات پوشاک ممنوع شد و این محرز بودن به معنای آن است که در قاچاق بودن آن هیچ شکی وجود ندارد.
در همین راستا تمامی فروشندگان باید الصاق شناسه کالا را داشته باشند.
وی افزود: پوشاکی که ۱۰۰ درصد خارجی هستند در صورتی که شناسه کالا نداشته باشند در قاچاق بودن آن هیچ شکی وجود ندارد.
دهقانی نیا بیان کرد: در این چارچوب از ابتدای دی ماه یک هجمه‌ای در گلوگاه عرضه مصرف کننده قاچاق ایجاد شد و این اقدام در تهران از هفته قبل به صورت ویژه انجام شد؛ به طوری که ۱۳ تا ۱۵ نقطه مورد عملیات قرار گرفت.
وی افزود: در کشور نزدیک ۶۰ تا ۷۰ میلیارد تومان کالای قاچاق شناسایی شده و با توجه به استمرار موضوع، آمار‌ها همواره در حال به روزرسانی است.
در ادامه سعید جلالی قدیری دبیر اتحادیه پوشاک و نساجی گفت: سویه جدید پوشاک قاچاق از نوع استوک است؛ به این معنا که کالایی که خارج از فصل است و دیگر فروش نمی‌رود به صورت کیلویی عرضه شده و در برخی مواقع قیمت این کالا حتی از قیمت تمام شده کالا هم کمتر است
وی افزود: امسال شاهد رشد استوک بوده‌ایم و در همین راستا رئیس ستاد قاچاق کالا اقدام خوبی را شروع کرده و در صورتی که استمرار طرح کالای قاچاق که گلوگاه عرضه پوشاک است ادامه نیابد ۸۰ درصد کالا باز می‌گردد و بازار دچار مخاطره می‌شود.
در ادامه گرجی مدیرکل دفتر صنایع، پوشاک و منسوجات وزارت صمت هم گفت: حدود ۲۰ سال برخوردی در سطح عرضه قاچاق پوشاک انجام نشده بود و دوستان وزارت صمت در بخش سلبی و بخش ایجابی اقدام به اجرای طرح مبارزه با قاچاق کالا و پوشاک کردند.
او گفت: طبق قانون ۱۲۵ برند محرز قاچاق را ارائه کردیم و همچنان آمادگی داریم که وزارت صمت بر مجموعه‌های عرضه قاچاق بیشتر و دقیق‌تر نظارت کند.
وی افزود: ۱۲۵ برند محرز قاچاق را همزمان اعلام کردیم وحتی اعلام کردیم در کدام مراکز تجاری و کدام یک از استان‌ها این قاچاق وجود دارد.
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: طبق آمار‌های وزارت صمت میزان مصرف براساس مرکز آمار ایران ۵ و نیم میلیارد دلار و میزان تولید ۴ و نیم میلیارد دلار است و در این میزان قاچاق پوشاک حدود ۱ میلیارد دلار برآورد شده است.
در ادامه قدیری گفت: در بحث شناسه دار کردن کالا، چون متولی وزارت صمت است بسیاری از برند‌ها به سمت اخذ شناسه رفته‌اند و تا یک سال آینده ضمانت اخد شناسه باید از طریق سامانه مودیان باشد.
وی افزود: اخیرا با مطلبی مواجه شدیم تحت طرح عنوان دریافت کد جی تی آی که درحال حاضر پکیج‌های ۱۰ تایی کد و شناسه با قیمت سه میلیون تومان عرضه می‌شود؛ این در حالی است که کد شناسه باید رایگان باشد.
جلالی در این خصوص گفت: کد جی تی آی تنها برای صادرات پوشاک است و هیچ اجباری برای دریافت کد جی تی آی نیست.