خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 25 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ادعای رسانه انگلیسی درباره نقش عربستان در انتقال پیام بین ایران و آمریکا

مشرق | بین‌الملل | شنبه، 30 دی 1402 - 23:29
یک وبگاه خبری روز شنبه مدعی شد که عربستان سعودی اینک رابط بین ایران و آمریکا در رد و بدل کردن پیام‌ها برای کاهش تنش‌های منطقه‌ای است.
آمريكا،غزه،جنگ،ايران،مقامات،اسرائيل،گزارش،رياض،سعودي

به گزارش مشرق، پایگاه خبری «میدل‌ایست‌آی» امروز (شنبه) در گزارشی ادعا کرد: مقامات بلندپایه ریاض در انتقال پیام‌ها میان ایران و آمریکا و کاهش تنش‌ها بر سر جنگ اسرائیل علیه غزه نقش بسزایی داشته‌اند.
بر اساس این گزارش، این روند در نوامبر (آبان/آذر) آغاز شد، زمانی که حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران در نشست اضطراری سران در ریاض درباره جنگ غزه با حضور رهبران سازمان همکاری اسلامی (OIC) و کشورهای اتحادیه عرب شرکت کرد.
میدل‌ایست‌آی به نقل از منبعی در ایران که نام وی را اعلام نکرده، مدعی شد که «امیرعبداللهیان [در این نشست] پیامی برای آمریکا به همراه داشت که مقامات سعودی به این کشور بدهند و پس از آن سعودی‌ها این پیام را به مقامات ارشد واشنگتن رساندند.»
این پایگاه خبری در ادامه ادعا کرد که «عربستان سعودی به عنوان پل ارتباطی میان طرفین در کنار عمان، قطر و سوئیس که گهگاه نماینده دیپلماتیک آمریکا در تهران هستند، عمل کرده است.
از زمان حمله حماس به اسرائیل در هفتم اکتبر ( ۱۵ مهرماه) و آغاز جنگ غزه، این چهار کشور بارها مجبور بوده‌اند به عنوان میانجی کار کنند.»
بر پایه این گزارش، ارتباطات میان ایران و آمریکا در درجه اول بر کاهش تنش‌ها و جلوگیری از تشدید آن در منطقه متمرکز بوده است.
میدل‌ایست‌آی به نقل از منبع خود نوشت: تهران به آمریکا نسبت به عواقب احتمالی جنگ اسرائیل علیه غزه که تاکنون ۲۴ هزار کشته برجای گذاشته، و احتمال افزایش تنش‌های منطقه‌ای به سطح غیرقابل کنترل، هشدار داده است.