شیراز قابلیت جهانی شدن را دارد/ احیای میدان توپخانه در دستور کار قرار گیرد
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس با اشاره به اینکه شیراز با وجود برخورداری از ظرفیت های بسیار، قابلیت ثبت جهانی را دارد، خواستار از سرگیری پروژه آب رکن آباد، احیای میدان توپخانه و ساماندهی آرامگاه حافظ و سعدی شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، محمد ثابت اقلیدی در دیدار با اعضای شورای شهر شیراز با اشاره به ظرفیتهای منحصربهفرد شیراز و با بیان اینکه این شهر در دوران زندیه پایتخت ایران بوده است، افزود: آثار ارزشمندی از این دوران برای ما به یادگار مانده و کریمخان زند که خود را نه پادشاه که وکیلالرعایا میخواند خدمات ارزندهای را به این شهر و استان داشته و یادگارهایی را بهجا گذاشته که امروزه از مواهب آن بهرهمند میشویم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی فارس با اشاره به اینکه به برخی از این آثار ارزشمند با گذشت زمان از بین رفته است، بیان کرد: میدان توپخانه شیراز از جمله آثاری است که مربوط به دوره زندیه بوده، ولی هماکنون اثری از آن بر جای نمانده است.
ثابت اقلیدی ادامه داد: مذاکراتی با شهردار شیراز پیرامون احیای میدان توپخانه شیراز انجام شد و احیای این میدان در شیراز از برنامههای مهم پیشرو خواهد بود.
پروژه آب رکن آباد دوباره اجرایی شود
وی به برخی از پروژههای رها شده در شیراز هم اشاره کرد و گفت: پروژه ساماندهی آب رکنآباد شیراز که یک طرح و پروژه خلاقانه بوده، متأسفانه به دلیل نبود اعتبارات و یا علل دیگر بهصورت نیمهتمام رها شده است که باید با مشارکت جدی شورای اسلامی شهر شیراز، شهرداری شیراز و ادارهکل میراث فرهنگی از سر گرفته شود.
ثابت اقلیدی تصریح کرد: شیراز با عنوان سومین حرم اهلبیت (ع) در کشور مطرح است، اما برای میزبانی از زائران به مفهوم واقعی باید با برنامهریزی و تلاش کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی فارس، اجرای طرح مثلث نور را یکی از برنامهها و ایدههای مهم در جهت توسعه گردشگری مذهبی سومین حرم اهلبیت (ع) بیان کرد و افزود: این مثلث بین سه شهر مذهبی مشهد، قم و شیراز به وجود میآید تا بتوانیم در جذب زائران داخلی و خارجی توفیق بیشتری داشته باشیم.
ضرورت ساماندهی آرامگاه سعدی و حافظ
ثابت اقلیدی همچنین وجود آرامگاه دو شاعر بزرگ ایران و جهان را از مزیتهای گردشگری شیراز در سطح بینالملل دانست و بیان کرد: آرامگاه حافظ و سعدی باید وضعیتی بهمراتب بهتر از وضع موجود داشته باشند که در این راستا نیاز به همکاری شهرداری و شورای اسلامی شهر برای ساماندهی وضعیت پیرامونی و داخلی این دو مکان تاریخی فرهنگی فاخر کشورمان داریم.
رئیس کمیسیون عمران حملونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر شیراز نیز در این دیدار گفت: شورا مصوبات زیادی از گذشته در حوزه گردشگری، میراث فرهنگی و صنایعدستی داشته که تاکنون تحقق نیافته است و باید استخراج و مورد پیگیری قرار گیرند.
رضا محمدیان ادامه داد: ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی دارای ظرفیتهای بالقوه زیادی است و اگرچه اعتبارات کافی ندارد، اما هوش مدیریتی، هوش اقتصادی و اعتبار هویتی میتواند در پیشبرد اهداف این اداره کل بسیار مؤثر باشد.
این عضو شورای اسلامی شهر شیراز بهضرورت چابکسازی بدنه میراث فرهنگی اشاره کرد و گفت: فارس در سطح کشور بیشترین آثار و اماکن تاریخی را از نظر تعدد، کیفیت و محتوا دارد و تاکنون هم اقدامات خوبی برای حفظ، مرمت و معرفی این آثار شده است، اما در دورههای مختلف مدیریتی نتوانستیم از ظرفیت 100 درصدی این توانمندیها برای کمک به اقتصاد استان استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه معضل بیکاری و فقر شایسته شهری مانند شیراز نیست، افزود: گردشگری میتواند در رونق اقتصادی و محرومیتزدایی از شهر شیراز تأثیر بسزایی داشته باشد.
مدرسه هنر در شیراز راهاندازی میشود
رئیس کمیسیون عمران حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر شیراز در خصوص صنایعدستی فاخر شیراز و تولیدکنندگان کالاهای صنایعدستی هم یادآور شد: باید در همه فضاهای شهری صنایعدستی عرضه شود و اختصاص مکانهایی در فروشگاههای تعاونی ادارات مختلف، لابی ورودی تمام هتلها و فضاهای شهری برای عرضه صنایعدستی استفاده شود.
محمدیان به مصوبه راهاندازی مدرسه هنر توسط شهرداری اشاره کرد و گفت: در این مدرسه با بهرهگیری از تجربیات اساتید قدیمی و پیشکسوت هنرهای سنتی و صنایعدستی به نسل جوان آموزشهایی داده خواهد شد که در زنده نگهداشتن این هنرهای فاخر و ایجاد شغل بسیار مؤثر است.
انتهای پیام/424