خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 29 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

گل محمدی ظرفیتی برای توسعه بام ایران/ زنجیره تولید تکمیل شود

مهر | استان‌ها | چهارشنبه، 22 خرداد 1398 - 09:59
شهرکرد- توسعه کشت گل محمدی در چهارمحال و بختیاری زمینه ساز توسعه این استان در بخش کشاورزی است و نقش مهمی در افزایش اشتغال بخش کشاورزی دارد.
محمدي،گل،استان،كشاورزي،چهارمحال،بختياري،كشت،توسعه،تبديلي،ارا ...

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: گل محمدی یکی از مهمترین محصولات بخش کشاورزی در کشور به شمار می‌رود که نقش مهمی در اشتغال مردم در برخی استان‌های کشور دارد.
محصولات بسیار متنوع و گران قیمتی از جمله اسانس از گل محمدی به دست می‌آید که ارزش افزوده بسیار بالایی دارد.
تمام محصولات فرآوری شده آن صادراتی است و محصولات آن ارز آوری بسیار بالایی دارد.
نیاز آبی کم گل محمدی از مهمترین ویژگی‌های این گیاه به شمار می‌رود که با توجه به کاهش منابع آب کشاورزی و کاهش بارش‌ها در این استان می‌تواند جایگزین کشت بسیاری از محصولات کشاورزی با نیاز آبی بالا در این استان شود.
شرایط آب و هوایی استان چهارمحال و بختیاری متناسب با رویش گل محمدی است و باید از این ظرفیت برای توسعه کشت گل محمدی استفاده کرد و اشتغال بخش کشاورزی را در این استان افزایش داد.
علی نوروزی یکی از فعالان در بخش کشت گل محمدی در منطقه چلیچه شهرستان فارسان استان چهارمحال و بختیاری است که توانسته بخش قابل توجهی از اراضی کشاورزی خود را به کشت گل محمدی اختصاص دهد و درآمد قابل توجهی کسب کند.
فرآوری گل های محمدی چهارمحال و بختیاری در استان های دیگر کشور
این فعال کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار مهر می‌گوید: از سال ۹۵ در بخش کشت گل محمدی وارد شده‌ام و توانسته‌ام بیش از پنج هکتار از اراضی کشاورزی خود را زیر کشت گل محمدی ببرم.
وی بیان کرد: شرایط آب و هوایی مناسب چهارمحال و بختیاری برای رویش گیاه گل محمدی و نیاز بسیار پایین آب این گیاه سبب شده است تا در این بخش موفق شوم و درآمد کسب کنم.
وی تصریح کرد: گل‌های محمدی برداشت شده برای اسانس گیری به استان یزد ارسال می کنم و اسانس گیری از گل محمدی به علت نبود صنایع تبدیلی در استان های دیگر انجام می شود.
نوروزی با بیان اینکه فعال سازی صنایع تبدیلی و اسانس گیری برای گل محمدی در این استان ضروری است، بیان کرد: کشاورزان چهارمحالی گل‌های محمدی برداشت شده را به علت نبود صنایع تبدیلی به استان‌های اصفهان و یزد ارسال کنند.
وی بیان کرد: توسعه صنایع تبدیلی در این استان و تکمیل زنجیره تولید زمینه ساز ایجاد اشتغال بیشتر در این بخش می‌شود.
۶۲۰ هکتار اراضی استان به پرورش گل محمدی اختصاص دارد که از این سطح ۲۵۰ هکتار بارور است مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه توسعه کشت گل محمدی در چهارمحال و بختیاری شتاب گرفته است، اظهار داشت: ۶۲۰ هکتار اراضی استان به پرورش گل محمدی اختصاص دارد که از این سطح ۲۵۰ هکتار بارور است.
ابراهیم شیرانی افزود: هم اکنون اراضی زیر کشت گل محمدی در استان چهارمحال و بختیاری سال به سال در حال افزایش است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری بیان کرد: یک مزرعه بسیار بزرگ گل محمدی در منطقه سفید دشت شهرستان بروجن در حال راه اندازی است که با توسعه این مزرعه میزان تولید این محصول در سطح استان افزایش می یابد.
وی با اشاره به اغاز برداشت گل محمدی در این استان، بیان کرد: پیش بینی می‌شود که در سالجاری حدود ۷۵۰ تن گل محمدی از مزارع چهارمحال و بختیاری برداشت شود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری بیان کرد: بیشترین اراضی زیر کشت گل محمدی در شهرستان های فارسان، شهرکرد و بروجن است.
وی با بیان اینکه کاهش بارش ها در سطح استان طی چند سال گذشته موجب کاهش منابع آب بخش کشاورزی شده است، بیان کرد: تغییر الگوی کشت در این استان باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری بیان کرد: گل محمدی با توجه با نیاز آبی بسیار پایین یکی از گیاهان مناسب برای کشت در سطح استان است که درآمد قابل توجهی برای کشاورز ایجاد می کند.
جذب سرمایه گذار برای توسعه صنایع تبدیلی در بخش تولید فراورده های گل محمدی با جدیت در حال دنبال است رئیس جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در خصوص نبود صنایع تبدیلی برای اسانس گیری گل محمدی در استان به خبرنگار مهر گفت: جذب سرمایه گذار برای توسعه صنایع تبدیلی در بخش تولید فراورده های گل محمدی با جدیت در حال دنبال است.
ذبیح الله غریب بیان کرد: حمایت های لازم برای راه اندازی واحد های فرآوری در این استان در بخش انجام می‌شود.
وی بیان کرد: تکمیل زنجیره تولید در بخش گل محمدی از اولویت های مهم بخش کشاورزی این استان است.
گل محمدی یکی از ظرفیت بسیاری مهم برای توسعه بخش کشاورزی به شمار می‌رود که این استان ظرفیت تبدیل به یکی از قطب های تولید گل محمدی را در کشور دارد.
اختصاص اراضی کشاورزی به کشت گل محمدی و بهره گیری از فارغ التحصلان کشاورزی در این استان زمینه ساز توسعه این بخش در سطح استان است.