صرفه جویی 8.5 میلیون متر مکعب آب با اجرای الگوی کشت در فامنین و قهاوند
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: 8.5 میلیون متر مکعب آب با اجرای الگوی کشت در فامنین و قهاوند صرفی جویی می شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، رضا بهراملو، در سفر قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی به استان همدان، بعد از ظهر امروز در جلسه تبیین الگوی کشت با اشاره به اینکه الگوی کشت بیش از 50 سال مطرح اما عملیاتی نشده است اظهار کرد: این الگو برای اولین بار در دولت سیزدهم مطرح و در وزارتخانه رونمایی شده است.
وی با بیان اینکه به تبع در استان همدان که از مناطق کم آب به حساب میآید نیز طرح الگوی کشت رونمایی و 100 هزار هکتار از اراضی استان پایلوت شد افزود: بحران آب شرایط ویژه در مناطق فامنین و قهاوند ایجاد کرده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان یادآور شد: در راستای اجرای طرح الگوی کشت جلسات متعددی برگزار و از زوایا و ابعاد مختلف موضوع مورد بررسی قرار گرفته است.
وی در ادامه بیان کرد: به منظور اجرای الگوی کشت اختلاف درآمد کشاورز به صورت جدول ماتریسی مورد بررسی قرار گرفت چراکه جایگزینی محصول پرآببر با محصولات کم آببر اختلاف درآمد برای کشاورز در پی دارد.
بهراملو با اشاره به اینکه موضوع دوم الگوی کشت ذخیره آب و بهینه استفاده کردن از این منبع است اظهار کرد: در نقاط مختلف اعم از فامنین به میزان 60 هزار هکتار و قهاوند 40 هزار هکتار از اراضی مورد بررسی قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه با اندازهگیری آب در محصولات مختلف دو و نیم میلیون متر مکعب در فامنین و 6 میلیون متر مکعب در قهاوند و در مجموع 8.5 میلیون متر مکعب با اجرای الگوی کشت، آب صرفهجویی میشود تصریح کرد: با احتساب این میزان در یک میلیون هکتار سطح زراعی و باغی استان میزان چشمگیری آب صرفهجویی خواهد شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در بخش دیگر با تاکید بر اینکه در بودجه سال 1403 پیشنهاداتی در این زمینه ارائه شده تا در بودجه استان در نظر گرفته شود ادامه داد: الگوی کشت نجات بخش امنیت غذایی است به نحوی که با مصرف آب کمتر بهرهوری افزایش مییابد.
وی خاطرنشان کرد: در هر چهار سال یکبار باید 10 درصد افزایش تولید در کشور محقق و مصرف کمتر آب را شاهد باشیم.
بهراملو کشت گلخانهای و توسعه گلخانهها را در اولویت دانست و گفت: 60 هکتار گلخانه در قهاوند و 100 هکتار در فامنین به زودی وارد مدار تولید میشود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در منطقه قرخلر 230 هکتار برای احداث شهرک صنایع غذایی، سیر و نیروگاه خورشیدی در نظر گرفته شده است.
انتهای پیام/