آغاز عملیات اجرایی احداث نخستین شهرک صنعتی پوشاک خاورمیانه در تهران
مدیرعامل شهرکهای صنعتی استان تهران از آغاز عملیات اجرایی نخستین شهرک صنعتی پوشاک خاورمیانه در تهران و افزایش پنج برابری بودجه ایجاد زیرساختهای شهرک صنعتی در سال جاری خبر داد.

صابر پرنیان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس از دماوند اظهار کرد: واحدهای صنعتی در استان تهران با شکلگیری تحریم به سمت بومیسازی تکنولوژی و تهیه مواد اولیه داخلی حرکت میکنند.
وی تصریح کرد: به نظر میرسد که ایران وارد دوره جهش تولید، ایجاد تکنولوژی و تولید علم در حوزه صنعت شده، هرچند که با مشکلاتی در خصوص تأمین مواد اولیه مواجه ایم، اما با این وجود شاهد توسعه در همه واحدهای صنعتی هستیم.
مدیرعامل شهرکهای صنعتی استان تهران ادامه داد: با توجه به محدودیت واردات از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، باید نهضتی ایجاد شده و واحدهای تولیدی اجازه واردات ندهند.
پرنیان بیان کرد: در حوزه شهرکهای صنعتی دولتی، حدود 20 درصد از واحدهای صنعتی راکد هستند، اما در سالهای اخیر میزان سرمایهگذاری در کشور افزایش یافته، به طوری که ما در سال گذشته، 86 درصد افزایش واگذاری زمین در استان تهران نسبت به سال 96 داشتیم.
وجود 3200 طرح نیمه تمام در استان تهران
وی از کلنگزنی سه طرح صنعتی به صورت هفتگی در استان تهران خبر داد و گفت: در حال حاضر، تعداد سه هزار و 200 طرح نیمه تمام اعم از زمین و نصب سوله داریم که در صورت بهرهبرداری در مدت دو سال تعداد 200 هزار اشتغال صنعتی پایدار در استان تهران ایجاد میشود.
مدیرعامل شهرکهای صنعتی استان تهران تصریح کرد: در حال حاضر، تعداد 47 بافت صنعتی بدون مجوز در حال فعالیت هستند که با مشکلاتی مواجهاند، این موضوع در هیئت دولت وارد شده و در صورت برطرف شدن مشکلات، این بافتها میتوانند با دریافت پروانه به فعالیت بپردازند.
پرنیان عنوان کرد: همه مشکلات تولید مختص به نقدینگی نیست، به نظر میرسد که با بهبود فضای کسب و کار و ایجاد قوانین متناسب با جنگ اقتصادی، میتوان از تولید حمایت کرد.
وی خاطرنشان کرد: اکنون شهرکهای خصوصی، دولتی و بافتهای صنعتی غیرمجوز، 400 هزار نفر اشتغال ایجاد کرده که میتوان با برنامهریزی بدون سرمایهگذاری جدید و خاص، این میزان را به یک میلیون شغل افزایش داد.
مدیرعامل شهرکهای صنعتی استان تهران تأکید کرد: ما باید نگرش خود را به تولید تغییر داده و به شکل عملی از تولید کشور، سرمایهگذاری پایدار، مولد و اشتغالزا حمایت کنیم.
پرنیان در خصوص قانون شعاع 120 کیلومتری بیان کرد: این قانون مربوط به پیش از انقلاب اسلامی است، اما بافتهای صنعتی غیرمجاز مذکور، ساختوساز کرده و به بهرهبرداری میپردازند، از این رو به نظر میرسد باید اختیارات جدیدی به حوزه صنعت و شهرکهای صنعتی داده شود.
وی اظهار داشت: کارگاههای تولیدی باید به شهرکهای صنعتی انتقال یابند، اما توسعه این واحدها نیازمند ابطال جواز و فعالیتهای مخصوص است؛ با نوع نگرش حمایت از تولید و اختیاراتی که قانونگذار به ستاد رفع موانع تولید داده، مصوبات این ستاد لازم الاجراست.
مدیرعامل شهرکهای صنعتی استان تهران افزود: ساماندهی بافتهای غیرمجوزدار با حدود 220 هزار نفر اشتغال مدنظر قرار دارد و در صورت اخذ مصوبه هیئت دولت، شهرکهای استان تهران اقدام به صدور پروانه کرده و واحدهای مستقر در داخل بافتها، میتوانند از مزیتهای قانونی بهرهمند شوند.
آغاز عملیات اجرایی نخستین شهرک صنعتی تخصصی پوشاک خاورمیانه در تهران
پرنیان از افزایش پنج برابری بودجه ایجاد زیرساختهای شهرک صنعتی در سال جاری خبر داد و خاطرنشان کرد: امسال شاهد جهش تکمیل زیرساختها در استان تهران خواهیم بود.
وی اشارهای به آغاز عملیات اجرایی شهرک صنعتی تخصصی پوشاک داشت و بیان کرد: این شهرک برای نخستین بار در خاورمیانه اجرا میشود و 15 هزار اشتغال مستقیم در حوزه پوشاک ایجاد خواهد کرد.
مدیرعامل شهرکهای صنعتی استان تهران اضافه کرد: این پروژه با حدود چهار تا 6 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری بخش خصوصی، به عنوان پیشران اقتصادی کشور خواهد بود.
پرنیان تصریح کرد: ما اعتقاد داریم که هر استان میتواند دارای شهرک پوشاک باشد، این طرح به عنوان نخستین شهرک پوشاک کشور در تهران با مساحتی بالغ بر 200 هکتار احداث میشود و به عنوان نخستین شهرک سبز کشور خواهد بود.
وی عنوان کرد: در این شهرک مدرسه مد و طراحی ایجاد شده و زنجیره تولید پوشاک در تکمیل میشود که این امر به عنوان انقلابی برای صنعت پوشاک خواهد بود.
مدیرعامل شهرکهای صنعتی استان تهران بیان داشت: صنعت پوشاک اشتغالزاست و جزو صنایع کمسرمایه و پاک تلقی میشود، این شهرک در راستای اقتصاد مقاومتی به عنوان پروژه عملی در جهت تولید ثروت و اشتغال ایجاد میشود و با تحقق آن میتوان از قاچاق پوشاک جلوگیری خواهد کرد.
پرنیان اظهار کرد: در این شهرک عرضه مستقیم پوشاک انجام میشود و محوریت، با صادرات و ایجاد اشتغال پایدار خواهد بود.
حل و فصل مشکلات زیرساختی شهرک صنعتی 2 دماوند
وی در خصوص شهرک صنعتی 2 دماوند گفت: امسال در این شهرک شاهد جهش و رونق و واگذاریهای قابل توجهی خواهیم بود تا مشکلات زیرساختی آن حل و فصل شود.
مدیرعامل شهرکهای صنعتی استان تهران افزود: واگذاری زمین در شهرکهای صنعتی به شکل نقد و اقساط انجام میشود و نیازمند اخذ جواز تأسیس است، قانون شعاع 120 کیلومتر تنها مختص استان تهران است و ما نوید ایجاد واحدهای صنعتی در دماوند را میدهیم که به مرکز اشتغال و تولید ثروت تبدیل شود.
اولویت شهرک صنعتی دماوند مربوط به صنایع تبدیلی کشاورزی است
پرنیان اظهار داشت: منطقه دماوند قطب کشاورزی است و کشاورزی بدون صنایع تبدیلی ارزش افزوده تولید نمیکند، اولویت شهرک صنعتی دماوند مربوط به صنایع تبدیلی کشاورزی است تا بتوانیم زنجیره مزرعه و صنعت را تکمیل کنیم.
وی ادامه داد: محصولات صنایع تبدیلی کشاورزی به عنوان صنعت پاک، ثروتزاست و باعث رونق معیشت مردم میشود، اولویت ما در دماوند مربوط به صنایع پاک و تبدیلی کشاورزی است.
مدیرعامل شهرکهای صنعتی استان تهران اشارهای به رویکرد مقام معظم رهبری داشت و گفت: ایشان بر شکلدهی نهضت تولید داخل توسط جوانان، شرکتهای دانشبنیان و دانشگاهها تأکید دارند، این بدان معناست که از توانمندیهای موجود استفاده و کالاهای وارداتی را تولید و عرضه کنیم.
پرنیان خاطرنشان کرد: در بیانیه گام دوم انقلاب، ما رتبه دوم فنی و مهندسی در جهان را داریم و هفت درصد منابع جهان در کشور ایران با وجود یک درصد جمعیت قرار دارد؛ قطعا با رونق تولید شاهد کاهش وابستگی خواهیم بود و انقلاب جدیدی در حوزه صنعتی شکل میگیرد.
وی افزود: وزرات صمت نمایشگاهی در زمینه ایران خودرو ایجاد و از تولید قطعات خودرو استقبال کرده است، ما نیز میخواهیم اقدامی عملی در خصوص رونق تولید در استان تهران انجام دهیم.
انتهای پیام/67015/الف