دفاتر ارتباط صنعت و دانشگاه در اتاق بازرگانی استان مرکزی تأسیس شود
استاندار مرکزی با بیان اینکه دفاتر ارتباط صنعت و دانشگاه برای شرکت های متوسط در اتاق بازرگانی تأسیس شود، گفت: بعد از سال ها شرکت های صنعتی مجدد بورسیه دانشجوها در استان مرکزی را آغاز کردند.

بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، فرزاد مخلصالائمه پیش از ظهر امروز در نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان مرکزی با اشاره به وضعیت شرکت هپکو اراک اظهار داشت: شرکت هپکو دو رویداد مهم را در روزها اخیر تجربه کرده و رکورد تحویل همزمان خوردوهای تولیدی خود را به متقاضیان شکست و حدود 50 دستگاه ماشینآلات راهسازی به صورت همزمان به متقاضیان تحویل شد و نشان داد این شرکت در مسیر حرکت قرار گرفته است، هرچند فاصله با نقطه مطلوب زیاد است و شاید ضرباتی که در خصوصیسازی با فساد و خیانت بر شرکت هپکو تحمیل شد بهزودی جبران نشود، اما از حالت زمین خورده خارج شده است.
امیدواریم شرکت هپمو به ساخت محصولات خود شتاب دهد و بهزودی شاهد کارهای بزرگتر و جدیتری در این زمینه شویم.
وی در ارتباط با وضعیت شرکت واگن پارس افزود: اخیراً اخباری مبنی بر قرارداد شهرداری تهران با شرکت چینی درخصوص خرید و تحویل واگنهای متروی تهران منتشر شد.
به دستور ریاست جمهور مقرر شد تقاضای داخلی برای تهیه واگنهای مترو که عمدتاً مربوط به شهرداری تهران است نیز بین همه شرکتهای واگنسازی در کشور به نسبت متناسب و صحیح توزیع شود تا به همان نسبت که خرید از خارج از کشور انجام میشود به همان نسبت سفارش داخلی نیز انجام شود و از انحصار تقاضا تنها برای یک شرکت اجتناب شود، همچنین ظرفیت تولید داخل فعال شود.
همچنین مقرر شد با کمک شرکتهای دانش بنیان نیز تجهیزات حساس خطوط ریلی که به کشورهای دیگر وابسته هستیم نیز در کشور تولید شود.
استاندار مرکزی با اشاره به بحث کمبود نیروی کار بیان کرد: بحث کار بسیار پیچیده است و بررسی این موضوع نیازمند زمان بیشتری است، نظام آموزش عالی و حتی آموزش و پرورش ما در جهت تأمین نیروی کار مطلوب نیست، در دانشگاهها روند آموزشی روند تأمین کنند نیروی کار نیست و جای نگرانی دارد و از طرفی اولویت نخست همه افراد کار و استخدام در بخش دولتی است.
استان چند شرکت دارد که از نظر بازار کار به واحدهای دیگر آسیب وارد کرد به طوری که نیروی کار واحدهای کوچک را در اختیار گرفته است که از نظر اقتصادی و ملی باید هزینههای مهارت آموزی را به واحد نخست پرداخت کند.
مخلصالائمه عنوان کرد: کمک به بورسیه نیروهای دانشگاهها ایده بسیار خوبی است و بعد از سالها شرکتهای صنعتی مجدد کار بورسیه دانشجوها را آغاز کردند که اقدام بسیار ارزشمندی بود.
دفاتر ارتباط بین صنعت با دانشگاه در شرکتها کوچک امکانپذیر نیست، اما این امکان وجود دارد که دفاتر ارتباط صنعت و دانشگاه برای شرکتهای متوسط در اتاق بازرگانی برگزار شود.
وی تصریح کرد: 128 واحد برای دریافت جوار صنعت اعلام امادگی داشتند که این امر در مهارت آموزی موثر است، مهارت لازمه کار است و تنها مدرک برای جذب در شغل کارایی ندارد، مهمترین مسئله سطح پرداخت دستمزد با معیشت خانوارها است و این مهم باید مد نظر واحدهای تولیدی قرار گیرد و در راستای ارتقای مزیتهای کاری در شرکتهای کوچک و متوسط و افزایش مزایای انگیزشی برای کارگران تصمیمات موثری اتخاذ شود.
استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: با همکاری شورای پژوهش اتاق، دانشگاه اراک، دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه پیام نور هر کدام به صورت مستقل یک نشست علمی و تحلیلی برای بحث بازار کار استان برگزار شود و نتایج در جلسات بعد ارائه شود.
سامانه جویای شغل راه اندازی شود
علیرضا حسینی در این نشست اظهار داشت: تعداد مقرریبگیران ساوه در دو سال اخیر به زیر 600 نفر رسیده است اما در اراک، فرمهین و تفرش موفق نشدیم و بحث کمبود نیروی انسانی در شرکتها وجود دارد.
مدیرکل تأمین اجتماعی استان مرکزی افزود: تعداد مقرریبگیران استان در دو سال اخیر 5 هزار نفر بوده اما هم اکنون به 3 هزار نفر رسیده است، پیشنهاد میشود سامانهای با عنوان شغلی برای افراد جویای کار راهاندازی شود.
علت تمایل کارگران به کار در شرکتهای بزرگ مانند آلومینیومسازی نیز حقوق و بازنشستگی بالا است.
فاصله زیادی بین دانشگاه و صنعت وجود دارد
ناصر بیگی در این نشست اظهار داشت: دانشگاه بهترین نیروها را در رشتههای مختلف آموزش میدهند، اما فاصله زیادی بین دانشگاه و صنعت وجود دارد و طبق آمار 43 درصد بیکاران از فارغالتحصیلان فنی و مهندسی و خدمات هستند.
صنایع استان نیازمند نیروی متخصص در حوزه فعالیت هستند که اکنون کمبود نیروی کار از معضلات به شمار میرود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک افزود: قوانین از کارفرمایان در جذب نیروی ماهر حمایت نمیکند.
بنابراین لازم است تا در این حوزه اقدامات مناسب اعمال شود.
در استان تقاضا برای نیروی کار افزایش پیدا کرده است
جمشید امیدی در این نشست اظهار داشت: سامانه جستجوی شغل از طریق کارفرمایان استقبال نمیشود و در این سامانه ثبت نام نمیکنند و فرصتهای شغلی خود را معرفی نمیکنند، تقریباً 96 الی 97 درصد قراردادهای بین کارگر و کارفرما موقتی است این در حالیست که قبلاً 95 قراردادها رسمی بوده است و هماکنون عکس این موضوع رخ داده است، قرارداد موقت سبب میشود کارگر به دنبال فرصت شغلی بهتر باشد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: در استان تقاضا برای نیروی کار افزایش پیدا کرده است، به طوری که تعداد بیمه شدگان اجباری در سال 1401 نسبت به سال 1400 نیز 8 هزار و 820 نفر افزایش داشته است و این نشان میدهد فرصت شغلی بیشتری ایجاد شده است.
در شهریور 1401 نسبت به سال ماقبل نیز 10 هزار و 849 نفر تعداد بیمهشدگان اجباری افزایش داشته است.
انتهای پیام/711/