ناوگان فرسوده راهداری خراسان جنوبی نیازمند حمایت است/ هدررفت 40 درصد آب شرب استان
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه در استان ناوگان راهداری و ماشین آلات سنگین بیش از 27 سال عمر دارد که دیگر در بحران ها پاسخگو نیست، گفت: همچنین 40 درصد آب شرب استان در لوله های فرسوده هدر می رود که نیاز به بازسازی دارد.

محمدعلی آخوندی در گفتگو با خبرنگار تسنیم در بیرجند، اظهار داشت: مدیریت بحران دارای چند بخش است.
در بحث قانون قدیم مدیریت بحران که در سال 87 مصوب شد هر ساله اعتبار مستمری به ویژه در حوزه پیشگیری و آمادگی وجود داشت.
در این راستا از سال 92 اعتباری در بخش آمادگی و پیشگیری برای استان در نظر گرفته نشده است.
وی بیان کرد: از سال 98 که قانون جدید مصوب شد، بر اساس ماده 16 اعتبارات پیشگیری و آمادگی و تنخواهی برای مدیریت بحران در نظر گرفته شد که توسط سازمان برنامه و بودجه کشور در قالب سرفصلی به نام مدیریت بحران ابلاغ شود.
در این راستا مقرر شد این اعتبارات با هماهنگی سازمان مدیریت بحران کشور بر اساس اولویتهای دستگاههای اجرایی به وزارتخانهها و بخشی به استانها داده شود که نمونهای از آن نوسازی ناوگان امدادی و راهسازی است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی تصریح کرد: در خراسان جنوبی ناوگان راهداری و ماشین آلات سنگین بیش از 27 سال عمر دارد که دیگر در بحرانها پاسخگو نیست خاطرنشان کرد: در سطح استان 11 جرثقیل بزرگ نیاز است که به راهداریها تحویل داده شود.
در حادثه اخیری که در مینی پالایشگاه منطقه ویژه اقتصادی بیرجند رخ داد در بحث خودروهای آتش نشان از فرودگاه، ارتش، نیروی هوایی و کویرتایر کمک گرفتیم، در صورتی که اگر خود آتشنشانی مجهز باشد میتواند به کل استان خدمت رسانی کند.
هدررفت 40 درصد آب شرب خراسان جنوبی
آخوندی به مدیریت بحران در حوزه کشاورزی و قنوات اشاره کرد و اظهار داشت: در حوزه کشاورزی و قنوات اعتبارات مقابله با خشکسالی برای جبران زیرساختها اعم از جداسازی آب شرب از فضای سبز شهرداری و بازسازی شبکههای فرسوده مورد نیاز است.
40 درصد آب شرب استان در لولههای فرسوده هدر میرود که نیاز به بازسازی دارد.
وی افزود: از سال 92 تاکنون هیچ اعتباری در حوزه پیشگیری و آمادگی جدای از بحثهای تجهیز مدیریت بحران استان به سیستمهای ارتباطی، تقویت بیسیم و بانکهای ارتباطی و سوخت رسان سیار و ...
در نظر گرفته نشده است.
این امر سبب شده که در بحث توان آمادگی ضعیف باشیم.
همچنین در بحث نیروی انسانی نیز در حوزه مدیریت بحران متاسفانه چارت ضعیف است و باید هم چارت تشکیلاتی به صورت ویژه تقویت شود و هم انگیزه نیرو چه با ایجاد پست مناسب و چه سختی کار تقویت شود.
مدیریت بحران یک فعالیت فرابخشی است
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه در حوزه بازسازی، خسارات عادلانه برآورد میشود، اظهار داشت: متأسفانه این خسارات با تأخیر به دست ما میرسد و به جای اعتبار نقدی به صورت اوراق است، در صورتی که در بحران اعتبار باید نقدی و سریع اختصاص یابد.
وی افزود: در بحث بازسازی از سال گذشته که زلزله بشرویه رخ داده است، با امضای استاندار و حضوری پیگیریهای زیادی انجام شد، اما متاسفانه هنوز اعتبارات بلاعوض داده نشده در صورتی که مصوبه دولت آمده است، اما سازمان برنامه و بودجه اعتباری نداده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گفت: این موارد سبب میشود که پیگیریها و برنامهریزها با چالش مواجه شود و هم توان مقابله و واکنش در بحرانهای ما کمتر شود.
زمانی که نتوانیم به بحرانها خوب پاسخ دهیم، نمیتوانیم رضایت مردم را جلب کنیم، زیرا مدیریت بحران یک فعالیت فرابخشی است.
مدیریت بحران استان نیازمند حدود یک هزار و 300 میلیارد تومان اعتبار است
وی با اشاره به بیمارستان صحرایی استان خاطرنشان کرد: نوسازی تجهیزات بیمارستان صحرایی اعتبار زیادی میخواهد که از توان دانشگاه علوم پزشکی خارج است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی به اعتبارات مورد نیاز در بحث نوسازی و بازسازی اشاره و بیان کرد: 3 اولویت کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت داریم که در بحث کوتاه مدت حداقل 500 میلیارد تومان در بحث نوسازی و بازسازی باید کمک کنیم تا بتوانیم یک یا دو مورد تجهیزات ویژه خریداری کنیم.
آخوندی اظهار داشت: در بخش میان مدت برای اینکه بتوانیم بخشی از ناوگان را به روز و خریداری کنیم یک هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
در بحث بلندمدت نیز که باید متناسب با استاندارد باشد و بتوانیم در کل استان اعتبارات توزیع کنیم حدود یک هزار و 300 میلیارد تومان برآورد اولیه شده است.
وی گفت: زمانی که هرساله اعتبار داشته باشیم میتوانیم هم آموزشهای لازم را داشته و هم بر روی مانورها برنامهریزی مستمر داشته باشیم و هم بر روی طرحهای پژوهشی کار کنیم.
با تزریق اعتبارات به صورت مستمر میتوانیم برای ایجاد اماکن اضطراری استاندارد کمک کنیم.
با کمبود نیروی انسانی مواجه هستیم
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه کار مدیریتی بدون برنامهریزی معنایی ندارد بیان کرد: در بحث نیرو با کمبود مواجه هستیم و همچنین در بحث حوادث تکنولوژیک، حوادث انسانی، حوادث طبیعی و حوادث جادهای نیاز به تقویت امکانات است.
در بحث حوادث جادهای نیازمند ماشینهای آتشنشانی هستیم که به پایگاههای هلال احمر داده شود که در تصادفات جاده سریع به صحنه حادثه اعزام شوند.
آخوندی خاطرنشان کرد: اینها ضعفهایی است که در قانون به آن خوب پرداخته نشده و اگر سازمان برنامه و بودجه میخواهد رضایتمندی مردم را داشته باید باید به این مهم توجه ویژه داشته باشد.
انتهای پیام/255