خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 11 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ضریب خوداتکایی محصولات کشاورزی حدود ۸۰ درصد است

باشگاه خبرنگاران | اقتصادی | چهارشنبه، 15 آذر 1402 - 16:24
رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی، تولید ۱۲۵ میلیون تن غذا و دستیابی به حدود ۸۰ درصد ضریب خوداتکایی محصولات کشاورزی را حاصل فعالیت‌های بخش تحقیقات سازمان تات دانست.
توليد،كشور،كشاورزي،سازمان،مردي،تحقيقات،تات،ترويج،كشاورزان

محسن مردی رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی گفت: براساس تحلیل‌های انجام شده و وضعیت جمعیتی کشور، پیش‌بینی می‌شود به تولید ۱۸۰ میلیون تن غذا در افق سال ۱۴۳۰ نیاز داشته باشیم.
مردی، بحران غذا و آب را با توجه به تغییرات اقلیمی و خشکسالی‌ها از ابرچالش‌های پیش روی بخش کشاورزی عنوان و بر نقش بخش تحقیقات در یافتن راهکارهای علمی برای رفع یا کاهش این بحران‌ها تاکید کرد.
او تولید ۱۲۵ میلیون تن غذا و دستیابی به حدود ۸۰ درصد ضریب خوداتکایی را حاصل فعالیت‌های بخش تحقیقات و تلاش تولیدکنندگان در اجرای یافته‌های این بخش در عرصه‌های کشاورزی دانست.
مشاور عالی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی بر حکمرانی کشاورزی دانش‌بنیان برای انقلاب بهره‌وری و تولید غذای مورد نیاز کشور تاکید کرد و گفت: انتقال دانش، تجارب و مهارت‌های کشاورزان نوآور به سایر کشاورزان و ایجاد و فعال‌سازی ۴۶ مزرعه نوآوری باید در اولویت قرار گیرد.
او افزایش مزارع نوآوری تا ۱۵۰ مورد تا پایان سال ۱۴۰۲ با محوریت کشاورزان بهره‌ور در منابع آب‌ وخاک را از مهم‌ترین راهبردهای سازمان تات در حوزه ترویج برشمرد.
مردی در بیان وظایف سازمان تات گفت: این سازمان علاوه بر وظیفه آموزش، پژوهش و ترویج به مدیریت، حفظ و نگهداری منابع ارزشمند ژنتیکی می‌پردازد و با همراهی معاونت‌های وزارتخانه از ۸۵ درصد منابع ژنتیکی به‌عنوان مهم‌ترین ثروت کشور در تأمین امنیت غذایی، حفاظت و نگهداری می‌کند.
او در مورد بکارگیری ظرفیت‌ها و زیرساخت‌های سازمان در سراسر کشور در تولید ۸۰ میلیون تن محصول زراعی اظهار داشت: ۹۸ درصد بذور محصولات زراعی تولید شده در کشور حاصل تلاش محققان مجموعه تات است.
مردی بر نقش موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر به‌ عنوان لیدر تولید بذور اصلاح‌ شده متناسب و سازگار با شرایط اقلیمی و تنش‌های زنده و غیرزنده در کشور و ارزش بیش از یک‌میلیاردی این محصولات تأکید کرد.