خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 19 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

هدررفت ۲۰ درصد گندم تولیدی از برداشت تا نگهداری در سیلو‌ها

باشگاه خبرنگاران | اقتصادی | شنبه، 11 آذر 1402 - 14:58
رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: بنا بر آمار ۲۰ درصد گندم تولیدی در زمان برداشت، حمل و نقل و نگهداری در سیلو‌ها هدر می‌رود.
آرد،گندم،ريزش،نان،كاهش،كشور،مصرف

عطااللّه هاشمی گفت: با اجرای طرح هوشمندسازی، مصرف آرد ۱.۵ میلیون تن و گندم ۲ میلیون تن در کشور باید کاهش یابد، حال باید بررسی شود که این میزان کاهش در واحدهای خبازی صورت گرفته است.
او با تاکید بر واقعی سازی قیمت آرد و نان در کشور افزود: با توجه به نرخ ۱۹ هزارتومانی خرید تضمینی گندم در سال آینده و قیمت تمام شده آرد و متوسط نرخ ۳ هزارتومانی توزیعی به واحدهای خبازی بدیهی است که فساد و تخلف رخ دهد.
هاشمی ادامه داد: بنابر آمار کشور ما جزء پرمصرف های آرد و گندم در دنیا هستیم که بخشی از آن ناشی از اختلاف آرد یارانه ای با بازار آزاد و بخش دیگر هدررفت بالای گندم و نان است که با واقعی سازی قیمت به میزان چشمگیری مصرف آرد در کشور کاهش می یابد.
رئیس بنیاد ملی گندمکاران با بیان اینکه ۲۰ درصد ریزش و هدررفت مربوط به برداشت تا نگهداری در سیلوهاست، افزود: علی رغم آنکه کنترل های خوبی در طرف مکانیزاسیون بخش زراعت و اتحادیه کمباین داری انجام می شود، اما میزان ریزش در بحث برداشت، حمل و نقل و نگهداری در سیلوها بالاست که با سرمایه گذاری در حوزه مکانیزاسیون می توان جلوی ریزش ها گرفته شود.
او گفت: اگر جلوی ریزش گندم، دورریز نان و پخت نامناسب گرفته شود تا ۳۰ درصد می توان مصرف آرد و نان را کاهش داد.