بچه ماهیانی که سهم صیادان می شوند
مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایر زنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران از هدف گذاری برای تولید و رهاسازی ۴۳۰ میلیون قطعه بچه ماهی و میگو در سال جاری خبر داد و گفت: تمام صیدها در دریای خزر در نتیجه رهاسازی بچه ماهی بوده است.

مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایر زنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران از هدف گذاری برای تولید و رهاسازی ۴۳۰ میلیون قطعه بچه ماهی و میگو در سال جاری خبر داد و گفت: تمام صیدها در دریای خزر در نتیجه رهاسازی بچه ماهی بوده است.
به گزارش ایسنا، ناصر کرمی راد در حاشیه بازدید از مرکز بازسازی ماهیان استخوانی شهید انصاری رشت از هدف گذاری برای تولید و رهاسازی ۴۳۰ میلیون قطعه بچه ماهی و میگو در سال جاری خبر داد و گفت: از این میزان هدف گذاری برای تولید و رهاسازی بچه ماهی، سهم دریای خزر در زمینه ماهیان استخوانی و خاویاری ۲۹۰ میلیون قطعه در استانهای گیلان، مازندران و گلستان است.
وی با بیان اینکه از ۲۹۰ میلیون قطعه برنامه رهاسازی بچه ماهی، ۲۸۶ میلیون قطعه گونه ماهیان استخوانی و ۴ میلیون قطعه گونه ماهیان خاویاری را در استانهای شمالی در دستور کار قرار دادهایم، اضافه کرد: سهم استان گیلان، تولید و رهاسازی ۱۴۶ میلیون قطعه بچه ماهی از گونه استخوانی و خاویاری و سهم استان مازندران ۶۸.۳ میلیون قطعه در سال جاری است.
کرمی راد، سهم استان گلستان را در زمینه تولید و رهاسازی بچه ماهی از گونه استخوانی و خاویاری را ۷۵.۵ میلیون قطعه عنوان کرد.
وی پیش بینی کرد که در زمینه تولید و رهاسازی بچه ماهی از گونه ماهیان استخوانی در مازندران بیش از عدد برنامه تحقق یابد به طوری که ۸۰ میلیون قطعه بچه ماهی استخوانی رها سازی شود.
مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران در عین حال برآورد کرد که اهداف برنامه امسال در زمینه تولید و رهاسازی بچه ماهی از انواع ماهیان استخوانی در استانهای گیلان و گلستان در سال جاری نیز تحقق یابد.
وی در مورد رهاسازی بچه ماهی از انواع ماهیان خاویاری در استانهای شمالی کشور، گفت: هدف برنامه امسال در سه استان شمالی کشور، رهاسازی ۴ میلیون قطعه بچه ماهی خاویاری است که با توجه به میزان صید مولدین ماهیان خاویاری از دریای خزر پیش بینی میکنیم ۳ میلیون قطعه بچه ماهی خاویاری رهاسازی شود.
کرمی راد ادامه داد: تمام رهاسازی بچه ماهیها در رودخانههای منتهی به دریای خزر در سه استان شمالی با مشارکت اتحادیهها و تعاونیهای صیادی در امر صید مولد، حمل و نقل و رهاسازی انجام گیرد.
وی با اشاره به اینکه برآورد میشود، ۹۷ درصد بچه ماهیهایی که در رودخانهها رها میشوند به دریا برسند، گفت: حفظ ذخایر و پایداری صید یکی از اهداف تولید و رها سازی بچه ماهی است، ایران جز کشورهای صاحب نام در امر بازسازی ذخایر آبزیان در دنیا محسوب میشود و بر اساس گزارش مراکز تحقیقاتی کشور، تمام صیدها در دریای خزر در نتیجه رهاسازی بچه ماهی بوده است.
مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران درباره اعتبارات مربوط به تولید و رهاسازی بچه ماهی در کل کشور گفت: نزدیک به ۶ میلیارد تومان اعتبار تملک دارایی به صورت ملی برای بازسازی ذخایر آبزیان گرفتیم که ۹۰ درصد آن مربوط به حوزه دریاچه خزر است.
کرمی راد، درباره رهاسازی گونههای استخوانی در رودخانههای منتهی به دریای خزر، گفت: این گونهها شامل ماهی سفید، سوف، سیم، شاه کولی، سیاه کولی، لای ماهی، ماهی آزاد، اردک ماهی و کپور دریایی میشود که همگی جز ماهیان اقتصادی و تجاری هستند.
وی افزود: رهاسازی بچه ماهیان خاویاری نیز شامل قره برون، شیپ، ازون برون، فیل ماهی و چال باش میشود.
کرمی راد، اضافه کرد: رهاسازی بچه ماهی از گونههای ماهی سوف در استان گیلان به تعداد ۳ میلیون قطعه به اتمام رسیده و اکنون رهاسازی بچه ماهی از گونه ماهی سفید در دو مرکز شهید انصاری و شادروان دکتر یوسف پور در سیاهکل در استان گیلان و مرکز رجایی در مازندران از هفته پیش آغاز شده است.
وی با بیان اینکه امسال تولید و رهاسازی ۱۰۲ میلیون قطعه انواع بچه ماهی و میگو در حوزه خلیچ فارس و دریای عمان هدف گذاری شده است، اظهار کرد: از این ۱۰۲ میلیون قطعه رهاسازی، ۹۰ میلیون قطعه مربوط به انواع میگو و ۱۲ میلیون قطعه شامل ماهی و سایر آبزیان است.
کرمی راد، سهم استان هرمزگان را در زمینه تولید و رهاسازی بچه ماهی ۶۶ میلیون قطعه، بوشهر ۱۲ میلیون قطعه، خوزستان حدود ۱۲ میلیون قطعه و سیستان و بلوچستان را نزدیک به ۱۲ میلیون قطعه عنوان کرد.
وی افزود: ما امسال برنامه رهاسازی انواع گونههای بومی خلیج فارس و دریای عمان شامل میگوی موزی، میگوی ببری سبز و میگوی سفید هندی در استان هرمزگان و سیستان و بلوچستان را در دستور کار داریم.
مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران ادامه داد: طی امسال ۳۰ میلیون قطعه از انواع میگو در استان هرمزگان رهاسازی شده و این روند ادامه دارد.
وی در ادامه، هدف برنامه رهاسازی بچه ماهی در آبهای داخلی در سال ۹۸ را ۳۸ میلیون قطعه عنوان کرد و گفت: در آبهای داخلی انواع گونههای کپور ماهیان، ماهیان بومی مانند بنی، گطان، برزم و عنزه در استان خوزستان و گونه شیزو تراکس در زهک زابل رهاسازی خواهد شد.
کرمی راد، میزان تولید و رهاسازی بچه ماهی و میگو در کل کشور را در سال گذشته ۳۱۰ میلیون قطعه عنوان و خاطرنشان کرد: در سال ۹۷ حدود ۳۸۰ میلیون قطعه برنامه رهاسازی در سه حوزه خزر، خلیج فارس و دریای عمان و همچنین آبهای داخلی را داشتیم که حدود ۸۰ درصد آن به علت خشکسالی و عدم تأمین مولد تحقق یافت.
انتهای پیام