سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

انتشار تعالیم قرآنی در جامعه راهکار برطرف شدن بسیاری از مشکلات است

تسنیم | استان‌ها | دوشنبه، 20 خرداد 1398 - 14:56
معاون آموزش حوزه علمیه اصفهان گفت: عقل اقتضا می‌­کند بهره‌گیری و انتشار تعالیم قرآنی در جامعه سبب برطرف شدن بسیاری از مشکلات می‌شود.
حوزه،مشكلات،انسان،جامعه،علميه،ديني،دين،اصفهان،خطاط،بال،فهم،ع ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، حجت‌الاسلام عبدالامیر خطاط پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه پرورش روح یعنی دیده شدن تمام نیازهای روح اظهار داشت: حس پرستش یکی از این نیازها است و اگر هدایت نشوند ممکن است دچار مشکلات جدی و حتی ساقط شدن انسان از انسانیت شود.
وی با بیان اینکه حس عشق، زیبایی و دوستی نیز دیگر نیازهایی است که جزو فطریات انسان محسوب می‌­شود و لازم است انسان آن ­را رشد و پرورش دهد، گفت: طبیعی است وجود و پرورش این حس‌­ها در انسان نیازمند وجود یک هدایتگری است.
معاون آموزش حوزه علمیه اصفهان ادامه داد: بهترین هدایتگر برای نیازهای انسان هدایتی است که ریشه در وحی داشته باشد و هدایت­‌هایی که ریشه در وحی ندارد نمی‌تواند رشد کاملی برای روح فراهم کنند.
وی با اشاه به روایتی از امیرالمومنین(ع) خاطرنشان کرد: حضرت می‌­فرمایند «انسان درونش عالمی فرا‌تر از عالم بیرون دارد و پیشرفت این عالم راهی جز زانو زدن در برابر وی نیست»، ولی با این حال اگر انسان را در حد یک حیوان تنزل داده و صرفاً به خوراک، پوشاک و مسکن محدود کنیم نیاز به هدایتگری بیرونی مثل خداوند نیست.
خطاط خاطرنشان کرد: با یک آسیب‌شناسی نسبت به مشکلات اقتصادی موجود در جامعه به این نتیجه خواهیم رسید که ریشه اصلی همه این مشکلات ناشی از مشکلات فرهنگی است و این یعنی این مشکلات فرهنگی به صورت متناوب سبب بروز مشکلات متعددی در جامعه می­‌شود.
وی با بیان اینکه انتظار می­‌رود آمار قتل جنایت، خودکشی و بیماری­‌های روحی روانی در جامعه اسلامی نسبت به دیگر کشورها کمتر باشد، گفت: عقل اقتضا می­‌کند بهره‌گیری و انتشار تعالیم قرآنی در جامعه سبب برطرف شدن بسیاری از مشکلات می‌شود.
معاون آموزش حوزه علمیه اصفهان ادامه داد: اگر بخواهیم نسبت به مشکلات و ناهنجاری­‌های جامعه تصمیمی بگیریم باید توجه ویژه‌ای به نقش حوزه در تربیت دینی و رشد فرهنگ اجتماعی در بستر دین به عمل آوریم؛ به همین منظور حوزه علمیه آغوش خود را به سوی کسانی که تمایل به خدمت‌­رساتی دینی به جامعه دارند باز کرده ­است.
وی با اشاره به تعداد بالای شهدای روحانی در جنگ تحمیلی، خاطرنشان کرد: در بین اقشار مختلف جامعه بیشترین آمار شهدا نسبت به جمعیت آن­ها مختص به روحانیون است و این یعنی روحانیون نه تنها در دعوت به دین بلکه در عمل هم پیشتاز هستند.
خطاط با بیان اینکه شرط موفقیت و پرواز حوزه دو بال «کسب علم و دانش» و «اخلاق و معنویت» است، گفت: این دو بال در گرو یکدیگر هستند و جدای از یکدیگر هیچ ثمره و فایده­ای ندارد، در حالت کلی این دو بال تفکیک ناپذیر است.
وی با بیان اینکه منظور از علم صرفاً اطلاعات دینی نیست بلکه منظور فهم تعالیم دین به شیوه روش­مند است، گفت: اینکه فرد چند آیه و روایت بداند اقتضای مسلمانی اوست، آنچه ما در حوزه می‌­دانیم و باید بدانیم قواعد فهم متون دینی است که در همه دنیا و ادیان مختلف نیز وجود دارد.
مدیر حوزه علمیه امام صادق(ع) اصفهان خاطرنشان کرد: طلاب در حوزه پس از آشنایی با ادبیات عرب برای آشنایی بهتر با احادیث و روایات باید مهارت فهم معارف دین و زمینه کردن آن برای استخراج عمقی آن معارف یاد بگیرند و این چیزی است که در حوزه تعریف و در مقاطع مختلف تبیین شده ­است.
وی ادامه داد: پس از ظهور سلفی­­‌های داعش که ترس و وحشت فراوانی در بین مردم انداخت از شرق و غرب عالم مردم شنیدند مکتبی در اسلام وجود دارد که فاقد هرگونه خشونت است و بنابراین به تحقیق نسبت به تشیع پرداختند و ما نیز وظیفه داشتیم در راستای شناساندن مکتب شیعه به آن­ها تلاش کنیم.
انتهای پیام/ح