سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ایجاد هرگونه دستگاه اجرایی توسط دولت ممنوع شد

باشگاه خبرنگاران | سیاسی | یکشنبه، 21 آبان 1402 - 18:23
نمایندگان مجلس مصوب کردند ایجاد هرگونه دستگاه اجرایی توسط دولت از هر طریق به جزء ادغام یا تجمیع در طول اجرای قانون برنامه هفتم ممنوع شود.
بند،رأي،ماده،حذف،لايحه،شوراي،الف،جزء

نمایندگان در نشست علنی عصر امروز (یکشنبه، ۲۱ آبان ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم، با حذف جزء ۶، ۷ و ۸ بند الف ماده ۱۰۵ این لایحه با ۱۱۷ رأی موافق، ۳۸ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۹ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
در جز‌ءهای ۶ تا ۸ حذف شده بند الف ماده ۱۰۵ آمده است:
-۶ ساختار بخش‌های پشتیبانی و عمومی با سازوکار‌هایی مثل تجمیع، ادغام و سامانه‌مند کردن، به صورت متمرکز کاهش یابد یا حذف شود.
-۷ حذف شد.
-۸ حذف شد.
در ادامه نمایندگان مجلس، با جزء ۹ بند الف ماده ۱۰۵ این لایحه با ۱۰۹ رأی موافق، ۵۷ رأی مخالف و یک رأی ممتنع از مجموع ۱۹۶ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
براساس جزء ۹ بند الف ماده ۱۰۵ لایحه؛ ایجاد هرگونه دستگاه اجرائی، به جزء ادغام یا تجمیع ممنوع است.
همچنین نمایندگان پس از بحث و بررسی در خصوص بند ب ماده ۱۰۵ لایحه برنامه هفتم با نظر رئیس مجلس این بند را به کمیسیون تلفیق ارجاع دادند.
براساس بند ب ماده ۱۰۵ ارجاع شده؛ دولت می‌تواند بدون ایجاد دستگاه اجرایی در موارد مجاز قانونی برخی واحد‌ها را منحل یا اصالح و یا از یک دستگاه منتزع و به دستگاه دیگر منتقل نماید.
تبصره ۱- انحلال، ادغام یا سازماندهی مجدد دستگاه‌های اجرایی (به استثنای وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی مصوب مجلس شورای اسلامی) و موسسات آموزشی و پژوهشی وابسته به دستگاه‌های اجرائی پس از تصویب شورای عالی اداری انجام پذیر است.
تبصره ۲- نحوه سازماندهی دبیرخانه شورا‌های اسلامی در سطوح روستا، بخش، شهر، شهرستان، استان و شورای عالی استان‌ها و آئین نامه اداری، مالی، تشکیلاتی و نحوه اداره شورا‌های مذکور، پس از تصویب توسط شورای عالی استان ها، به تأئید رئیس جمهور می‌رسد.