خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 08 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

نقش تغذیه در جلوگیری از پوکی استخوان

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | پنجشنبه، 18 آبان 1402 - 20:51
کارشناس آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی، انتخاب سبک زندگی سالم را بهترین روش پیشگیری در برابر بیماری‌های مزمن از جمله پوکی استخوان برشمرد.
كلسيم،استخوان،پوكي،پيشگيري،غذايي،پروتئين،مصرف،كاوياني،ماهي،م ...

مینا کاویانی با اشاره به نقش تغذیه در پیشگیری از بروز پوکی استخوان، گفت: پیشگیری از این بیماری و شکستگی‌های مرتبط با آن برای حفظ سلامت، بهبود کیفیت زندگی و استقلال فرد در جمعیت سالمندان ضروری است.
وی تغذیه مناسب را یکی از عوامل موثر در پیشگیری از پوکی استخوان عنوان کرد و افزود: رژیم غذایی ما باید دارای پروتئین، املاح کافی و ویتامین‌های لازم باشد تا باعث کندتر شدن روند پوکی استخوان شود.
به گفته وی، پروتئین با کیفیت بالا، کلسیم و یتامین D از مهمترین مواد مغذی موثر بر حفظ تراکم استخوان هستند.
کاویانی، شیر، پنیر، ماست و غذا‌های دریایی به ویژه ماهی را از بهترین منابع غذایی حاوی کلسیم و پروتئین توامان برشمرد.
وی با اشاره به اینکه کلسیم یکی از اجزای سازنده استخوان است، تصریح کرد: غذای روزانه هر فرد بالغ باید حاوی مقدار کافی کلسیم باشد.
این مقدار در زنان باردار، شیرده، یائسه، افراد مسن و بچه‌ها بیشتر است.
بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، کاویانی انتخاب سبک زندگی سالم را بهترین روش پیشگیری در برابر بیماری‌های مزمن از جمله پوکی استخوان برشمرد و تاکید کرد که دوران سالمندی مناسب و سالم از امروز و زمان نوجوانی و جوانی آغاز می‌شود.
وی در ادامه به بیان نکات و توصیه‌های مهمی برای پیشگیری از بروز پوکی استخوان پرداخت که به شرح زیر است:
_ از رژیم غذایی سرشار از پروتئین، کلسیم و ویتامین D استفاده کنید.
_ مقدار کافی شیر و فرآورده‌های کم‌چرب را در برنامه غذایی روزانه خود مصرف کنید.
_ علاوه بر لبنیات از سایر منابع کلسیم مانند حبوبات، مغزدانه‌ها، سبزی‌های برگی، انجیر و ماهی کیلکا و ساردین نیز در برنامه غذایی خود استفاده کنید.
_ برای سلامت استخوان‌ها منابع منیزیوم مانند حبوبات، گوشت بدون چربی، فندق و گردو، سبزی‌های سبز و انواع ماهی را مصرف کنید.
_ از مقادیر متعادل سویا و فرآورده‌های آن استفاده کنید.
_ دریافت نمک و انواع غذا‌ها و تنقلات شور را به حداقل برسانید.
_ از مصرف نوشیدنی‌های گازدار به دلیل افزایش دفع کلسیم خودداری کنید.
_‌در صورت استفاده از مکمل کلسیم آن را همراه غذا میل کنید تا جذب آن افزایش یابد.
_ حداقل ۲۰ دقیقه در روز (در ساعات غیر اوج تابش خورشید) در معرض نور مستقیم خورشید قرار بگیرید.
_ روزانه به طور منظم ورزش کنید تا استخوان‌های خود را قوی نگه دارید.
حداقل ۴۵ دقیقه پیاده‌روی تند یا حرکات نرم و سبک، بدنسازی داشته باشید.
_ وزن خود را در محدوده سلامت حفظ کنید.
_ مصرف الکل و کافئین را محدود و سیگار را ترک کنید.
وی خاطرنشان کرد: علاقمندان برای سنجش میزان خطر خود از نظر ابتلا به پوکی استخوان می‌توانند به لینک https://riskcheck.osteoporosis.foundation/en مراجعه کنند.