زمینهای فریز شده توسط شرکت عمران پردیس/ تهدید سلامت آب شرب استان تهران
رئیس اداره محیطزیست شهرستان پردیس گفت: 85 درصد منطقه جز مناطق محیط زیستی است اما این اراضی در دست شرکت عمران بوده که با کاربری نامعلوم فریز شده و برای آینده، ساختوساز نگهداری میکنند.

رئیس اداره محیطزیست شهرستان پردیس گفت: 85 درصد منطقه جز مناطق محیط زیستی است اما این اراضی در دست شرکت عمران بوده که با کاربری نامعلوم فریز شده و برای آینده، ساختوساز نگهداری میکنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس از پردیس، عزیز میکائیلی رئیس اداره محیطزیست شهرستان پردیس بعدازظهر امروز به مناسبت فرارسیدن هفته محیطزیست، طی نشست خبری که با حضور اصحاب رسانه در سالن جلسات این اداره برگزار شد، ضمن تبریک این هفته، اظهار کرد: شعار امسال محیطزیست کاهش آلایندهها و پسماند و آسمان آبی و زمین سبز است.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری تخریب محیطزیست را حرام اعلام کردند، گفت: ورود مردم برای توسعه پایدار محیطزیست و توازن زیستمحیطی در کنار محیطزیست برای توسعه جمعیت گردشگری و...
الزامی است و رعایت این موارد سلامت شهروندان را مشاهده خواهیم کرد.
میکائیلی افزود: برنامههای هفته محیطزیست از روز شنبه 18 تا 26 خردادماه همزمان با سراسر کشور در پردیس آغازشده است.
رئیس اداره محیطزیست شهرستان پردیس ادامه داد: شنبه مصادف با اولین روز بانام محیطزیست و پایش، یکشنبه، رسانه و محیطزیست، دوشنبه آموزش همگانی، قانونمداری و محیطزیست، سهشنبه، محیطزیست، منابع زیستی و طبیعت، چهارشنبه، محیطزیست و تندرستی، پنجشنبه، محیطزیست، صنعت و خدمات و روز جمعه محیطزیست، فرهنگ، سنت و مذهب نامگذاری شده است.
عدم رغبت شهردار بومهن برای فعالیتهای زیستمحیطی
وی در ادامه بیان کرد: طی این هفته با همکاریهایی در سطح شهرستان به دنبال تحقق شعارها هستیم اما در شهر بومهن بیمیلی و عدم رغبت به همکاری را از سوی شهرداری این شهر شاهدیم.
میکائیلی بابیان اینکه روز گذشته برنامه زمین پارک از سوی بخشداری بهخوبی انجام شد، تصریح کرد: فعالیت در حوزه پسماند، با محوریت کارگروه پسماند به ریاست فرماندار بهصورت مداوم تشکیل و تصمیمات خوبی اتخاذ و بسیاری از مصوبات عملیاتی شده است.
گودبرداریهای شرکت عمران سلامت شهروندان را به خطر انداخته است
رئیس اداره محیطزیست شهرستان پردیس تأکید کرد: مصوبات جمعآوری نخالهها توسط شرکت عمران لاینحل مانده و گودبرداریهای این شرکت تبعات جبرانناپذیری مانند ریزگرد و ...
را به همراه دارد که سلامت شهروندان را تهدید میکند و در صورت عدم تمکین شرکت عمران از طریق مراجع قضایی این مورد پیگیری خواهد شد.
دود بیتدبیریها به چشم شهروندان میرود
وی در خصوص پسماندهای بیمارستانی در شهرستان پردیس، بیان کرد: چندین سال از عمر پردیس میگذرد اما طی این سالها بیخطر سازی این زبالهها متولی خاصی نداشته و دود این بیتدبیریها به چشم شهروندان میروند.
میکائیلی افزود: بیخطر سازی زبالههای بیمارستانی را با همکاری شبکه بهداشت در دستور کار قراردادیم و مقرر شد توسط بیمارستانی خصوصی در پردیس با نظارت شبکه بهداشت و سازمان نظام پزشکی این زبالهها ساماندهی شوند.
رئیس اداره محیطزیست شهرستان پردیس ادامه داد: قرار بود پیمانکاری برای بیخطر سازی اقدام کند اما تا امروز فقط مسائل به پیگیری ختم شده و مساعدتها برای استقرار این شرکت میتواند بهسلامت شهروندان کمک کند که مقرر شد این شرکت در شهر بومهن منوط به رعایت محیط زیستی مستقر شود.
چوب سوزی در مناطق صنعتی پردیس
وی در خصوص چوبسوزیها در مناطق صنعتی، گفت: ضایعات صنف دورهگردان بههیچعنوان مدیریت و جمعآوری نمیشود و این ضایعات در گوشه و کنار مناطق صنعتی رها و توسط افراد آتش زده میشود که نتیجه آن آلودگی گستره زیستمحیطی در شهرستان پردیس است.
میکائیلی اضافه کرد: طی جلسات مختلف اشارهای به ضایعات سوزی شده اما پیگیری از سوی اداره صنعت معدن و اتحادیه درودگران صورت نگرفته است.
رئیس اداره محیطزیست شهرستان پردیس تصریح کرد: برای ساماندهی این مشکل بودجهای نیاز نیست و سرمایهگذار در این نوع بازیافت سرمایهگذاری و همسو با محیطزیست اقداماتی انجام میدهد اما همکاری وجود ندارد.
فاضلاب خام پردیسیها به سد ماملو میریزد/ تهدید سلامت آب شرب استان تهران
وی با بیان اینکه سلامت آب جز اولویتهای سازمان محیطزیست است، اظهار کرد: سلامت آب برای تمام دستگاهها مهم و جز اولویت برنامه محیطزیست است که در این حوزه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و شبکه بهداشت و درمان متولی پیگیری سلامت آب هستند.
میکائیلی با بیان اینکه در بسیاری از حوزهها سلامت آب شرب، استان تهران و شهر پردیس را تهدید میکند، گفت: در خصوص فاضلاب مسکن مهر در فازهای 11 و 8 مسکن مهر اقدامات خوبی انجامشده و در آینده با احداث سیستمهای تصفیه فاضلاب توسط آبفای شرق نقشی در کاهش این آسیبها شاهد خواهیم بود.
رئیس اداره محیطزیست شهرستان پردیس افزود: کار ساخت مدولهای یک و دو در پردیس که تا به امروز برای ما ایده آل نبوده تلاش برای کاهش ورود فاضلاب خام به سد ماملو انجامشده اما این اقدامات تأثیر چندانی بر حجم ورود فاضلاب به سد ماملو نداشته است.
ورود فاضلاب خام فازهای مختلف شهر پردیس به سد ماملو
وی ادامه داد: مدول دوم تصفیهخانه فاضلاب پردیس در حال احداث است و کار ساخت چندین سال به طول خواهد کشید تا خروجی فازهای یک تا چهار را مدیریت کند.
میکائیلی اضافه کرد: حجم کمی از فاضلاب فازهای سه و چهار و بخشی از فاز یک به مدل یک هدایت و باقی فاضلاب خام از طریق مسیرهای روباز و کانالهای خاکی به روستای باغکمیش و در ادامه به رودخانههای سیاهرود و جاجرود و در انتها به سد ماملو هدایت میشود.
رئیس اداره محیطزیست شهرستان پردیس تصریح کرد: ناقص بودن ارزیابی زیستمحیطی برای احداث سیستم تصفیهخانه فاضلاب باغکمیش باعث شده تا امروز هیچگونه مجوزی برای احداث این تصفیهخانه فاضلاب صادر نشود.
شکایت از شرکت عمران پردیس
وی اظهار کرد: فاضلاب فاز 11 بهصورت خام در رودخانه جاجرود تخلیه میشود و سپتیکهای موجود در مسیر نیز غیرفعال هستند و به همین دلیل بحث شکایت از شرکت عمران پردیس در دستور کار است.
میکائیلی افزود: مقررشده اینگونه مشکلات را به مرجع عالی در هر شهرستان اطلاع و در شهرستان حل شود اما هیچ تلاشی و اقدامی برای حل مشکلات فاضلاب انجامنشده و اگر روند اینگونه باشد با هماهنگی با دادستان عمومی و انقلاب شهرستان طرح موضوع را در مراجع قضایی استان خواهیم داشت.
رئیس اداره محیطزیست شهرستان پردیس با بیان اینکه در بحث سلامت مردم با هیچ دستگاهی مماشات نخواهیم کرد، ادامه داد: مردم از ما مطالبه میکنند و ما نیز باید پاسخگوی مردم باشیم.
عدم خود اظهاری آبفای شرق در انجام تکالیف
وی در خصوص معدومسازی لجنهای تصفیهخانه فاضلاب پردیس، گفت: لجنهای تصفیهخانهها طبق قانون، تابع ضوابطی است که باید به مراکز امحا منتقل شوند اما تا امروز شرکت آبفای شرق هیچ خود اظهاری در این خصوص انجام نداده و مدیریت پسماندی در جهت امحا لجها انجام نداده است.
میکائیلی اضافه کرد: مکاتبات در این حوزه انجامشده اما پاسخی از آبفای شرق استان دریافت نشده و این مورد نیز در مراجع ذیل صلاح پیگیری خواهد شد.
پیشفروش نمادین فاضلاب در شهرستان پردیس
رئیس اداره محیطزیست شهرستان پردیس تصریح کرد: پیشفروش نمادین فاضلاب به شهروندان شهرستان پردیس سال گذشته آغازشده اما این طرح باید در سال 92 بهموازات دیگر شهرهای اطراف انجام میشد.
وی در خصوص بحث تائید احداث آرامستان در پردیس، اظهار کرد: ساخت آرامستان جز مطالبات عامالمنفعه است ما نیز در کنار سایر دستگاهها برای این اقدام مشتاق هستیم.
میکائیلی با بیان اینکه شرکت عمران پردیس در داخل پهنههای حفاظتی چند نقطه را برای احداث آرامستان معرفی کردند، گفت: این پهنهها فقط برای این نسل نیست و اگر گونههای گیاهی و جانوری موجود در این مناطق از بین برود باید هزاران میلیارد هزینه کرد تا آنها را بازتولید کنیم.
زمینهای فریز شده شرکت عمران پردیس
رئیس اداره محیطزیست شهرستان پردیس با تأکید بر اینکه شرکت عمران پردیس باید گزینههای خارج از پهنهها را مشخص کند تا ما از آن حمایت کنیم، اذعان داشت: 85 درصد منطقه جز مناطق محیط زیستی است اما این اراضی در دست شرکت عمران بوده که با کاربری نامعلوم فریز شده و برای آینده، ساختوساز نگهداری میکنند.
وی افزود: اکنون اولویت ما آرامستان است و اینکه چرا این شرکت دستدرازی به پهنههای حفاظتی میکند و از این زمینهای فریز شده خود استفاده نمیکند را باید اعلام کند.
میکائیلی ادامه داد: با رعایت استانداردها و اعلام پیشنهاد در خارج از پهنه خارج از بروکراسی اداری برای احداث آرامستان کمک میکنند و باید متوالیان امر در بحث زمینهای فریز شده عمران ورود کنند.
رئیس اداره محیطزیست شهرستان پردیس اضافه کرد: زمینخواری در عرصههای زیستمحیطی، حاشیه رودخانهها، کوه تراشی، تصرف اراضی طبیعی باعث شده با قهر طبیعت روبرو شویم.
وی با اشاره به حادثه دروازه قرآن شیراز تأکید کرد: زمانی که در خانه رود ساختوساز انجام شود چوب آن را مردم میخورند فارغ از اینکه باید با افرادی که با اهداف سودجویانه مجوزهایی صادر میکنند برخورد شود.
با صادرکنندگان مجوزها برخورد قاطع شود
وی اظهار کرد: این نوع مجوزها باعث بدبینی مردم بهنظام و حاکمیت میشود و ما نیز مخالف ساختوساز در این عرصهها هستیم اما مقابله با این اقدامات مستلزم عزم ملی و منطقهای است.
میکائیلی ضمن تقدیر از علیرضا آقاجری دادستان عمومی و انقلاب شهرستان پردیس برای ورود به مقوله زمینخواری و تصرف عرصههای محیطزیست، گفت: بحث تخلیه فاضلاب شهرک بهار طلاییه در رودخانه سیاهرود را طی پروندهای در مرجع قضایی پیگیری کردیم و ساخت تصفیهخانه برای 4 هزار واحد مسکونی مفتوح شد.
رئیس اداره محیطزیست شهرستان پردیس در پایان خاطرنشان کرد: در قبوض انشعاب آب هزینه انشعاب فاضلاب وجود دارد اما متولی ندارد و باید در این حوزه زیرساختها را برای تعبیه سپتیک و جلوگیری از آلودگی سد ماملو انجام شود و پیگیر هستیم تا مطالبات بهحق مردم محقق شود.
انتهای پیام/67016/پ/ی30/ر