خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 04 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

عبور سطح آبی تالاب میقان از تراز ۴۰ ساله/تغییر پارامترهای آلودگی در هوای اراک

ایسنا | استان‌ها | یکشنبه، 19 خرداد 1398 - 13:37
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان مرکزی گفت: پارامترهای آلودگی در هوای اراک تغییر کرده و در حال حاضر آلاینده‌های ناکس و گوگرد در هوای اراک وجود ندارد.
استان،اراك،تالاب،وحش،آلودگي،زيست،محيط،حفاظت،مركزي،ميقان،هواي ...

مدیرکل حفاظت محیطزیست استان مرکزی گفت: پارامترهای آلودگی در هوای اراک تغییر کرده و در حال حاضر آلاینده‌های ناکس و گوگرد در هوای اراک وجود ندارد.
به گزارش ایسنا، رضا میرزایی در نشست مطبوعاتی به مناسبت هفته محیط زیست با اشاره به اینکه هیچ واحد آلاینده‌ای در استان مرکزی مستقر نمی‌شود و طبق تصویب سازمان حفاظت محیط زیست صنایع آب‌بر به مناطق جنوبی کشور منتقل می‌شوند، افزود: رویکرد سازمان و استان بر این است که شرکت‌ها و صنایع high taech و دانش بنیان در استان استقرار یابند و در این راستا موافقت با استعلام صنایع در استان در طول سال ۹۷ افزایش یافت.
وی به وضعیت تالاب میقان اراک اشاره کرد و گفت: در اواخر سال ۹۷ و بهار ۹۸ بارندگی‌های خوبی در استان به ثبت رسید به طوری که سطح آبی تالاب میقان از تراز ۴۰ ساله عبور کرد و در حال حاضر ۱۱۰ میلیون مترمکعب آب در تالاب وجود دارد.
بدنبال این بارندگی‌ها حتی برخی قره داغ های کاشته شده در این منطقه به زیر آب رفتند و شرایط کنونی برای توسعه گردشگری مناسب است.
میرزایی تصریح کرد: در ارتباط با مدیریت تالاب میقان و انتقال باطله‌های حاصل از برداشت شرکت املاح معدنی ایران، پمپ‌های انتقال در درون شرکت استقرار یافته است و انتقال به چاله‌های ایجاد شده در تالاب نیز در حال انجام است به طوری که یک میلیون تن باطله سال گذشته به منطقه بازگردانده شد.
انتقال ۵ میلیون تن دپوی باطله به تالاب قطعاً تعادل آبی منطقه را برقرار می‌کند.
وی ایجاد دایک حفاظتی در کنار برج پرنده‌نگری، ایجاد کانال انتقال آب، استحکام‌بخشی برج بواسطه نصب سیم بکسل، فنس‌کشی و نصب تابلوهای هشدار دهنده، ایجاد ورودی برای تالاب میقان به منظور جلوگیری از ورود خودرو به داخل منطقه و انجام سه طرح مطالعاتی و آموزشی جهت توانمندسازی جوامع محلی با توجه به ظرفیت‌های تالاب را از دیگر اقدامات انجام شده در تالاب میقان اراک دانست و افزود: جاده موجود در تالاب میقان اراک از نظر محیط زیست رسمیت ندارد حتی در بارندگی بهار امسال جاده زیر آب رفت و کناره‌های آن از بین رفت که در ادامه موجبات کم عرض شدن جاده فراهم شد.
قطعاً این جاده بعد از اتمام برداشت املاح معدنی از تالاب باید جمع آوری شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی در خصوص وضعیت آلودگی هوای اراک بیان کرد: در سال ۹۵ تعداد روزهای ناسالم ۱۰۵ روز، سال پس از آن ۶۳ روز و در سال گذشته ۴۷ روز ناسالم در اراک به ثبت رسیده است.
در سال جاری نیز تنها یک روز ناسالم گزارش شده که این شرایط حاصل بارندگی مناسب، افزایش سطح فضای سبز و توزیع سوخت پاک در تمامی جایگاه‌های استان مرکزی بوده است.
وی با بیان اینکه پارامترهای آلودگی در اراک تغییر کرده و در حال حاضر آلاینده‌های ناکس و گوگرد در هوای اراک وجود ندارد، افزود: تنها عامل آلودگی هوای اراک ذرات کمتر از ۲.۵ میکرون هستند که از اگزوز خودروها خارج می‌شوند.
روزانه حدود ۶۰ هزار خودرو از کمربندی جنوبی اراک عبور می‌کنند که بخشی از آنها از سوخت یورو ۴ و پاک استفاده نکرده‌اند و در آلودگی هوای اراک اثرگذار خواهند بود.
وی با بیان اینکه سال گذشته دیگ‌های آلاینده شرکت ایرالکو به صورت کامل جمع آوری شد، اما همچنان مشکلات آندسازی به قوت خود باقیست و روند احداث آن پیشرفتی نداشته است، گفت: شرکت آلومینیوم ایران همچنان در لیست صنایع آلاینده استان مرکزی قرار دارد.
میرزایی بیان کرد: پیگیری قضائی پرونده آلودگی ایرالکو سابقه‌ای ۲۰ ساله دارد و تاکنون ۲۱ شکوائیه در این خصوص تنظیم شده است.
سال گذشته ۳ پرونده در محاکم قضائی تهران در این خصوص مطرح شد که هنوز به صدور رأی قطعی منجر نشده است، اما دو رأی قطعی مبنی بر اینکه ایرالکو آلاینده است و ملاک تشخیص آلایندگی سازمان حفاظت محیط زیست است صادر شد و در مقابل وکلای ۲۰ میلیارد تومانی شرکت ایستاده‌ایم.
وی با اشاره به روند مدیریت پسماند در استان گفت: ۲۲ بیمارستان موجود در استان تماماً به دستگاه اتوکلاو مجهز شده‌اند اما معضل اصلی، بحث پسماندهای عفونی مطب هاست که علیرغم مدیریت کامل آن در شهرستان‌ها و تحویل به بیمارستان‌ها، در اراک به دلیل تعدد مطب‌ها هنوز بیمارستانی دریافت پسماندهای عفونی را متقبل نشده است، البته اخیراً با دستور دادستان اراک زمین جهت استقرار اتوکلاو مرکزی در محل مرکز دفن پسماند زمین به پیمانکار اختصاص یافته است، همچنین اولین ترانشه ایزوله به زودی در محل مرکز بهره برداری می‌شود.
میرزایی با اشاره به وضعیت حیات وحش استان اظهار کرد: وقوع بیماری‌های طاعون نشخوارکنندگان کوچک و آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در سال‌های ۹۴ و ۹۵ باعث شد که نقشه راه بیماری در استان تهیه و تجهیزات لازم برای ۲ هزار نفر نیز فراهم شده است.
امسال نیز خوشبختانه تاکنون بیماری خاصی در استان گزارش نشده اما برای کنترل شرایط از ورود گردشگران به مناطق امن استان جلوگیری شد و روند صید و شکار نیز تحت کنترل است به طوری که امسال تحت تأثیر تغذیه مناسب حیات وحش، شاهد دوقلو و سه قلوزایی در این مناطق هستیم و وضعیت آب مناطق حفاظت شده نیز مساعد است، همچنین مرکز تیمار حیات وحش نیز در پاسگاه ابراهیم اباد منطقه حفاظت شده ۷۰ قله به زودی احداث می‌شود.
وی اضافه کرد: در کنار حیات وحش، نظارت لازم بر باغ وحش اراک نیز اعمال می‌شود.
تلفات شیر در باغ وحش به دلیل کهولت سن بود، اما زادآوری گوزن زرد را شاهد بودیم.
وی با بیان اینکه اخیراً مکاتبه‌ای با دادستان اراک صورت گرفته که بخش "سگ‌ها" از باغ وحش اراک حذف شود چراکه در حال حاضر در این باغ وحش شاهد نگهداری از گونه‌هایی هستیم که بومی استان و کشور نیستند، از طرفی باغ وحش محل نگهداری حیوانات وحشی است و حیوانات اهلی در آن جایی ندارند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی با اشاره به آلودگی نفتی دشت شازند در عمق ۱۲۰ متری گفت: این موضوع از سال ۸۸ مطرح بود و کار مطالعاتی در این خصوص توسط دانشگاه تبریز آغاز و هزینه آن توسط ۵ شرکت مستقر در منطقه تأمین شد.
نتیجه مطالعات نشان داد که نشتی از خطوط لوله بوده است که شناسایی و قطع شده است و باید روند پاکسازی نیز انجام شود.
در این راستا ۵۰ چاه گمانه حفر شده است چراکه دغدغه ما آلودگی آب و خاک است.
وی با تاکید بر اینکه محیط زیست فارغ از موضوعات سیاسی و اجتماعی عمل می‌کند و هیچ شرکتی بی دلیل از لیست صنایع آلاینده حذف یا به آن افزوده نمی‌شود و تشخیص آلایندگی نیز بر عهده محیط زیست است تصریح کرد: دغدغه کنونی ما در استان بحث آتش سوزی مراتع است.
به دلیل پیوستگی علوفه خشک احتمال تسری آتش وجود دارد و باید از آتش افزوی در مناطق و مراتع جلوگیری شود هرچند که در صورت بروز آتش، تجهیزات و برنامه ریزی اطفا طراحی شده است و حتی امکان استفاده از امداد هوایی نیز وجود دارد.
انتهای پیام