سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کدام خبرنگاران در نیویورک پای سخنان رئیسی نشستند؟

مشرق | سیاسی | چهارشنبه، 29 شهریور 1402 - 00:17
واشنگتن‌پست، نیوزویک، NBC و بسیاری دیگر از غول‌های رسانه‌ای جهان، قَدَرترین‌ خبرنگاران خود را به نشست پرسش و پاسخ رئیس‌جمهور ایران فرستاده بودند تا جمله و کلمه‌ای از او را دستمایه تحلیل‌های یک‌سویه خود کنند اما آنچه در عمل روی داد، متفاوت و البته هوشمندانه بود.
ايران،آمريكا،رئيسي،جنگ،اوكراين،جمهوري،اسلامي،خبرنگار،حضور،صه ...

خلاصه خبر

به گزارش مشرق، همزمان با حضور رئیس‌جمهور ایران در نیویورک، به منظور شرکت در هفتادو هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد، مدیران ارشد و سردبیران رسانه‌های مهم آمریکا با آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی دیدار و پرسش‌های خود را درباره موضوعات مختلف مطرح کردند.
خبرنگاران ارشد، پای سخنان رئیس‌جمهور
پوشش خبری او از جنگ اوکراین در سال ۲۰۱۵ برنده جایزه باشگاه مطبوعاتی شد.
«آندره‌آ میچل» (Andrea Mitchell) مدیر شبکه NBC که از آیت‌الله رئیسی درباره نحوه بهره‌برداری از منابع و دارایی‌های مالی رفع توقیف شده ایران، پرسید، خبرنگار ارشد امور خارجی و مجری برنامه «آندریا میچل گزارش» در MSNBC است که پوشش طیف گسترده‌ای از رویدادهای خبری داخلی و بین‌المللی مانند انتخابات ریاست جمهوری، نشست‌های دیپلماتیک و درگیری‌های بزرگ او را به یکی از مهمترین خبرنگاران رسانه‌ای آمریکا تبدیل کرده است.
«داگلاس جیل» (Douglas Jehl) سردبیر واشنگتن‌پست که از رئیس‌جمهور ایران درباره جنگ روسیه و اوکراین پرسید، هم دیگر خبرنگار ارشد آمریکایی است که هماهنگی در رویکرد و نحوه پوشش رویدادهای جهان را در این رسانه معتبر برعهده دارد و نقش وی در جریان‌سازی رسانه‌ای به ویژه در حوزه خاورمیانه قابل تأمل است.
جنگ اوکراین و یک پرسش و یک پیشنهاد
جمهوری اسلامی ایران بارها تاکید کرده است که در جنگ اوکراین بی‌طرف است، هرگز جنگ را راه‌حل هیچ اختلافی نمی‌داند و همکاری‌های رسانه‌ای با روسیه مربوط به پیش از آغاز جنگ با اوکراین بوده است.
این عادلانه‌ترین رویکردی است که جهان می‌تواند در قبال مردم اوکراین در پیش گرفته و با کنارگذاشتن اتهامات بی‌اساس به دیگر کشورها مسئولیت خود را در این زمینه پذیرفته و اقدام مناسب و متناسب انجام دهند.
یکی از مهم‌ترین محورهایی که طرح آن‌ از سوی رسانه‌های خارجی محتمل تحلیل می‌شد، اعتراضات سال گذشته در ایران و تبدیل آن به اغتشاش بود.
حضور رئیس‌جمهور در سالگرد این رویداد در آمریکا، سبب شد که در نشست پرسش و پاسخ درباره آن سوال شود.
در نشست خبری رئیس‌جمهور، موضوعات بین‌المللی و منطقه‌ای هم محل پرسش بود.
این اتفاق مهم در حالی رخ داد که واشنگتن و حتی متحدان اروپایی‌اش کوچکترین نقشی در آغاز و انجام آن نداشتند و میانجی هم رقیب اصلی آمریکا یعنی چین بود.
همزمان با حضور رئیس‌جمهور ایران در مقر سازمان ملل متحد در آمریکا، فرآیند آزادسازی دارایی‌های ایران در کره‌جنوبی هم تکمیل شد و ۶ میلیارد دلار از این دارایی‌ها به بانک‌های مورد تایید جمهوری اسلامی در قطر منتقل شد.
آزادسازی این دارایی‌ها مهر باطل تازه‌ای بر برگ‌های دفتر تحریم آمریکا بود و ندای این شکست در صدای خبرنگار کهنه‌کار NBC هم احساس شد، زمانی که از نحوه استفاده تهران از این دارایی ابراز نگرانی کرد و قاطعانه پاسخ شنید: «مبالغی که تاکنون ظالمانه مسدود شده بود و اکنون در اختیار جمهوری اسلامی قرار گرفته، متعلق به مردم است و ما در جهت رفع نیاز مردم استفاده خواهیم کرد».
پرسش‌هایی که عمیق و صحیح بودن آن‌ها در همان نشست هم بسیاری از این غول‌های رسانه‌ای جهان را آچمز کرد.