حل مشکل مقاومت به آنتیبوتیک با استفاده از معده وزغ!
مشرق
|
اجتماعی و حوادث
|
سه شنبه، 28 شهریور 1402 - 20:28
یکی از پژوهشگران ایرانی با الهام از سازوکارهای بدن موجودات زنده به مبارزه با یکی از مشکلات انسان، یعنی مقاومت به آنتیبیوتیک پرداخته و در این راه از نانوالیاف نیز بهره برده است.

خلاصه خبر
به گزارش مشرق به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، بررسی مشکلات علم پزشکی از جمله مقاومت به آنتیبیوتیکها، به یکی از چالشهای مهم محققان در همه رشتهها تبدیل شده است و سعی در بررسی و پیداکردن راه چاره آن دارند.
این پژوهشگر ادامه داد: ایمنی غذا یک مسئله جهانی است که پیامدهای مهمی در سلامت انسان دارد.
افزایش نگرانی نسبت به نگهدارندههای مصنوعی، شیوع پاتوژنهای ناشی از غذا که مقاوم به آنتیبیوتیکها هستند و افزایش تقاضای مصرفکنندگان برای استفاده از مواد غذایی طبیعی، از چالشهایی است که در صنایع غذایی ایجاد کرده است.
این محقق در ادامه تصریح کرد: مقاومت به آنتیبیوتیک یکی از مشکلات امروز ماست و میتوان با کمک میکروارگانیسمهایی که درون معده وزغ است، این مشکل را تا حدودی بر طرف کرد.
روشنک در تعریف نانوالیافها نیز توضیح داد: نانوالیاف معمولاً بهعنوان الیافی با قطر کمتر از ۱۰۰ نانومتر تعریف میشوند.
زمانی که قطر الیاف پلیمری از میکرومتر به نانومتر کاهش پیدا کند، خصوصیات جالبتوجهی در آن ظاهر میشود که از آن جمله میتوان به بزرگشدن نسبت سطح به حجم، افزایش قابلیت انعطافپذیری در گروههای عاملی سطحی و عملکرد مکانیکی عالی مانند سختی و قدرت کشسانی اشاره کرد.
این پژوهشگر ادامه داد: ایمنی غذا یک مسئله جهانی است که پیامدهای مهمی در سلامت انسان دارد.
افزایش نگرانی نسبت به نگهدارندههای مصنوعی، شیوع پاتوژنهای ناشی از غذا که مقاوم به آنتیبیوتیکها هستند و افزایش تقاضای مصرفکنندگان برای استفاده از مواد غذایی طبیعی، از چالشهایی است که در صنایع غذایی ایجاد کرده است.
این محقق در ادامه تصریح کرد: مقاومت به آنتیبیوتیک یکی از مشکلات امروز ماست و میتوان با کمک میکروارگانیسمهایی که درون معده وزغ است، این مشکل را تا حدودی بر طرف کرد.
روشنک در تعریف نانوالیافها نیز توضیح داد: نانوالیاف معمولاً بهعنوان الیافی با قطر کمتر از ۱۰۰ نانومتر تعریف میشوند.
زمانی که قطر الیاف پلیمری از میکرومتر به نانومتر کاهش پیدا کند، خصوصیات جالبتوجهی در آن ظاهر میشود که از آن جمله میتوان به بزرگشدن نسبت سطح به حجم، افزایش قابلیت انعطافپذیری در گروههای عاملی سطحی و عملکرد مکانیکی عالی مانند سختی و قدرت کشسانی اشاره کرد.