سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

وزیر نفت: زور امریکا به صنعت نفت و گاز ایران نمی رسد؛ بحث چراغ سبز نیست- اخبار نفت و انرژی - اخبار اقتصادی تسنیم

تسنیم | اقتصادی | یکشنبه، 26 شهریور 1402 - 18:16
وزیر نفت گفت: برخی افراد اعلام می کنند آمریکایی ها به ایران (در موضوع صادرات نفت) چراغ سبز نشان دادند؛ اگر این حرف درست باشد و چراغ سبز نشان دادند، چرا کشتی های ایران را توقیف و شرکت ها را پی درپی تحریم می کنند.
نفت،پتروشيمي،توليد،صنعت،كشور،ايران،محصولات،دولت،اوجي،صادرات، ...

خلاصه خبر

وی با اشاره به اینکه سهم محصولات پتروشیمی در صادرات غیرنفتی حدود 50 درصد است که در 70 مجتمع پتروشیمی ایران تولید می‌شود، تصریح کرد: صنعت پتروشیمی در اشتغال‌زایی و ایجاد درآمد ارزی سهم بسزایی دارد، همچنین این صنعت با توجه به نیاز روزافزون دنیا به محصولات بالادستی و پایین‌دستی پتروشیمی، تحریم‌ناپذیر است.
وی با بیان اینکه یکی از محصولات مهم پتروشیمی، محصولات پلیمری است، ادامه داد: ظرفیت خوبی در کشور در بخش تولید محصولات پلیمری ایجاد شده است.
وزیر نفت تصریح کرد: صادرات یک تن محصول پلیمری ساده درآمدی معادل 900 تا یک هزار دلار ایجاد خواهد کرد، اما اگر محصولات پلیمری تا پایان زنجیره توسعه داده شده و به محصول نهایی تبدیل شود، درآمد حاصل از صادرات به حدود 5 تا 6 هزار دلار در هر تن افزایش خواهد یافت.
وی با اشاره به اینکه پارسال 15 میلیارد دلار طرح نیمه‌تمام در مجموعه وزارت نفت به بهره‌برداری رسید، تصریح کرد: امسال هم 15 میلیارد دلار طرح نفتی دیگر به بهره‌برداری می‌رسد و کار اجرایی 14 طرح با ارزش 14 میلیارد دلار آغاز خواهد شد.
وزیر نفت با تأکید بر اینکه در آغاز به‌کار این دولت تولید نفت حدود 2.3 میلیون بشکه در روز بود، افزود: امروز تولید نفت ایران با توان متخصصان ایرانی به 3.3 میلیون بشکه در روز رسیده و نکته مهم آن است که هرچه تولید نفت انجام می‌شود یا در پالایشگاه‌های داخلی به‌ مصرف می‌رسد، یا به صادرات اختصاص می‌یابد.
این افزایش تولید و صادرات نفت با توجه به افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی اهمیت بیشتری دارد، زیرا پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد قیمت نفت پایان سال 2023 به بالای 100 دلار می‌رسد.
وزیر نفت یکی از مزایای ورود ایران به پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌های فراسرزمینی را فعال کردن ظرفیت سازندگان داخلی صنعت نفت ایران دانست و افزود: سال گذشته و امسال نزدیک 2.8 میلیون قطعه صادرات به یکی از کشورهای آمریکای لاتین برای تأمین و بازسازی پالایشگاه نفتی آنها انجام شده است که چند کارخانه در کشور برای تأمین ادوات، تجهیزات و قطعات فعال شده‌اند.
اوجی با اشاره به اینکه امروز صنعت نفت و گاز ایران کاملاً خودکفا است، ادامه داد: اواخر دهه 60 شمسی در بسیاری از بخش‌های صنعت نفت و گاز ایران کارشناسان خارجی حضور داشتند.
به گفته وزیر نفت، علاوه بر ساخت پالایشگاه، پتروشیمی و توسعه میدان‌های نفت و گاز، در بخش‌های مختلف صنعت نفت صاحب دانش فنی شده‌ایم.
واقعیت این است که زورشان به صنعت نفت و گاز ایران نمی‌رسد، زیرا هر کاری کردند و به هر دری زدند جلو تولید و صادرات نفت ایران را بگیرند، اما امروز بالاترین تولید و صادرات نفت کشور محقق شده است.
وزیر نفت با تأکید بر اینکه هر جا اراده کنیم صادرات نفت و هر نوع محصول نفت دیگر انجام می‌شود، ادامه داد: یک زمان رسم بود که آنها تعیین تکلیف می‌کردند ایران چقدر نفت و گاز تولید کند، اما امروز به همت متخصصان صنعت نفت و گاز با برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری در شرایط سخت تحریم‌ها ما تعیین می‌کنیم تولید و صادرات نفت به چه مقدار باشد.