خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 23 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

باغات اردبیل شناسنامه‌دار می‌شوند

مهر | استان‌ها | شنبه، 18 شهریور 1402 - 20:57
مشگین‌شهر- معاون باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: تمام باغات استان اردبیل شناسنامه‌دار شده و زمینه نظارت بیشتر بر فعالیت آنها فراهم می‌آید.
باغات،استان،توليد،اردبيل،محصولات،باغداران،يوسفي،سرمازدگي

به گزارش خبرنگار مهر، رحیم یوسفی عصر شنبه در جریان بازدید از باغات مشگین‌شهر اظهار کرد: بیشترین باغات استان در مشگین‌شهر واقع شده که امسال به دلیل سیل، تگرگ و خشکسالی بیش از ۶۰ درصد باغات آسیب دیده است.
وی با بیان اینکه در قالب شناسنامه‌دار کردن باغات استان ارتقای تولید و کیفی‌سازی محصولات تولید شده در این باغات هدف‌گذاری شده است، تصریح کرد: برای پایش مستمر در استفاده از سموم و کود شیمیایی در باغات و تولید محصولات با کیفیت و شناسنامه‌دار، سعی بر این است تا باغات استان را شناسنامه‌دار کنیم تا زمینه عرضه محصولات کیفی و استاندارد فراهم آید.
معاون باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: در سال‌های اخیر باغداری در استان اردبیل با برخی دغدغه‌ها و نگرانی‌ها همراه بوده که برای رفع این مشکلات و نارسایی‌ها حمایت همه‌جانبه از باغداران مورد توجه و مد نظر است.
یوسفی افزود: در کنار تولید محصول، بازاریابی آنها نیز از دیگر برنامه‌ریزی‌ها و هدف‌گذاری‌های اصلی است تا ما بتوانیم با بسته‌بندی مناسب و راه‌اندازی صنایع فرآوری و تبدیلی عرضه آن را به بازارهای داخلی و خارجی شاهد باشیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: در استان اردبیل ۴۰ هزار باغات مثمر وجود دارد که سالانه ۴۰۰ هزار تن محصولات سردرختی در این استان تولید می‌شود ولی به دلیل سرمازدگی و برخی دیگر از نارسایی‌های جوی ما با کاهش تولید در سال‌های اخیر روبه‌رو بودیم.
یوسفی ضرورت نوسازی باغات را در کنار کاشت نهال مقاوم به سرما و سرمازدگی یادآور شد و اضافه کرد: در این زمینه نیز حمایت همه‌جانبه از باغداران انجام می‌شود تا نهال مورد تأیید و استاندارد در بین باغداران توزیع شود.
معاون باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل بیان کرد: با نوسازی باغات استان می‌توان ظرفیت تولید را در ۲، سه سال آینده افزایش داده و کیفیت آن را نیز بالا برد.