استاندار خراسان جنوبی: مراودات و ارتباطات تجاری و اقتصادی با کشور افغانستان افزایش یابد
استاندار خراسان جنوبی گفت: باید تلاش کنیم تا مراودات و ارتباطات تجاری و اقتصادی با کشور افغانستان و فعالین اقتصادی در این کشور افزایش یابد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، به نقل از روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی، محمدصادق معتمدیان در جلسه گفتگو با سرمایهگذاران بخش خصوصی استان خراسان جنوبی اظهار داشت: باید از بازار بکر افغانستان برای فروش و بازاریابی محصولات و تولیدات استان بیش از پیش استفاده کرد.
وی با تأکید بر راهاندازی نمایشگاه محصولات استان در افغانستان افزود: با شرایط مناسبی که استان بلخ دارد میتوان نمایشگاه محصولات تولیدی استان را در مزار شریف مرکز آن استان راهاندازی کرده و نسبت به معرفی تولیدات استان اقدام کرد.
استاندار خراسان جنوبی فعال سازی مجدد نمایندگی وزارت امور خارجه در استان را مورد تاکید قرار داد و افزود: با مکاتبات و پیگیریهایی که از طریق وزارت امور خارجه صورت گرفته رئیس دفتر نمایندگی مشخص شده و تلاش خواهیم کرد در آیندهای نزدیک دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در استان مجدداً فعالیت خود را از سر گیرد.
معتمدیان با بیان اینکه شرایط اقلیمی و خشکسالیهای چند ساله اخیر در استان مشکلاتی را برای مرزنیشنان ایجاد کرده اس افزود: این امر در کنار غیرفعال شدن بازارچههای مرزی موجب مهاجرت مرزنشینان و روستائیان در مناطق مرزی به شهرها شده که مشکلاتی را ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه با اقدامات صورت گرفته چشم انداز مناسبی برای توسعه تجارت در استان ایجاد شده است ادامه داد: موقعیت خاص جغرافیایی خراسان جنوبی و قرار گرفتن در کریدور شرق به شمال شرق و اتصال شرق به مرکز کشور در کنار وسعت زیاد، استعدادهای منحصربه فردی را برای این استان ایجاد کرده که باید بیش از پیش از آن بهرهبرداری کرد.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه خراسان جنوبی مسیر دسترسی به بازار بزرگ افغانستان را برای تجار و فعالان اقتصادی فراهم کرده گفت: دسترسی به کشورهای آسیای میانه و فرصتهای تجاری که در این کشورها نیز وجود دارد از دیگر پتانسیلهای اقتصادی استان است تا بتوان این منطقه را به تجارت بینالملل و بازارهای جهانی ارتباط داد.
معتمدیان به اقدامات انجام شده در دولت یازدهم و دوازدهم مبنی بر اتصال خراسان جنوبی به ولایت فراه افغانستان اشاره کرد و ادامه داد: با آسفالت باقیمانده مسیر ارتباطی ماهیرود به فراه 400 کیلومتر مسیر ترانزیتی استان و راه دسترسی به کشورهای آسیای میانه کوتاهتر میشود و این امر توجیه ترافیکی را ایجاد خواهد کرد که منجر به خروج استان از بن بست جغرافیایی شده و استان را به بازارهای جهانی و کشور افغانستان مرتبط خواهد کرد.
وی به سفر اخیر خود به کابل اشاره کرد و ادامه داد: در این سفر دیدارهای دیپلماتیک و اقتصادی مناسبی برگزار و تصمیمات خوبی نیز برای فعال سازی بازارچههای مرزی استان اتخاذ شد که امیدواریم با پیگیریهایی که در سطح کلان صورت میگیرد شاهد این مهم در استان باشیم.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه در حال حاضر خدمات زیرساختی مناسبی به طرفهای افغانستانی از جمله آب و برق در نقاط مرزی ارائه میشود افزود: در صورت برطرف نشدن محدودیتهای موجود و عدم فعال سازی بازارچههای مرزی در ارائه خدمات زیرساختی مذکور نیز محدودیت ایجاد خواهیم کرد.
معتمدیان با اشاره به اینکه در کوتاه مدت پیشنهاداتی برای بهرهمند شدن از مراودات تجاری بین دو کشور مطرح شد افزود: متولیان امر در استان نیز باید در راستای ایجاد توازن اقتصادی و تجاری بین تجار ایرانی و افغانستانی تلاش کنند تا رغبت انجام تجارت بین دو کشور بیش از پیش افزایش یابد.
وی از سفر سفیر ایران در افغانستان در آیندهای نزدیک به استان خبر داد و گفت: هیئتی متشکل از تجار و فعالان اقتصادی افغانستان نیز به استان سفر خواهند کرد تا علاوه بر شناسایی و معرفی تواناییهای خراسان جنوبی، با ظرفیتهای سرمایهگذاری و تجاری در این استان نیز بیش از پیش آشنا شوند.
انتهای پیام/ ت