خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 23 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

استاندارد «اطلاعات و مستندات (دبیزه ها)- ارزیابی کیفی کتابخانه های ملّی تدوین و چاپ شد- اخبار ادبیات و نشر - اخبار فرهنگی تسنیم

تسنیم | فرهنگی و هنری | دوشنبه، 13 شهریور 1402 - 15:43
معاون پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، از تدوین و چاپ استاندارد «اطلاعات و مستندات (دبیزه ها)- ارزیابی کیفی کتابخانه های ملّی» خبر داد.
استاندارد،ملّي،سازمان،ايران،اسناد،تدوين،ارزيابي،ملي

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم، فاطمه صدر، از تدوین و چاپ استاندارد «اطلاعات و مستندات (دبیزه‌ها)- ارزیابی کیفی کتابخانه‌های ملّی» با هدف روش ارزشیابی کتابخانه‌های ملّی به همت دفتر استانداردسازی پژوهشکده اسناد معاونت پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران خبر داد.
صدر در توضیح جزئیات این خبر گفت: استاندارد «اطلاعات و مستندات (دبیزه‌ها)- ارزیابی کیفی کتابخانه‌های ملّی» بر مبنای استاندارد بین‌المللی ISO 21248:2019 تدوین شده‌است.
وی ادامه داد: این استاندارد برای اولین‌بار، روش ارزشیابی خاصی را برای کتابخانه‌های ملّی شرح داده و مجموعه‌ای از شاخص‌های عملکرد را تعیین می‌کند که با مأموریت و کارکردهای کتابخانه‌های ملّی سازگار است.
همچنین این استاندارد، اطلاعات کاربردی را دربارة فرایند ارزشیابی کتابخانه‌های ملّی و استفاده از شاخص‌های عملکرد مرتبط با کیفیت خدمات در کتابخانه‌های ملّی و روش‌های ارزیابی تأثیر و ارزش در این نوع از کتابخانه‌ها به کاربران ارائه می‌دهد.
معاون پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اظهار داشت: کار تدوین این استاندارد که از اواخر سال 1400 آغاز شد، با برگزاری جلسات متعدد تخصصی تدوین استاندارد در سال 1401 ادامه یافت و در نهایت در تابستان سال 1402 با شماره ملی 23207 چاپ و در وبگاه سازمان ملی استاندارد ایران بارگذاری شد.
صدر خاطرنشان کرد: استاندارد ارزیابی کیفی کتابخانه‌های ملّی با تلاش پژوهشکده اسناد و با مشارکت تنی چند از همکاران و متخصصان این حوزه در سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، نمایندگان دستگاه‌های مختلف مانند اعضای هیئت‌علمی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های مرتبط، کارشناسان سازمان ملی استاندارد ایران و متخصصان فرهنگستان زبان و ادب فارسی در 205 صفحه تدوین شده‌است.
لازم به توضیح است علاقه‌مندان برای دسترسی به این استاندارد می‌توانند به وبگاه سازمان ملّی استاندارد ایران به نشانی http://standard.isiri.gov.ir مراجعه کنند.
انتهای پیام/