روسیه: مسکو خواهان برقراری صلح در افغانستان است
وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که نشست مسکو نشانگر حضور فعال روسیه در روند صلح افغانستان است.

به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، وزارت خارجه روسیه اعلام کرد دیدار نمایندگان طالبان و سیاستمداران افغانستان در مسکو، نه تنها حیثیت و اعتبار روسیه در سطح بین المللی را متضرر نساخته، بلکه نشان داد که این کشور خواهان برقراری صلح در افغانستان است.
«ماریا زاخاروا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه با اعلام این مطلب، گفت: دیدار میان نمایندگان طالبان و شماری از چهرههای برجسته سیاسی افغانستان در مسکو، نمایانگر این است که روسیه در روند صلح افغانستان نقش فعالی دارد.
وی تاکید کرد که جنگ افغانستان تنها از راه گفتوگو و تماسها میان طرفهای درگیر جنگ خاتمه خواهد یافت.
نمایندگان طالبان به رهبری ملا عبدالغنی برادر، رئیس دفتر این گروه در قطر حدود 10 روز پیش به روسیه رفتند و در آنجا با سرگئی لاوروف وزیر خارجه این کشور دیدار کردند.
«سرگئی لاوروف»، وزیر امور خارجه روسیه در روز اول نشست میان طالبان و چهرههای سیاسی افغانستان که 8 جوزا در مسکو بهمدت 2 روز برگزار شده بود، گفت: مسکو معتقد است که تمام نیروهای نظامی خارجی برای کمک به عادی شدن شرایط در افغانستان، باید از این کشور خارج شوند.
لاوروف ادامه داد: ما از عقب نشینی تمامی نیروهای خارجی از افغانستان حمایت میکنیم و از تمام طرفهای افغانستانی میخواهیم مذاکرات را هرچه سریعتر، با شرکت بازه گستردهای از نیروهای سیاسی و اجتماعی آغاز کنند.
گفتوگوهای روز دوم نشست که پشت درهای بسته ادامه داشت، مسائل مختلفی از جمله آتشبس و پایان جنگ در افغانستان را شامل میشد.
در اطلاعیه مشترکی که از سوی اعضای این نشست منتشر شد، اعلام شد که در این نشست درباره ادامه گفتوگو میان افغانها، برقراری آتشبس، مصونیت غیرنظامیان، مسائل مربوط به زندانیان، خروج نیروهای خارجی از افغانستان، قطع مداخلات خارجی، تحکیم نظام اسلامی، حفظ تمامیت ارضی و وحدت ملی افغانستان، حقوق زنان و مسائل دیگر، گفتوگو شده است.
این در حالی بود که طالبان بار دیگر بر خروج نیروهای خارجی از افغانستان تأکید کرد و مادر تمامی مشکلات کنونی در افغانستان را، اشغال افغانستان از سوی خارجیها دانست.
با این وجود، آمریکا از موافقت با عقب نشینی بهعنوان بخشی از یک معامله احتمالی تا زمانی که طالبان تضمینهای امنیتی، آتشبس و تعهدات دیگر را که در گفتوگوهای بینالافغانی با دولت کابل شامل میشود، را ندهد، تاکنون خودداری کرده است.
یک مقام طالبان نیز درباره نشست اخیر مسکو گفت که پیشرفتهای خوبی در مذاکرات با گروهی از سیاستمداران ارشد افغان در مسکو انجام شده اما این پیشرفتها کافی نیست و مذاکرات بیشتری لازم است.
این نشست در حالی در مسکو انجام شد که ششمین دور مذاکرات میان طالبان و آمریکا به دلیل عدم پذیرش آتش بس از سوی طالبان با بن بست مواجه شد.
همزمان با اعلام ماه گذشته آمریکا مبنی بر اینکه واشنگتن با چین و روسیه درباره راه حل کلیدی برای توافق صلح در مذاکرات افغانستان به اتفاق نظر رسیده، به نظر میرسد مسکو در روند پیشرو نفوذ خود را به دست آورده است.
انتهای پیام/ ر