عید آزادسازی دوم لبنان؛ شکست پروژه تکفیری علیه مقاومت و شوک بزرگ حزب الله به صهیونیست ها- اخبار آسیای غربی - اخبار بین الملل تسنیم
پیروزی مقاومت و ارتش لبنان در عملیات «فجرالجرود» نه تنها امنیت را به سراسر این کشور از شمال تا جنوب بازگرداند، بلکه یک شوک تازه برای رژیم صهیونیستی بود که متوجه شد نمی تواند از کابوس حزب الله رها شود.

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، «فجر الجرود» عملیاتی بود که 4 سال بعد از سیطره نظامی گروه تروریستی-تکفیری داعش در منطقه انجام شد؛ جایی که از سال 2013 تروریستها نقاطی را در امتداد مرز سوریه و لبنان یعنی شمال شرق این کشور اشغال کرده بودند.
گروه تروریستی جبهه النصره نیز بر قسمت وسیعی از منطقه عرسال مسلط شده بود.
این مناطق محیطی بیابانی داشت و داعش و سایر گروههای تروریستی همچون جبهه النصره حملاتی را علیه حزبالله و ارتش لبنان انجام میدادند.
تروریستها همچنین چندین سرباز لبنانی را نیز ربوده و قتل عام کردند.
عملیاتهای انتحاری و فرستادن خودروهای بمبگذاری شده به چندین منطقه از لبنان به ویژه شهرها و روستاهای منطقه بقاع نیز در چارچوب تلاشهای تکفیریها برای ورود به لبنان و تکرار سناریو سوریه در آنجا بود.
در سال 2017 مقاومت لبنان با همکاری ارتش این کشور عملیاتی را ترتیب دادند تا به موجودیت گروههای تروریستی در منطقه ارتفاعات فلیطه و عرسال پایان دهند.
عملیات حزبالله لبنان در روز 21 جولای 2017 با نام «و إن عدتم عدنا» (اگر شما بازگردید، ما هم بازمیگردیم) آغاز شد و ارتش لبنان نیز چند هفته بعد عملیات خود را با عنوان فجر الجرود آغاز کرد تا در روند اخراج تروریستها از لبنان سهیم باشد.
در نتیجه این عملیاتها، در تاریخ 26 آگوست اراضی لبنان بهصورت کامل از دست گروههای تروریستی پاکسازی شد.
عملیات امنیتی-نظامی حزبالله در القلمون
اما این عملیات بزرگ که به آزادسازی اراضی کامل لبنان از شر تکفیریها منجر شد نتیجه یک اقدام نظامی و امنیتی گسترده توسط حزبالله از سال 2015 با این شعار بود: « اگر شما برگردید، ما هم برمیگردیم».
از زمان عملیات القلمون در سال 2015 که سید حسن نصرالله، دبیر کل حزبالله آن را عملیات امنیتی با ماهیت نظامی توصیف کرد و چند ماه طول کشید و مربوط به خنثی کردن عملیاتهای انفجاری تروریستها بود، منطقه شرقی لبنان به تدریج در حال خروج از سیطره تکفیریها بود.
کوههای القلمون یک منطقه راهبردی در جنگ سوریه با گروههای تروریستی محسوب میشدند.
ارتفاعات القلمون مشرف به جاده دمشق-حمص-ساحل سوریه و نیز جاده دمشق-بیروت و بخش بزرگی از مناطق مرزی لبنان در شرق و حتی شمال بقاع است.
عملیات القلمون که توسط نیروهای حزبالله انجام شد بیش از 2 سال طول کشید و مقاومت لبنان موفق شد این منطقه را به تدریج از اشغال تروریستها آزاد کند.
اوج این عملیات در اوایل آگوست 2017 ضد جبهه النصره در منطقه عرسال و سپس علیه داعش در الجرود بود.
آزادسازی حومه شرقی در مرز لبنان و سوریه از شر تکفیریها موجب بازگشت حاکمیت دو کشور بر هر دو طرف مرزها شد؛ به ویژه اینکه امنیت به سراسر لبنان از شمال تا جنوب آن برگشت و مردم این کشور توانستند نفس راحتی بکشند و از تهدید داعش که فاصله زیادی تا بیروت نداشت نجات پیدا کنند.
قدرتنمایی حزبالله در ارتفاعات لبنان
قبل از انجام عملیات نهایی، حدود 3000 عنصر تروریستی در کوههای اطراف مستقر شده بودند.
همین امر موجب شد تا بسیاری از کارشناسان امور راهبردی و نظامی در آن زمان ارزیابی کنند که آغاز عملیات حزبالله در شرق لبنان علیه تروریستها هزینه بسیار بالایی دارد و شانس موفقیت آن کم است و به همین دلیل شاید اصلا چنین عملیاتی انجام نشود.
محیط بیابانی و کوههای بلند یک معضل طبیعی برای هر نیرویی است که بخواهد در این منطقه عملیات نظامی انجام دهد؛ به ویژه اینکه هزاران عنصر تروریستی نیز آنجا کمین کرده بودند.
اما با این وجود نیروهای مقاومت خیلی حرفهای عمل کردند و توانستند با هماهنگی ارتش لبنان و نیز ارتش سوریه، یک دستاورد نظامی شگفتانگیز رقم بزنند.
این عملیات همچنین با پوشش نیروی هوایی سوریه انجام گرفت.
در این عملیات نیروهای زبده و آماده یگان ویژه «رضوان» که رژیم صهیونیستی ترس زیادی از آن دارد، موفق شدند با سرعت بالا از کوهها و تپهها بالا رفته و در شرایط بسیار سخت با تروریستها بجنگند و بر ارتفاعات جبال شرقی لبنان مسلط شوند.
صدها تن از عناصر تروریستی در این عملیات قلع و قمع و شمار زیادی از آنها نیز تسلیم شدند.
تروریستها که متوجه شدند این عملیات متوقف نخواهد شد و منجر به وقوع تلفات بیشتر میان آنها میگردد به سمت ادلب و سراقب و البوکمال در شمال و شرق سوریه عقبنشینی کردند.
البته مدتی بعد نیروهای مقاومت موفق شدند سراقب و البوکمال را نیز پس بگیرند و شمار زیادی از تروریستها را به هلاکت رساندند.
در نتیجه این عملیات مرزهای لبنان در طول نوار نظامی خود بهسمت سوریه پاکسازی و ایمنسازی شد و تهدیدات امنیتی موجود در محل زندگی لبنانیها در این مناطق به پایان رسید، علاوه بر اینکه این عملیات باعث شد سرنوشت نظامیان و نیروهای امنیتی ربودهشده بهدست گروههای تروریستی مشخص شود و پیکر آنان از دست این گروهها نجات پیدا کند.
همچنین شکست بزرگ تکفیریها در لبنان موجب تضعیف بیش از پیش گروههای تروریستی و در راس آنها داعش در عراق و سوریه و شکست رسمی آنها شد.
سید حسن نصرالله این پیروزی را عید آزادسازی دوم لبنان نامید.
فجر الجرود و شوک تازه برای صهیونیستها
اما یکی از مهمترین نتایج راهبردی عملیات فجر الجرود، افزایش جایگاه ملی حزبالله در داخل لبنان و تثبیت قدرت آن در کل منطقه و به ویژه معادله بازدارندگی این حزب مقابل رژیم صهیونیستی بود.
اسرائیل که در کنار آمریکا امیدوار بود پروژه تروریسم علیه مقاومت نتیجه بدهد، با نگرانی تحولات الجرود و عملیات بزرگ حزبالله را دنبال میکرد.
پیروزی حزبالله در این عملیات به شدت صهیونیستها را نگران کرد و بازتاب گستردهای در محافل و مراکز تحلیلی اسرائیل داشت.
حزب الله در این عملیات بخشی از قدرت نیروی زمینی خود و به طور خاص، یگان ویژه رضوان را به نمایش گذاشت و از آن زمان تاکنون ابراز نگرانی کردن درباره قدرت این یگان، تبدیل به یک مسئله عادی در میان اسرائیلیها شده است.
مراکز مطالعاتی رژیم صهیونیستی در آن زمان گزارش دادند، نیروهای یگان رضوان که در جنگ سوریه (علیه تروریسم) تجارب و مهارت های فراوانی کسب کردهاند مجهز به جدیدترین تاکتیکهای نظامی هستند که در جنگ بعدی حزبالله و اسرائیل برای نفوذ به جبهه شمالی (فلسطین اشغالی) از آنها استفاده میکنند.
همچنین استفاده موفق حزبالله از پهپادها در عملیات خود علیه گروههای تروریستی نشان میدهد که این سلاح جدید حزبالله به شکل موثر در جنگ بعدی علیه اسرائیل استفاده خواهد شد.
در آن زمان حتی روزنامه نیویورک تایمز از توانمندیهای نظامی و تاکتیکی حزبالله لبنان که تمام محاسبات آمریکاییها و غربیها را به هم زد، تمجید کرده و گزارش داد که حزبالله امروز قدرت بزرگی است که توان تغییر سرنوشت خاورمیانه را دارد و بهمثابه قدرتی است که تأثیر آن مشابه تأثیر روسیه و آمریکا و دیگر کشورهای خاورمیانه است.
این حزب توانست کاری را که کشورهای بزرگ در لبنان ، سوریه، عراق و یمن نتوانستند انجام دهند، محقق کند.
مسئولان نظامی و سیاسی آمریکایی و دستگاههای اطلاعاتی از توان رزمندگان حزبالله و تاکتیک بهکار گرفتهشده از سوی آنها در نبرد عرسال شگفتزده و مبهوت شدهاند.
حزبالله در سختترین منطقه جغرافیایی لبنان جنگ اراده بینظیری را انجام داد.
از طرف دیگر عملیات موفق مقاومت در کنار ارتش لبنان و سوریه در جغرافیای مرزی دو طرف، پروژه آمریکا برای جدا کردن لبنان از سوریه و قطع راههای ارتباطی میان گروههای مقاومت را نیز ناکام گذاشت.
به طور کلی موفقیت حزبالله لبنان بهعنوان یکی از ارکان محور مقاومت موجب تقویت موضع مقاومت در ابعاد داخلی، منطقهای و بینالمللی شد؛ زیرا از یکسو در صحنه داخلی لبنان، جنبش حزبالله بهعنوان یک گروه امنیتساز برای این کشور محسوب میشود و از سوی دیگر این حزب بعد از سالها مبارزه با تروریسم تکفیری و تحمل هزینههای فراوان ثابت کرد که همچنان از قدرت عملیاتی فوقالعادهای برخوردار است و توان اجرای عملیاتهایی در این سطح را داراست.
این موفقیت نشان داد که پروژه آمریکایی-صهیونیستی برای تضعیف حزبالله لبنان و کل محور مقاومت با شکست مواجه شده است.
انتهای پیام/