خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 28 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

اعمال فشارها درباره صدور مجوز "پتروشیمی میانکاله" را به هیچ وجه نمی پذیریم- اخبار محیط زیست - اخبار اجتماعی تسنیم

تسنیم | اجتماعی و حوادث | دوشنبه، 06 شهریور 1402 - 14:15
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به سخنان استاندار مازندران و امام جمعه بهشهر در دفاع پتروشیمی میانکاله گفت: ما هیچ فشاری را نمی پذیریم و تنها به تکالیف قانونی خود عمل می کنیم و در مقابل خدا و مردم کشورمان پاسخگو هستیم.
آب،محيط،خزر،زيست،كاهش،اقليم،درياي،تراز،حفاظت،پروژه،سازمان،رئ ...

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، پیش از ظهر امروز نشست خبری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در نمایشگاه روایت خدمت برگزار شد.
در ابتدای این نشست، دکتر علی سلاجقه؛ معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست درخصوص پتروشیمی میانکاله اظهار کرد: ما از همان ابتدا اعلام کردیم که این پروژه مجوز محیط زیستی ندارد و پیگیر ابطال مواد 4 و 5 مصوبه هیئت وزیران دولت قبل (مبنی بر ایجاد پارک پروپیلن در امیرآباد میانکاله) گذشته هستیم و ابطالش را به دولت اعلام کردیم.
وی تأکید کرد: کلنگ این پروژه غیرقانونی به زمین نخورده و همچنان هم غیرقانونی است.
در جلسه‌ای هم که درباره ارزیابی اثرات این طرح برگزار شد، مجری پروژه علی‌رغم اینکه دعوت شده بود، در جلسه حاضر نشد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به سخنان استاندار مازندران و امام جمعه بهشهر در دفاع از این پروژه غیرقانونی گفت: ما فقط قانون را اجرا می‌کنیم و بحث سنگ‌اندازی در راه توسعه به هیچ وجه مطرح نیست.
ما حافظ محیط زیست مردم هستیم و در این زمینه تکلیف داریم و بر اساس این تکلیف باید به وظایف خود کمک کنیم.
من در ارزیابی طرح‌ها هیچ نقشی ندارم و یک کمیته کارشناسی این طرح‌ها را بررسی می‌کند.
ما هیچ فشاری را نمی‌پذیریم و تنها به تکالیف قانونی خود عمل می‌کنیم و در مقابل خدا و مردم کشورمان پاسخگو هستیم.
سازمان حفاظت محیط زیست از روند صدور مجوز برای انتقال آب حذف نشده است
سلاجقه در پاسخ به سؤال تسنیم در رابطه با حذف سازمان حفاظت محیط زیست از روند مجوزهای لازم برای طرح‌های انتقال آب در برنامه هفتم توسعه، توضیح داد: در جایی که بحث انتقال آب صرفاً برای آب شرب مطرح است، هرجایی که نیاز باشد آب مردم تأمین شود باید انجام شود و ما هم بحثی نداریم.
در پیش‌نویس برنامه هفتم آمده است که طرح‌های انتقال آب حتماً با رعایت الزامات محیط زیست باشد و در اینجا ما حتماً ورود می‌کنیم و امیدواریم این مسئله در برنامه نهایی به نحو مطلوب‌تری دیده شود.
وی در رابطه با کاهش تراز آب دریای خزر تصریح کرد: دریای خزر هم از نظر ارتفاعی و هم تراز آب در حال کاهش است.
با توجه به شرایط اقلیمی، تراز دریای خزر در مواردی کاهش داشته و در مواردی نیز افزایش و پیش‌روی داشته است.
در حال حاضر در دوره‌ای هستیم که دریا در حال کاهش ارتفاع است.
معاون رئیس جمهور ادامه داد: نتایج آخرین مطالعات انجام شده که نتیجه آن در مجله نیچر نیز چاپ شده، نشان داد که وضعیت دریای خزر از نظر کاهش تراز و سطح، روند و نوسانات متعددی دارد در این مجله مقاله‌ای درباره وضعیت آب رودخانه ولگا منتشرشده که نشان می‌دهد رودخانه ولگا تأمین کننده 80 درصد آب خزر است، اما 60 درصد آب این رودخانه صرف کشاورزی و 13 درصد آن در سدها استفاده می‌شود.
وی با اشاره به صحبت‌هایی درخصوص نقش روسیه در کاهش تراز خزر گفت:‌ هر پنج کشور در مدیریت دریای خزر مشارکت دارند و می‌توان گفت که هیچ کشوری مقصر کاهش تراز آب دریای خزر نیست، چون کشورها در روال عادی، بهره برداری خود را انجام می‌دهند اما در هر صورت ورودی آب از ولگا به عنوان اصلی‌ترین تأمین کننده آب خزر کاهش یافته و در کنار آن تغییرات اقلیم و افزایش تبخیر باعث شده که دریای خزر در شرایطی به سر ببرد که ما کاهش تراز بستر را شاهدیم.
سلاجقه به کنوانسیون تهران در خصوص دریاچه خزر نیز اشاره و اظهار کرد:‌ کارگروه‌هایی علمی کنوانسیون نیز شکل گرفته است تا بتوان نسبت به مدیریت دریای خزر هم از نظر آب و هم آلاینده‌ها اقدام کرد.
پس از نشست‌های علمی و کارشناسی نشست‌های با حضور مقامات سیاسی هر 5 کشور حاشیه خزر نیز برگزار خواهد شد.
وی افزود: در برنامه هفتم توسعه درباره فصل محیط زیست در کمیسیون تلفیق شده و اگر در صحن نیز تصویب شود اتفاقاتی خوبی برای محیط زیست کشور خواهد افتاد.
سد خرسان 3 مجوز محیط زیستی را از دولت قبل گرفته است
وی درباره سد خرسان 3 توضیح داد: سد خرسان 3 مجوز محیط زیستی دارد که در دولت گذشته صادر شده است اما بحث پروژه انتقال آب از این سد در دست ارزیابی است و با توجه به حساسیتی که زاگرس دارد روند این پروژه را با جدیت پیگیری می‌‌کنیم.
زاگرس با توجه به اینکه سازند یا زون زمین‌شناسی تکتونیزه شده است و سنگ‌های آهک آن بسیار حساس است.
لذا مسیر این پروژ‌ه باید به دقت بررسی شود.
بحث قطع درختان بر اثر این پروژه را نیز بررسی می‌کنیم و اگر قرار باشد بازبینی شود، حتماً این اتفاق خواهد افتاد.
باید با تغییر اقلیم سازگار شویم
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به تغییر اقلیم گفت: مرجع ملی تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست که در این زمینه دو درخواست از دولت داریم؛‌ اول اینکه ماده واحده تغییر اقلیم را در قالب یک لایحه به دولت داده‌ایم که اگر مصوب شود برای همه دستگاه‌های کشور در زمینه تغییر اقلیم برنامه داریم.
بحث دوم تغییر نام شورایعالی محیط زیست به شورایعالی محیط زیست و تغییر اقلیم است.
سلاجقه افزود: ما باید خودمان را با تغییر اقلیم سازگار کنیم چرا که همه ارکان زندگی ما را تحت تأثیر قرار داده است.
همه دستگاه‌ها در این خصوص تکلیف دارند.
اگر لایحه تغییر اقلیمی تصویب شود، اتفاقات خوبی خواهد افتاد و می‌توان برای همیشه دستگاه‌ها را برای شرایط کشور پاسخگو کرد.
سبک زندگی ما در تولید پسماند، کاهش پساب، کاهش مصرف آب و انرژی باید با تغییر اقلیم سازگار شود.
ادامه دارد ...