انصراف آمریکا از آموزش خلبانان ترکیه
مقامات آمریکایی اعلام کردند این کشور تصمیم گرفته است دیگر خلبانهای ترکیه را برای آموزش پرواز با جنگندههای اف-۳۵ پذیرش نکند.

دعوای آنکارا و واشنگتن بر سر اس-۴۰۰ بالا گرفت؛
به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری رویترز، واشنگتن میگوید تصمیم آنکارا به خرید سامانههای ضدهوایی اس-۴۰۰ ساخت روسیه، جنگندههای رادارگریز اف-۳۵ لاکهید مارتین آمریکا را تهدید میکند.
آمریکا گفته ترکیه نمیتواند هر دوی این تجهیزات را با همدیگر داشته باشد و از میان آنها باید یکی را انتخاب کند.
از این رو مقامات آمریکایی اعلام کردند این کشور تصمیم گرفته است دیگر خلبانهای ترکیه را برای آموزش پرواز با جنگندههای اف-۳۵ پذیرش نکند.
دو مقام پنتاگون که خواستند نامشان فاش نشود، این مطالب را چند روز پیش به رویترز گفتند.
به گفته این دو مقام آمریکایی، تصمیم پنتاگون فعلا شامل حال آن دسته از خلبانها و پرسنل تعمیر و نگهداری ترکیه میشود که قرار بوده در آینده به آمریکا اعزام شوند و برنامه آموزش خلبانها و پرسنل هوایی ترکیه مستقر در پایگاه هوایی لوک در آریزونا را شامل نمیشود.
بنابر اعلام ارتش آمریکا، هم اینک چهار خلبان ترکیه مشغول گذراندن دورههای آموزش پرواز با جنگندههای اف-۳۵ زیر نظر مربیان آمریکایی هستند.
همچنین ۲۰ پرسنل نیروی هوایی ترکیه نیز در همین پایگاه مشغول گذراندن آموزشهای لازم برای تعمیر و نگهداری این جنگندهها هستند.
ترکیه اعلام کرده مایل است ۱۰۰ فروند جنگنده اف-۳۵ به ارزش ۹ میلیارد دلار از آمریکا خریداری کند.
از این رو در صورت امتناع ترکیه از این قرارداد، دولت ترکیه متحمل یکی از بدترین ضربات به روابط خود با آمریکا در تاریخ معاصر خواهد شد.
لکن، اختلافات واشنگتن و آنکارا، از موضوع قرارداد خرید جنگندههای اف-۳۵ نیز فراتر رفته و شامل راهبرد متفاوت دو کشور در سوریه، موضوع تحریمهای ایران و بازداشت پرسنل کنسولی آمریکا در ترکیه نیز میشود.
وزیر دفاع ترکیه روز ۲۲ ماه مه گذشته اعلام کرد نظامیان این کشور نحوه استفاده از سامانههای ضدهوایی اس-۴۰۰ روسیه میگذرانند و احتمالا یک هیئت نظامی روسیه به زودی به ترکیه میآید.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور روسیه روز سه شنبه گفت: اصلاً امکان ندارد که ترکیه از قرارداد خرید سامانههای ضدهوایی اس-۴۰۰ روسیه عقب نشینی کند.
در این حال، کاترین ویل بارگر، یکی از مقامات عالی رتبه پنتاگون هفته گذشته گفت: در صورت نهایی شدن قرارداد ترکیه و روسیه در خصوص خرید سامانههای ضدهوایی اس-۴۰۰ این مسئله به شدت قرارداد فروش جنگندههای اف-۳۵ آمریکا را به ترکیه تحت الشعاع قرار میدهد.
این مقام پنتاگون افزود "سامانه اس-۴۰۰ روسیه برای سرنگون کردن جنگندههای رادار گریزی مانند اف-۳۵ طراحی و ساخته شده است و تصور این مسئله اصلاً امکان پذیر نیست که روسیه از فرصت بدست آمده (اشاره به تحویل احتمالی جنگندههای اف-۳۵ به ترکیه) برای جمع آوری اطلاعات مورد نیاز خود استفاده نکند."
انتهای پیام/