سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مهم‌ترین ویژگی دولت، اولویت داشتن سیاست همسایگی است

باشگاه خبرنگاران | سیاسی | پنجشنبه، 02 شهریور 1402 - 21:14
علی باقری گفت: باور دولت این است که امنیت درون زا می‌تواند پایداری امنیت را تضمین کند لذا عدم اتکا به بیگانگان و تعامل هم افزا میان کشور‌های منطقه بسیار مهم است.
سياست،سياسي،منطقه،همسايگي،عرصه،دولت،ايران،امنيت،پايدار،خارجه ...

معاون سیاسی وزیر امور خارجه:
معاون سیاسی وزیر امور خارجه با حضور در برنامه صف اول در ارتباط با سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران گفت: در عرصه سیاسی مهم‌ترین ویژگی دولت اولویت داشتن سیاست همسایگی است که به نظرم سیاست همسایگی نقطه شروع و پرش سیاست خارجی دولت است.
وی افزود: مهم‌ترین موضوع در عرصه سیاست خارجی ما نقد کردن و فعال کردن ظرفیت‌های بلا استفاده است.
مهم ترین موضوع گذرگاه‌های بین المللی کریدورها چه شمال به جنوب و شرق به غرب است.
این باعث توسعه هم در مبادی ورودی بندر چابهار و هم عرصه‌های جاده‌ای و ریلی کشور خواهد شد.
باقری با اشاره به عرصه بین المللی سیاست خارجی دولت سیزدهم ادامه داد: به نظر من مهم‌ترین آن اهتمام دولت برای جای‌یابی بهینه ایران در سازوکار‌های بین المللی برای نقش آفرینی موثرتر ایران به عنوان یک بازیگر فعال در مناسبات و موضوعات بین المللی است.
وی در خصوص سیاست همسایگی دولت گفت: به نظرم نقطه شروع سیاست همسایگی دولت دو مولفه اصلی است که در فرمایشات رهبر معظم انقلاب در طول سال‌های گذشته تاکید شده است.
این نقطه شروع سیاسی است و یک نقطه هم اقتصادی است.
در عرصه سیاسی تاکید رهبر انقلاب بر این بود که باید منطقه را به گونه‌ای سامان دهیم که نیرو‌های بیگانه حضور نداشته باشند و منطقه برای اهالی منطقه باشد.
معاون سیاسی وزیر خارجه افزود: در عرصه اقتصادی هم تاکید ایشان در سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، موضوع اقتصاد درون‌زا و برونگر است.
این دو عرصه زیرساخت سیاست همسایگی را شکل می‌دهد.
اما سیاست همسایگی خود سه بعد دارد.
اول، بعد سیاسی که دولت از ابتدا بر بعد سیاسی اهتمام ویژه‌ای داشت و آن موضوع اهتمام سیاسی میان رهبران و نیز دستگاه‌های مسئول در ایران در کشور‌های همسایه است.
باقری توضیح داد: در عرصه امنیتی که دومین مولفه سیاست همسایگی است، باور دولت این است که امنیت درون زا می‌تواند پایداری امنیت را تضمین کند؛ لذا عدم اتکا به بیگانگان و تعامل هم افزا میان کشور‌های منطقه شرایطی را پدید می‌آورد که این شرایط هم امنیت آفرین است و هم پایدار.
معاون امیرعبداللهیان خاطر نشان کرد: اگر بیگانگان در منطقه دخالت کنند به دلیل اینکه امنیت ایجاد شده در راستای منافع آن‌هاست، این امنیت پایدار نخواهد بود.
اما وقتی دولت‌های منطقه خودشان در تعاملی که دارند بتوانند سازوکار‌های امنیتی را تعریف کنند، نهایت این امنیت پایدار خواهد ماند.
باقری ادامه داد: سومین موضوع بحث اقتصاد است.
امنیتی پایدار خواهد ماند که در گرو تعاملات درهم تنیده اقتصاد کشور‌های منطقه باشد.
یعنی کشور‌های منطقه بجای اینکه به بیرون اتکای اقتصادی داشته باشند، باهم این هم افزایی را داشته باشند و خود به خود این تضمین کننده پایداری امنیت خواهد بود.
معاون سیاسی وزیر خارجه در ادامه در خصوص ویژگی مهم سیاست همسایگی دولت سیزدهم گفت: چه در عرصه سیاسی، امنیتی و اقتصادی یک بازی برد برد برای همه کشور‌های منطقه تعریف می‌شود.
همین بازی برد برد است که می‌تواند سیاست همسایگی را پایدار کند.
امروز ما می‌بینیم که به یک ثبات پایدار در مناسبات ایران با کشور‌های منطقه دست پیدا کرده ایم.
روندی که در سال گذشته در توافق پکن طی شد، اگر یک روند عادی بود شاید چند سال طول می‌کشید.
اما اراده متقابلی که کشور‌ها داشتند یک عقلانیت جمعی را در منطقه حاکم کرد.
علی باقری در ارتباط با مناسبات دوجانبه ایران و عربستان گفت: سفرای دو کشور در آینده نزدیک در تهران و ریاض مستقر می‌شوند و شاید طی دو هفته آینده، این اتفاق بیفتد.
معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: اولین نشست هشت کشور حاشیه خلیج فارس در سطح وزیران امور خارجه در شهریورماه در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک برگزار می‌شود.
باقری بیان کرد: ما در حال حاضر با کشور‌های همسایه، منطقه‌ای و پیرامونی خود تعامل جدی، موثر و هدفمند در عرصه‌های سیاسی، اقتصادی و سیاسی داریم و ایران با ابتکارات دیپلماتیک خود شرایطی ایجاد کرد که در عرصه آزادسازی پول‌ها و تعاملات منطقه‌ای اهداف زیادی خواهانه آمریکا در این عرصه‌ها محقق نشود.
او همچنین در بخشی دیگر از صحبت‌های خود تاکید کرد : من معتقدم که سیاست خارجی یک مسئله ملی است و سیاست خارجی کشور نباید وارد بازی‌های سیاسی داخلی شود.