سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

لایروبی رودخانه‌های تهران تا پایان شهریور انجام می‌شود

باشگاه خبرنگاران | اقتصادی | شنبه، 28 مرداد 1402 - 16:56
رئیس گروه طرح‌های مهندسی شرکت آب منطقه‌ای تهران گفت: متناسب با اعتبارات تخصیصی، امسال پیش‌بینی شده است که بیش از ۵۰ کیلومتر لایروبی انجام شود.
استان،لايروبي،سيلاب،آب،گذشته،تهران،بازگشايي،سيل،اعتبارات،مهندسي

حسین زنگویی، رئیس گروه طرح‌های مهندسی رودخانه‌های شرکت آب منطقه‌ای تهران در جمع خبرنگاران گفت: بعد از بارندگی شبانه و سیلاب ناگهانی مرداد ماه سال گذشته و حادثه ای که در حوزه امامزاده داوود اتفاق افتاد، پروژه لایروبی رودخانه‌ها در چند منطقه از سطح استان آغاز شد.
او افزود: حوضه آبریز منطقه کن و سولقان کوهستانی است و در سیل سال گذشته عمدتاً شدت بارش بالا و همراه با سیلاب‌های واریزه‌ای بود و کانال خروجی امامزاده داوود دچار انسداد شد؛ بخش عظیمی از گل‌ولای ناشی از سیلاب در سطح حوضه پخش و بخش عمده آن نیز به پایین‌دست منتقل شد.
رئیس گروه طرح‌های مهندسی رودخانه‌های شرکت آب منطقه‌ای استان تهران ادامه داد: باتوجه به این موضوع مسئولان استان از محل اعتبارات وزارت نیرو بازگشایی و رفع انسداد رودخانه‌هایی که از سیل آسیب دیده بودند، در دستور کار قرار دادند، تا اگر سیلاب بعدی اتفاق بیفتد آب راحت بتواند از مسیر عبور کرده و باعث سیلاب مجدد و تشدید خسارات نشود.
او ادامه داد: آب رودخانه کن جهت مصرف کشاورزی جعفرآباد، بخشی نیز در منطقه شهرری و کهریزک توزیع می‌شود و بخش دیگر نیز در کانال نواب سرازیر شده و در مناطقی از اسلام‌شهر و رباط‌کریم جهت کشاورزی برداشت می‌شود.
زنگویی افزود: بعد از سیلاب سال گذشته ۳۲۵ کیلومتر از رودخانه‌های استان تهران از سیل آسیب دید که این عدد بر اساس اولویت بندی ۱، ۲ و ۳ برنامه ریزی شد که طی دوره ۵ ساله و متناسب با اعتبارات تخصیصی ۵ ساله عملیات لایروبی و رفع انسداد انجام شود.
او ادامه داد:در همین راستا طی سال ۱۴۰۱ و امسال از منابع داخلی شرکت و طرح ملی متمرکز مهندسی رودخانه و همچنین اعتبارات استانی و بحران، بالغ بر ۲۲ میلیارد تومن در بخش لایروبی و بازگشایی در بازه‌های اولویت دار و خطر ساز سیل و نقاط حادثه آفرین هزینه شد و ۴۵ کیلومتر طی سال گذشته بازگشایی انجام و طی امسال ۳۰ کیلومتر بازگشایی و نقاط حادثه خیز رودخانه‌ها رفع خطر شد.
رئیس گروه طرح‌های مهندسی رودخانه‌های شرکت آب منطقه‌ای استان تهران با بیان اینکه متناسب با اعتبارات تخصیصی سال ۱۴۰۲ پیش بینی شده که بیش از ۵۰ کیلومتر لایروبی انجام شود، گفت: عملیات لایروبی از سال گذشته در رودخانه‌های استان آغاز شده و اعتبار این طرح استانی ۱۱ میلیارد تومان است که در ۴ حوزه تهران، رودخانه‌جاجرود در شمیرانات، رودخانه حبله‌رود فیروزکوه و دماوند به طور همزمان انجام می‌شود.